Method feeder – cheia succesului (video)

   Cand mi-a zis Toni ca s-ar putea sa nu-i vedem coada ca e in bataie, m-am decis imediat. Mi-am pregatit un feeder, desi ca montura m-am gandit la cosulet, nicidecum la method feeder. A doua zi aveam sa fiu la Green Paradise. Existau doua variante, ori ma relaxam in racoarea oazei verzi subcarpatice, ori in ciuda predictiilor sumbre, reuseam totusi sa filmez cativa crapi. Pentru a doua varianta mizam pe prezenta anuntata a unui cunoscator al lacului si totodata, asa cum aveam sa constat, un foarte bun feeder-ist, Florin Stanila.

   Pe scurt, am ajuns si am facut cunostinta cu Florin, ne-am ocupat locurile si… fiecare cu obiectivele lui. Toni in stanga mea, pe coada lacului, cu apa mica, incerca la lansete sa gaseasca o cale de a descifra locul pentru a-l putea introduce in concursuri. Eu, cu vedere mai buna la Florin in dreapta mea, cu gandul sa am ce filma iar Florin, decis sa nu faca doar figuratie, pe o balta pe care crapul ciufulise stuful toata noaptea, ghidat de unicul instinct care-i domina ratiunea in aceasta perioada – reproducerea.method feeder 2

   Asa cum am precizat de la inceput, nu m-am gandit la method feeder ci mi-am pregatit o montura cu cosulet si nada obisnuita de start: un feedermix vag aromat, amestecat cu micropelete, boabe Bonduelle si cativa viermusi. De obicei incep asa, pentru a crea un pat de nada pe care sa se produca agitatie in timp cat mai scurt, dupa care renunt la mix si raman doar pe pelete si boabe de porumb. In conditii normale de apetit al pestelui, incep prin a prinde tona de maruntis din zona, dupa care progresiv dimensiunile incep sa creasca, pana ramane pe pat doar crapul. Pe o balta buna cum e Green Paradise sau altele din categoria asta, nu ar trebui procedat asa dar mie imi place sa ma joc cu caraseii si ciortanica si sa alung plictiseala pana cand intra crapul pe o nada selectiva.

method feeder   Florin a inceput cu method feeder si micropelete de crill. Spre deosebire de mine, care am nadit si pescuit la punct fix intr-o zona indicata de Toni, el a inceput un pescuit de tatonare, atat la apa mica, cat si mai adanca. In scurt timp a inceput sa si prinda si pana la plecare am avut intr-adevar ce filma.

   Ca observator atent de ani buni pe balti, am mai adaugat o concluzie la bagajul de cunostinte. Desi vedem aglomerarea de crapi aflati in bataie pe langa maluri, nu se hranesc aproape niciodata in zonele de reproducere. Cautati-i aleator, pentru ca in aceasta perioada nu-si respecta traseele si obiceiurile de hranire normale si se deplaseaza mai mult, mai alert si mai spre zone cu vegetatie si apa mica. In zonele mai adanci aveti sansa sa capturati pestii care au depus deja si se retrag epuizati sa-si refaca energia. Pentru acestia insa, e nevoie de tatonare, pentru ca pana isi revin, se deplaseaza destul de putin. Pe zonele de intinsura cu adancime medie, deplasarea masculilor e continua si alerta, in cautarea femelelor, pe care le vor impinge spre vegetatie.

   Acestea sunt motivele pentru care, daca exista caras in balta, acesta isi va face de cap nestingherit pe un pat concentrat de nada, astfel incat, in loc sa intre intr-un final crapi, ne putem trezi cu o adevarata selectie de carasi, cu exemplare din ce in ce mai mari, deoarece carasul termina depunerea icrelor inaintea crapului.

   Iata si de ce e recomandat un method feeder. Folosind exclusiv pelete, ne asiguram o nada atractiva, cu degajare foarte buna de aroma si care totodata nu satura. Culorile neutre ale peletelor pun bine in valoare o momeala atractiva vizual, sporindu-ne sansele.

   In final, va invit sa urmariti emisiunea realizata impreuna cu Toni si Florin la Green Paradise si va indemn ca de fiecare data cand mergeti la pescuit, sa incercati sa intelegeti de ce ati prins cand altii nu au reusit sau si mai important, de ce nu ati reusit acolo unde altii au facut-o. Cat traim invatam si eu ma bucur ca am posibilitatea sa va pot impartasi cateodata din ce invat si mai aflu si eu.

Fir intins, cu prietenie!

semnatura

Autor

Similar Articles

Comments

  1. Meserie!Ce sa zic mai mult?”Media” ma da pe spate ca de obicei. Formatul Infopescar e de top si vad multe altele cand spun si afirm asta. Balta lui Tony e de exceptie,prima oara am fost in mai 2013 la un concurs,am iesit pe 3,pe standul 9 cam slabut cotat. Masa de la final a fost un real festin pescaresc. Sper sa am ocazia sa petrec iar cel outin 48 ore in aceasta locatie minunata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


Populare acum