Maver Carp Genesis Extreme VS Hakuyo MTX 14 ( 12 ? )

Moderatori: gor965, florentiniuga

Neamtul
Veteran
Veteran

Re: Maver Carp Genesis Extreme VS Hakuyo MTX 14 ( 12 ? )

Mesaj de Neamtul » 03 Aug 2011, 23:35

Ai vazut care este ultima "fita" la BMW- uri ? :D Vopsite negru mat ...

Serios acum , straturile de acoperire nu sunt intotdeauna lucioase. Am cunoscut aceste aspecte cand cautam vopseaua pe care o folosesc la plumbii "ecologici" .

Culoarea carbonului este numai una. "Impletiturile" care apar pe lansete sunt DESENE , iar alte culori implica straturi de vopsea ( sau lac ) .[/quote]
Imi cer scuze daca sunt putin off topic dar am si eu o curiozitate. :-B :-?
Daca spuneti ca nu exista blancuri impletite atunci cum se face ca pe lansetele mele exista o impletitura care se vede clar si se si simte la atingere.Blancul nu e vopsit,e slefuit iar plasa aia impletita e al dracu de reala.
Care-i smecheria la acest blanc ? In mod sigur nu e vorba despre desene.Eu cred ca blancul e imbracat intr-un invelis din carbon impletit.
Culoarea carbonului e un fel de gri,fumuriu,nu-i asa ? Cand am cumparat lansetele aveau un miros specific intepator si pe mana ramaneau urme de carbune care probabil ca provin de la slefuirea blancului.Aceste lansete clar nu sunt vopsite.
Blancul nu e ca la NCS,Torrix sau Magic care au lac,nu,e pur si simplu slefuit si se observa si se simte plasa de carbon de pe ele.
Nu stiu cum au facut-o cei de la Fox( :-$ ) dar blancul arata...criminal. =P~

IULIAN C
carpZone team
carpZone team

Mesaj de IULIAN C » 04 Aug 2011, 01:23

Si pelzer au asa,Neamtule,(unele lansete)dar ca sa te convingi e un film cu producerea lansetelor la renumita casa Hardy,nu stiu cum se numeste filmul,am cateva zeci despre constructia lansetelor si plasa aceea de pe blancuri,e o insertie,dar unii folosesc doar o vopsea pentru a da impresia ca e impletitura...
Eu nu ma pricep absolut deloc,dar cand am vazut acele filme,am ramas masca,cum dintr-o banda de material se adauga si acea insertie,ca produsul final sa fie un bat de pescuit...e de-a dreptul fascinant!
Cat despre faptul ca se fac in China 99% din produse....chiar si marii producatori englezi au declarat (mai precis Kevin Nash,in prezentarea la "Titanic Bivvy") ca in colaborare cu cel de la Okuma,si sub supravegherea echipei de designeri si ingineri Nash,fac in China aproape tot,pt ca in Anglia materiile prime,mana de lucru si taxele,ar arunca preturile mult prea sus!
In acest caz parerea mea e ca mai bine dau cativa bani in plus pe produse care au garantie,decat sa le pierd,exemplul cel mai relevant-betele Chub,care au "lifetime warranty" !
O lanseta cat de cat capabila,e undeva la 100-150 € la noi(cele mai vandute),asadar pt 20-40 € in plus,ai garantie,la vremurile prin care trecem,pt mine cel putin e considerentul primordial cand aleg sa achizitionez ceva!
SISTEMUL DE VALORI N-O SA MI-L SCHIMB NICIODATA
Imagine

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 04 Aug 2011, 12:46

Neamtul scrie: Imi cer scuze daca sunt putin off topic dar am si eu o curiozitate. :-B :-?
Daca spuneti ca nu exista blancuri impletite atunci cum se face ca pe lansetele mele exista o impletitura care se vede clar si se si simte la atingere.Blancul nu e vopsit,e slefuit iar plasa aia impletita e al dracu de reala.
Care-i smecheria la acest blanc ? In mod sigur nu e vorba despre desene.Eu cred ca blancul e imbracat intr-un invelis din carbon impletit.
Culoarea carbonului e un fel de gri,fumuriu,nu-i asa ? Cand am cumparat lansetele aveau un miros specific intepator si pe mana ramaneau urme de carbune care probabil ca provin de la slefuirea blancului.Aceste lansete clar nu sunt vopsite.
Blancul nu e ca la NCS,Torrix sau Magic care au lac,nu,e pur si simplu slefuit si se observa si se simte plasa de carbon de pe ele.
Cand am spus "impletiturile" care apar pe lansete m-am referit la imitatiile de panza plina ( gen panza de fibra de sticla - cei care fac navomodele stiu despre ce vorbesc ) , acoperite cu lac. Acelea sunt "desene" .
Ce este reliefat ( cu ochiuri mari sub forma unei plase ) sunt fire de fibra de sticla . Arata criminal ... :) . Aici sunt depasit de subiect ...

miyagi
Veteran
Veteran

Mesaj de miyagi » 04 Aug 2011, 13:07

Dan Mitranescu scrie:
Neamtul scrie: Imi cer scuze daca sunt putin off topic dar am si eu o curiozitate. :-B :-?
Cand am spus "impletiturile" care apar pe lansete m-am referit la imitatiile de panza plina ( gen panza de fibra de sticla - cei care fac navomodele stiu despre ce vorbesc ) , acoperite cu lac. Acelea sunt "desene" .
Ce este reliefat ( cu ochiuri mari sub forma unei plase ) sunt fire de fibra de sticla . Arata criminal ... :) . Aici sunt depasit de subiect ...
Ala e un bandaj din armatura de fibre, nu neaparat de sticla, care intareste si protejeaza structura de carbon a blancului. Prin vopsire si, sau lacuire se obtine un strat suplimentar de protectie a acelui bandaj si de aspectare ( design ). Bandajul are denumirea generica de pansament. Producatorii folosesc materiale si materiale. Ca sa iasa mai ieftin se folosesc vopseluri ieftine, aplicate prin tehnologii simple fara a fi costisitoare. Daca sunt produse premium care se adreseaza unui segment aparte de clientela atunci se vor folosi vopseluri cu lac inglobat in ele. Dar daca asa a vazut artistul si a folosit o tehnologie pe design brut au rezultat acele bete cu textura bandajului reliefata si partial vopsita ( pentru protectie antidestramare a pansamentului ). Totul depinde de calitatea materialului, de aplicarea si de rezistenta lui. Tehnica de lucru, aspectarea BRUT-ULUI ( ... ca asa a vazut artistul ) e simpla si se numeste intarsie lamelara.
....restul e folclor ca istorie n-are cum.

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 04 Aug 2011, 13:16

IULIAN C scrie: In acest caz parerea mea e ca mai bine dau cativa bani in plus pe produse care au garantie,decat sa le pierd,exemplul cel mai relevant-betele Chub,care au "lifetime warranty" !
O lanseta cat de cat capabila,e undeva la 100-150 € la noi(cele mai vandute),asadar pt 20-40 € in plus,ai garantie,la vremurile prin care trecem,pt mine cel putin e considerentul primordial cand aleg sa achizitionez ceva!
Mai Iulian ,
Sa inteleg ca o lanseta la 75E nu este "capabila" si ca nu are garantie ?! De ce spui tu asta despre MTX14 ?
Si sincer ce nu-ti place tie la MTX14 ca eu cand le-am facut la tine m-am gandit , la vremurile prin care treci si la momentul in care ai sa-ti achizitionezi ceva ?

miyagi
Veteran
Veteran

Mesaj de miyagi » 04 Aug 2011, 13:41

Dan Mitranescu scrie:
bradlly scrie:Multumesc George pentru detalii.
Pana acum inclin spre Maver G EXTREME si am cautat ceva preturi pe net si am gasit cel mai mic la 318 lei/buc. 3,90 inel plecare 50, 3,5 lb. Bugetul alocat este intre 270-320 lei/lanseta.
Faptul ca sunt fabricate amandoua in China aproape ca nu mai conteaza atata timp cand probabil 90 % din marcile de pe piata sunt fabricate acolo. Dar stiti cum este, pe fiecare produs exista 10 calitati, poti lua Shimano de calitatea a 3-a cu 15 dolari sau de calitatea a 10-a cu 90 de dolari.

Saptamana acesta dau o fuga pana la Mitranescu sa vad de aproape si MTX 12, MTX 14 l-am exclus din socoteli.
Daca mai exista si alte propuneri nu ezitati sa scrieti. Daca cunoasteti un magazin cu preturi bune la Maver din Bucuresti sau Cluj, nu va sfiiti sa-mi spuneti.

Cu Stima.
Pot pune la dispozitie o lanseta MTX pentru teste. Daca exista si varianta aceasta pentru un MAVER este poate cea mai buna solutie . Cateva ore pierdute intr-un astfel de test valoreaza mult mai putin decat gandul ca facem alegerea nepotrivita indiferent de aceasta.
Pun si eu un Pro Royal, 3,9m si 4 lb pentru testare. Parerea mea, care alergam dupa MGE ca vazusem niste Maveruri cum lucreaza intr-o partida foarte relaxata de antrenament, m-a condus la decizia de a nu evita aspectul sigurantei. Hakuyo are o clasa in plus fata de Maver in primul rand ca a scos o gama mai variata comparativ cu Maverul. Actiunea principala la Maver este progresiva, cum zice si George si cred ca provine de la conceptia "inginerilor" lor ce pescuiesc mai mult la stationar. Nu mai zic ca daca ar fi vrut sa se incurce cu pescuitul greu la crap scoteau si ei o gama cat mai variata si-si explicau aspectele asimetrice ce se vad cu ochiul liber. Asta m-a facut pe mine sa renunt la MGE-uri. Nu stiu cine zicea de inelele lor ca pleaca din 50 in 30 direct. Asa e. Nu sunt calculate pe rapoarte gen tensiunea firului si nivelul de frecare al lui pe inele. Daca are inelul de plecare de 50 asta nu inseamna ca-ti permite sa arunci departe neaparat ci ca permite firului un joc cat mai larg in interiorul sau. In timpul drilului acesta aproape ca nu mai lucreaza din cauza celui de 30 care preia ghidajul firului si atunci apar si problemele de supratensionare a rezervei de forta, de ghidaj sau de infasurare a firului pe tambur. Asa ajungi sa crezi ca nici Aerourile sau Infinity-urile nu sunt chiar asa cum ai auzit.
Altfel, pe Hakuyo vei vedea siguranta in casting, siguranta in drill, garantie a la Dan :D . Vrei sa vezi un optim de peste 200 lejer cu firul de 22? Zi-mi unde si la inaltimea ta garantez ca cu un plumb de 120 sau 130 vei da atat de departe incat vei renunta total la pescuitul crapului si te apuci de casting. Eu am dat cu in line de 130 cum ii are si Dan pe cei noi si fir Daiwa Tournament de 28 parca pana dincolo de balizele de la Doripesco, de pe B-uri unde nu ai loc sa te lasi corect pe lanseta.
Asa ca sfatul meu e ca si al celorlalti, cunoscand ambele marci si renuntand bine argumentat la MGE-uri, ar fi sa-ti schimbi mulinetele si sa-ti iei betele in functie de stilul in care pescuiesti. Mergi ocazional pe balti inguste cu crapi preponderent mari, over 10-i sa zicem, ia-ti progresive sau parabolice, dar daca ai o dinamica mai mare uita-le definitiv.

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 04 Aug 2011, 14:03

miyagi scrie: Ala e un bandaj din armatura de fibre, nu neaparat de sticla, care intareste si protejeaza structura de carbon a blancului. Prin vopsire si, sau lacuire se obtine un strat suplimentar de protectie a acelui bandaj si de aspectare ( design ). Bandajul are denumirea generica de pansament. Producatorii folosesc materiale si materiale. Ca sa iasa mai ieftin se folosesc vopseluri ieftine, aplicate prin tehnologii simple fara a fi costisitoare. Daca sunt produse premium care se adreseaza unui segment aparte de clientela atunci se vor folosi vopseluri cu lac inglobat in ele. Dar daca asa a vazut artistul si a folosit o tehnologie pe design brut au rezultat acele bete cu textura bandajului reliefata si partial vopsita ( pentru protectie antidestramare a pansamentului ). Totul depinde de calitatea materialului, de aplicarea si de rezistenta lui. Tehnica de lucru, aspectarea BRUT-ULUI ( ... ca asa a vazut artistul ) e simpla si se numeste intarsie lamelara.
Teorii sunt multe in comertul cu articole de pescuit. Eu consider ca 90% din tot ce se intampla in acest domeniu este minciuna. Este o minciuna care nu poate fi controlata sau pedepsita de niciun for competent.

Se folosesc termeni fizici si chimici in combinatii pompoase pentru a ridica un produs ... ( mie imi place cand aud asta de la cei care recomanda in magazine si nici nu stiu cu ce se mananca ... cea mai tare este nevasta-mea :D ... ma distrez teribil ... :D )

Ii spun : "Cum poti sa spui ca firul asta are carbon in el ? "
Raspuns pe masura : " Pai daca a spus ca cele cu carbon sunt cele mai bune ..." :D

Exemple sunt multe ... si la toate gradele de inteligenta .

Parerea mea totusi este ca mai bine o luam in sens invers , de la "ce face" nu de la ce "ni se spune ca face''.

Numai bine.

miyagi
Veteran
Veteran

Mesaj de miyagi » 04 Aug 2011, 14:27

Pana undeva sunt de acord cu tine ca suntem vecini :D . Traim in aceiasi tara :)) . Testul carbonului e simplu. Dai foc la fir si trebuie sa arda cu mici explozii in jurul flacarii. Flacara arde cu o culoare galbena si emite o luminiscenta intensa.
Ca o concluzie si eu l-am sfatuit la fel. Faci ce faci cu lanseta, ia-ti-o ca sa te ajute si nu ca sa te incurce. Dai banii pe ea si apoi o vinzi la bani putini ca nu te acomodezi cu ea. Daca nu pescuiesti preponderent crap mare nu ai nevoie de parabolice ca plangi pana il scoti. Vrei un pescuit de finete, sa simti drilul? da la feeder. Ai o dinamica mai mare la pescuit ia-ti cel putin semirapide ca partidele sunt destul de scurte. Cu ele poti scoate si peste mare si mic. Depinde de tine cum pui problema.
Producatorii trebuie sa faca bani. Daca vad ca prostul plateste nu-i retine nimic sa-si ascunda sub umbra brandurilor si gioarse. Politicile se schimba si la ei odata cu managerii. Mie imi place constanta.
Doamne ajuta si tie!

IULIAN C
carpZone team
carpZone team

Mesaj de IULIAN C » 04 Aug 2011, 14:51

Dan Mitranescu scrie: Mai Iulian ,
Sa inteleg ca o lanseta la 75E nu este "capabila" si ca nu are garantie ?!
In postul citat nu am spus asta,ci desi putin off-topic,ma refeream la o medie a lansetelor cumparate in general!
De ce spui tu asta despre MTX14 ?
:O :O Daneeee....unde ai vazut asta? Regret ca sunt nevoit sa-ti atrag atentia ca nu ma cunosti-daca asta credeam/gandeam,sa fii sigur ca asta scriam! Unde ai vazut tu feed-back negativ la adresa ei.... :-??

Si sincer ce nu-ti place tie la MTX14 ca eu cand le-am facut la tine m-am gandit , la vremurile prin care treci si la momentul in care ai sa-ti achizitionezi ceva ?
Ce nu-mi place mie la MTX 14...sincer? Faptul ca nu le am! Si tot sincer,dupa ce au aparut ,si pana in prezent pur intamplator atat la pescuit cat si in concursuri doar cu ele am pescuit,toti partenerii de pescuit avandu-le!
DAR...faptul ca spui despre un produs(pe asta l-am citat mai sus :D ) ca ii dai garantie pe viata,eu il interpretez in 2 feluri:
1-mi se intampla ceva cu lanseta(folosita corespunzator)-financiar nu-mi pasa,o trimit inapoi si...ALTA
2-tentatia de a o cumpara dupa ce am facut cunostinta cu o asemenea lanseta e maxima tocmai pt ca ma gandesc:"Ma nene,daca astia dau garantie pe viata nu cred ca le convine sa schimbe ...sa zicem 1000 de lansete/luna,unde ar mai fi profitul?
Acum revenind....bancul meu de lansete pe care acum l-as face e urmatorul-4 MTX14 si un 12,care m-ar tine pe viata ca spod,insa daca la plaja asta de 340 ron sunt si alte lansete care intrunesc caracteristicile dar au perioada de garantie mai mare sincer,acolo ma simt atras
Motivatia? Acum 4 ani am luat de la un magazin din Bucuresti 3 lansete ,aproape 900 ron toate 3,la una in timp i s-a dus inelul de plecare,alta mi s-a rupt in lanseu cu plumb mai mic decat recomandarea si folosita absolut la fel ca pana atunci!
Rezolvarea:nimeni nu m-a bagat in seama de la magazinul vanzator si pana la producator,pentru ca NU AVEAU GARANTIE(producator fff renumit,de altfel) Am rezolvat problema la un mic magazin de pescuit,prin schimbul varfului sau al segmentului cu mandrina si inelul defect,asteptari de 1-2 luni,si alti bani ,dar noroc ca m-au ajutat!
Asadar....concluzia e ca daca tu zici ca MTX14 vin cu garantie,si nu stiu asta pt ca nu am vorbit cu tine despre asta niciodata,e asa?...cum spuneam nu am probleme in a-mi alcatui bancul de pescuit asa cum am spus mai sus!
Daca din ce in ce mai multi producatori/vanzatori citesc aici si incep sa vina cu garantii cat mai indelungate vor avea surpriza sa le creasca vanzarile...pana atunci insa presupun ca mai e!
Si ca sa ajung din nou la oile noastre,
MGE=340ron Garantie... :-??
MTX14=340ron Garantie... :-??
Inca o precizare: am o lanseta in varsta de vreo 12 ani,care ar putea fi gasita numai in polonia...nu stiu sigur,aia e lanseta visata de mine,pur si simplu n-am ce-i cere!
Te las Dane pe tine sa spui a cui "strabunica" este...si apoi vei vedea cam ce si cum gandesc!
Lanseta se numeste Pelzer Ticore Xf
http://www.mosella-fishing.pl/katalog/i ... d=36072335
Fişiere ataşate
pelzerTicore XF.jpg
Ultima oară modificat 04 Aug 2011, 15:05 de către IULIAN C, modificat 1 dată în total.
SISTEMUL DE VALORI N-O SA MI-L SCHIMB NICIODATA
Imagine

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 04 Aug 2011, 14:59

miyagi scrie:...... Hakuyo are o clasa in plus fata de Maver in primul rand ca a scos o gama mai variata comparativ cu Maverul..........
N-am priceput la ce te referi cand spui : gama variata ?...doar la lansetele de crap sau la toate lansetele ? Cate modele de crap are Hakuyo si cate are Maver ? :-?
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

miyagi
Veteran
Veteran

Mesaj de miyagi » 04 Aug 2011, 15:23

gor965 scrie:
miyagi scrie:...... Hakuyo are o clasa in plus fata de Maver in primul rand ca a scos o gama mai variata comparativ cu Maverul..........
N-am priceput la ce te referi cand spui : gama variata ?...doar la lansetele de crap sau la toate lansetele ? Cate modele de crap are Hakuyo si cate are Maver ? :-?
Ma refer doar la cele de crap George si anume la cele comparabile ca pret cu Hakuyo. Cele care sunt considerate high class la ei daca te uiti bine nici macar pretul nu si-l justifica comparativ cu ce se gaseste pe piata. Bineinteles si din punct de vedere tehnic. Dupa aceea ma refer la serviciile de care beneficiezi pe Maver si apoi pe Hakuyo. Eu mi-am spus parerea ca unul care a avut de-aface cu modelele "on topic" si n-am vorbit ca unii sau altii din citite sau auzite.
Cand m-am referit la gama variata m-am gandit ca din plaja asta de preturi la Hakuyo gasesti MTX-uri de mai multe feluri ( mai elastice sau mai tari ), gasesti imbunatatirile aduse celor vechi sau inovatii, modele noi in mod frecvent si un magazin cu un administrator care se ocupa de absolut toate problemele. De la Maver beneficiezi de asa ceva? Spune-mi unde?
Pe Maver Genesis Extrem gasesti doar 2 bete in variante de 3 sau 3,5 lb, de 3,9 sau 3,6m si spodurile. Le gasesti si la Hakuyo. S-au dovedit a avea o aplicabilitate mai mare pe diferite genuri de balti. Eu stiu ca tu esti adeptul drilului prelung si nu sa-i rupi gura crapului insa daca sti sa-ti echilibrezi echipamentul vei castiga viteza fara de care se pare ca nu ne mai descurcam, mai nou in carpfishimg.
Repet! Nu ma refer decat la nivelul de pret si accesabilitate. Calitatea e data de rezultate. E o alta poveste.

bradlly
senior
senior

Mesaj de bradlly » 04 Aug 2011, 16:36

Ceata se aprofundeaza din ce in ce mai mult.
De schimbat mulinetele nu incape vorba deoarece a aparut noul model de Regal si anume 'Z"-UL care pe raft costa 330 lei, cat am dat eu pe o bucata de Bri 5000, iar pretul la Bri a scazut la 250 lei brusc. Deci pret la revanzare..."canci" chiar daca 4 dintre ele mai sunt in garantie si au fir Ultima Power Steel pe tamburii principali si Daiwa Turnament Flou pe secundari. Daca le vand tre sa mai pun bani sa iau altele... deci exclus pentru abia am " tras " din bugetul familiei banii pentru bete.

O sa aleg intre MTX 12 si Maver Genesis Extreme. Azi dau o fuga pana la Gipo de pe Vergului sa ma joc umpik cu Maverul si sa vad oferta lor pt 5 buc. In functie de timp, abia saptamana viitoare poate ajung si la Dan sa ma joc si cu MTX 12.

Ca stil de pescuit, nu arunc 50 de kg de nada intr-o partida, nu m-am gandit sa particip la vreun concurs cu toate ca era aproape sa..., lansetele Hakuyo in mare le-am vazut cum se comporta in lanseu pt ca am fost la ultima partida de casting de la Jilava de anul acesta din Iarna ( inainte de castingul de la Cluj )....adevarat ca nu am aruncat cu ele dar toata lumea era super multumita de ele. Lansetele vechi pe care mi-am facut junioratul sunt niste Lineaeffe PRONTO CARP de 3,6 , fibra de sticla, grele dar parca ma obisnuisem cu ele, 3 segmente cu actiune parabolica care dupa 3-4 lanseuri trebuia sa le verific segmentele pentru ca sareau de n-aveau aer cand ma lasam mai tare pe ele.

La ora actuala caut niste lansete care sa nu le mai schimb 4,5 ani garantat, nu am mai mult de 15 iesiri pe an pe balta, si din punct de vedere economic, calitate, fiabilitate sa fie cea mai buna optiune, sa am confortul psihic ca am facut alegerea buna. Nu ma dau banii afara din casa ... si cred ca la multi dintre noi este cam la fel.
APS Bucuresti
www.pescar-sportiv.ro
Alexandru Brad
0720.990.295

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 04 Aug 2011, 18:07

miyagi scrie: Eu stiu ca tu esti adeptul drilului prelung si nu sa-i rupi gura crapului insa daca sti sa-ti echilibrezi echipamentul vei castiga viteza fara de care se pare ca nu ne mai descurcam, mai nou in carpfishimg.
Tati, pe mine nu ma intereseaza viteza ...fie ea si in carpfishing ! Nu ma intereseaza nici sa prind mult peste...fie el si crap ! Imi place doar sa pescuiesc ...in conditii dificile si unde nu prea mai e peste ! :D Sa spun acum ca practic carpfishing la Dunare, e ca si cum as spune ca cea mai tare nunta e aia fara lautari ! >:)
miyagi scrie: Cand m-am referit la gama variata m-am gandit ca din plaja asta de preturi la Hakuyo gasesti MTX-uri de mai multe feluri ( mai elastice sau mai tari ), gasesti imbunatatirile aduse celor vechi sau inovatii, modele noi in mod frecvent si un magazin cu un administrator care se ocupa de absolut toate problemele. De la Maver beneficiezi de asa ceva? Spune-mi unde?
Da, beneficiezi de toate imbunatatirile si serviciile daca apelezi la reprezentata Maver Romania, respectiv Watson&Co !
miyagi scrie: Pe Maver Genesis Extrem gasesti doar 2 bete in variante de 3 sau 3,5 lb, de 3,9 sau 3,6m si spodurile. Le gasesti si la Hakuyo. S-au dovedit a avea o aplicabilitate mai mare pe diferite genuri de balti.
Maver are o divizie de crap - Maver Carp Anglia ! Tot ce tine de dezvoltare, proiectare, inovatie, etc. in materie de carpfishing se face de catre divizia de crap ! Din 2007 cand s-au lansat gama de lansete cuprindea modelele Abyss, Genesis, Jurasic, Satanic, Powerlite ,Reactorlite ...toate in diferite variante ale TC-ului,cu spod si marker si doar una mai mare de 3.60 m lungime ...tipic englezesc ! Singurul model care a spart piata (mai ales in afara Angliei) a fost Genesis, motiv ptr. care gama a fost extinsa cu lansete de stalking si longcast (varianta Extrem) ! Ulterior au aparut si modele noi de lansete , Medusa, Inspiration si Apocalypse...de data asta toate in formula complete de lungimi si actiuni ! N-or sa se compare in veci cu cei de la K-karp (divizia de crap a lui Trabuccco) , care fac cate 10 modele noi pe ani (de parca ar cauta lanseta minune si nu le iese), dar mie mi-i se par suficiente modele ptr. o divizie cu doar 4 ani vechime si care are in spate un nume mare in pescuitul european !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

Amstel
Veteran
Veteran

Mesaj de Amstel » 04 Aug 2011, 22:18

Ce bine era cand aveam doar Germina pe piata ! Acum, cu tot evantaiul asta de sortimente si marci nici nu mai stii ce sa-ti cumperi. Mai bine nu te mai apuci de pescuit, ca-i prea mare bataie de cap ca sa-ti alegi sculele: daca-s ieftine, bune si testate sunt dubioase, daca-s scumpe si la fel de bune ca cele ieftine le luam p-astea ca au "eticheta" pe care scrie "pentru fraierii care bun botu' la marketingul nostru", daca-s scumpe si bune sunt prea "bune" pentru ceea ce avem nevoie...asa ca mai bine luam ieftine si proaste ca astea nu sunt dubioase, sunt proaste cu siguranta. :-?

ps: ia-ti ce marca de lansete vrei, dar nu cumpara parabolice daca ai vedere sa mergi la pescuit de... trofee.

miyagi
Veteran
Veteran

Mesaj de miyagi » 04 Aug 2011, 22:38

Pe Maver Genesis Extrem gasesti doar 2 bete in variante de 3 sau 3,5 lb, de 3,9 sau 3,6m si spodurile. Le gasesti si la Hakuyo. S-au dovedit a avea o aplicabilitate mai mare pe diferite genuri de balti.[/quote]
Maver are o divizie de crap - Maver Carp Anglia ! Tot ce tine de dezvoltare, proiectare, inovatie, etc. in materie de carpfishing se face de catre divizia de crap ! Din 2007 cand s-au lansat gama de lansete cuprindea modelele Abyss, Genesis, Jurasic, Satanic, Powerlite ,Reactorlite ...toate in diferite variante ale TC-ului,cu spod si marker si doar una mai mare de 3.60 m lungime ...tipic englezesc ! Singurul model care a spart piata (mai ales in afara Angliei) a fost Genesis, motiv ptr. care gama a fost extinsa cu lansete de stalking si longcast (varianta Extrem) ! Ulterior au aparut si modele noi de lansete , Medusa, Inspiration si Apocalypse...de data asta toate in formula complete de lungimi si actiuni ! N-or sa se compare in veci cu cei de la K-karp (divizia de crap a lui Trabuccco) , care fac cate 10 modele noi pe ani (de parca ar cauta lanseta minune si nu le iese), dar mie mi-i se par suficiente modele ptr. o divizie cu doar 4 ani vechime si care are in spate un nume mare in pescuitul european ![/quote]
De acord cu tine, dar cu ce ma ajuta pe mine toata poezia asta? Merg pe Hakuyo ca-i aicea Dan care se ocupa serios. Cand am vrut sa-mi iau MGE-uri m-am ars la degete bagand mana in buzunar. Nici nu corespundeau necesitatilor mele. Intreband despre garantie si conditiile in care se pot rezolva lucrurile...!, nu as mai vrea sa-ti raspund ca-i un magazin bunicel de pe piata si face si treaba. Nu magazinul era problema ci ce mi-au spus baietii de-acolo. Deci? Venim aici si cerem solutii concrete la niste probleme pe care vrem sa le rezolvam rapid.
Si mie imi place mai mult pescuitul pe Dunare si Delta, de la Cazane si pana la Sulina, iar cel pe balti il fac conjunctural. Zic eu ca la cate bete am schimbat sau am completat in ultimii 4 ani ma face sa pot deschide gura linistit vis a vis de piata betelor modeste de la noi.

@ Amstel

Tata si Germina era tot parabolica si si-a castigat onoarea pe baza rezultatelor la peste mare sau capturi pe natural. Un bat fast ce opune rezistenta pe o anumita lungime a blancului plezneste mai repede decat o parabolica in sarcina. Acum conteaza ce stiu si unele si altele.

Scrie răspuns

Înapoi la “Undite si lansete”