doru scrie:quote="Neamtul"]S:Stiuca la grund?Unde se pescuieste asa la stiuca?

....>faza zilei<....chiar n-am vazut in viata mea sa se pescuiasca la grund(fara pluta)la stiuca.Poate ca eu rad degeaba si chiar se pescuieste asa,dar in vest-ul tarii va asigur ca nu.

Esti novice daca nu ai vazut sau auzit de pescuit de stiuca la grund.La pescuitul stiucii in acest mod sunt cele mai bune rezultate,daca folosesti pestisor mort,pe care poti sa-l arunci mult mai usor departe de mal unde asteapta incepatorii la dop o marlita mai rasarita.
Daca crezi ca ai o vasta experienta in pescuit la 22 de ani ,te anunt ca te inseli amarnic .Mai ai multe de invatat ,chiar din auzite.
Apropo,si eu sunt din vestul tarii unde SE PESCUIESTE ASA ,dar n-ai vazut tu .[TIMISOARA]
MI DE SCUZE PENTRU OFF-TOPIC[/quote]
Fara suparare dar capturile cele mai mari la noi in zona se prind la mal,(pe rauri,nu balti)la pestisor viu si pluta mare din polistiren.Nu trebuie sa-mi explici cum se prinde stiuca la noi,ca e un pescuit foarte simplu si ieftin dpdv a echipamentului.
Asta cu aruncatul la distanta,la grund,e valabil POATE pe balti dar in rest stiuca se prinde acolo in mal unde pescuiesc incepatorii.Eu am crescut cu Muresul in fata casii si cred ca stiu cate ceva despre pescuitul stiucii.In toata zona,la grund,se pescuieste doar la salau,clean,eventual somn.Stiuca aproape exclusiv la pluta sau spinning.
Oricum,stiuca rapeste mai mult in mal sau unde curentul e mai slabut.Nici pe Bega nu se pescuieste "la grund",la stiuca si nu cred sa fie altfel pe Timis.Am fost si am vazut cum si la ce se pescuieste.
Da,mai am multe de invatat,dar nu la capitolul "Stiuca".
Repet,fara suparare,dar nu cred ca ai dreptate.

Stiuca nu prea se prinde la grund,eventual be balti mai mari,lacuri.