Vengeance-ul de 390 si 3.5lbs dupa un an de zile in timp ce tineam intr-o mana firul si cealalta lanseta, am facut cateva teste de indoire, fara sa fortez tare s-a rupt , cam atata cu shimano cel putin la aceasta categorie de pret.
Un frate de-al unui prieten lauda foarte mult Cormoran-urile, zice ca mai bine cumperi versiunea de top al unei firme mai ieftine decat un Shimano la acelasi pret.
Eu m-am gandit sa va intreb si pe voi mai experimentati, de aceasta lanseta http://www.totalfishing.ro/lanseta-uk-c ... -1572.html sau alta pana in 600 lei, dar sa fie mai rezistent, de douazeci de ani pescuiesc dar inca nu mi s-a rupt nici un bat.
Apropo de data asta vreau sa ma duc pe ceva mai moale de 3lbs sa ma bucur si de drill.
Multumesc.
Shimano s-a rupt! si acuma m-as duce pe Cormoran.
Moderatori: gor965, florentiniuga
Re: Shimano s-a rupt! si acuma m-as duce pe Cormoran.
Sau sa ma fortez un pic si daca mai prind acest pret sa-l iau pe asta http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... -9059.html cu toate ca are 3.5lbs.
- profenster carp
- senior
salut hai sa-ti spun ca... nu lanseta a fost problema ci tu. in primul rand sigur a avut o actiune progresiva iar in al doilea rand la testul pe care l-ai facut sa tragi de fir nu ai facut decat sa soliciti 30% din tronsonul superior asta dat fiindca unghiul de tragere a fost din scurt, s-a rupt sigur dupa al doilea inel de la varf daca aveai o actiune parabolica poate se rupea mai tarziu dar tot se rupea. ca sa faci un test sa zicem asa... tineai lanseta in mana la o innaltime normala(in picioare) si pe un prieten la celalalt capat la o distanta de cel putin odata si jumate lungimea lansetei lasat pe vine asta ca sa-i dai sansa sa lucreze mai mult de 40-50 % la un unghi de 70 de grade nu la unghiul de aproximativ 20-30 de grade cat ai avut tu .Oricum orice lanseta era se rupea in cazul tau ca trageai de ea ca sa-i vezi puterea pana ajungea sa faca poc
munca e pentru cine nu stie sa pescuiasca
- marian_popescu
- Veteran
asa am rupt si eu varful unui sert alien skull de 3,90 metri. lanseta nu a avut nicio problema in lanseuri cu 130 de grame
am vazut o lanseta de spin de 600 de lei rupta identic
nu e vina lansetei, evita schema asta cu orice lanseta de carbon, nu sunt facute sa tragi de ele in felul asta
am vazut o lanseta de spin de 600 de lei rupta identic
nu e vina lansetei, evita schema asta cu orice lanseta de carbon, nu sunt facute sa tragi de ele in felul asta
Fishing is life. The rest...just details