Pentru combo-ul de crap am sa imi spun si eu parerea:
Am avut si eu o lanseta Lineaeffe. Am cumparat-o tot pe considerentul ca fiind incepator nu imi trebuie lansete mai scumpe. Am platit 105 Ron pe lanseta si pot sa spun ca "tot atata face". Se gasesc lansete de la producatori consacrati, lansete entry level care au un raport calitate/pret decent.
Cel mai important elemente din echipamentul unui pescar nu trebuie sa fie cele mai slabe. Cand aveam lansetele vechi de 3 lbs imi era frica sa le incarc mai tare sa nu se rupa.
Acuma am in dotare Baracuda Competition 3.6 3.25 lbs. Au un pret foarte bun si mi se par niste lansete destul de solide fata de puterea lor.
Acuma, tine de fiecare ce buget are, sau ce ii place in materie de echipament. Eu am un principiu dupa care ma ghidez cand imi achizitionez scule pentru pescuit: prefer sa adun mai mult bani, chiar daca asta inseamna o asteptare mai indelungata, si sa cumpar un produs de calitate, decat sa cumpar ceva ieftin care poate cedeaza dupa 2-3 partide si sunt nevoit sa fac o noua achizitie.
Uite cateva lansete mai de calitate: (nu vreau sa fac reclama nici unui producator)
1. Hakuyo MTX 6 3.6m 3.5lbs - 160 Lei
2. Baracuda Competition 3.6m 3.25lbs - 228 Lei
3. Cormoran Pro Carp Eliminator 3.6m 3lbs - 150 Lei
4. Hakuyo MTX 8 3.6m 3.5lbs - 170 Lei
Sunt si alte lansete, dar fiecare opteaza pentru ceea ce isi doreste si se potriveste stilului sau de pescuit.