Lansete pt Okuma LB 65
Moderatori: gor965, florentiniuga
- stefan_kwr
- Veteran
Lansete pt Okuma LB 65
Mi-am cumparat de curand 5 mulinete okuma lb 65 si nu stiu ce lansete as putea pune pe ele.Vreau sa precizez ca o sa pescuiesc cu ele atat pe Dunare si rauri,cat si pe balti,de aceea astept pareri de la voi pentru lansete care sa faca fata in ambele cazuri.Astept raspunsul d-voastra,mai ales de la cei care detin aceste mulinete.Va multumesc mult si va doresc un an nou care sa va aduca numai satisfactii!!!
- al crapone
- senior
Re: Lansete pt Okuma LB 65
Salut,
Sint niste mulinete OK, dar nu foarte mari/puternice. Iti recomand niste bete de maxim 3,60 m, cit mai usoare, dar sa fie de 3,5 lb, ca sa poti tragi si de pestii din Dunare. Eu am avut LB 60 cuplate cu niste bete Mitchell Armada de 3,60, am pescuit excelent cu acest ansamblu in delta si pe Dunare. Acum, depinde si ce buget ai pentru lansete. Cred ca Prologic Tournament de 3,60 si 3,5 lb ar fi cele mai potrivite. Au 330 grame si sint foarte agere. Cu un buget putin mai mare (putin peste 600 lei / bucata) te poti gindi chiar la Century. Au un model care se cheama S1 Stealth, de 3 m, construit pentru pescuitul pe maluri cu vegetatie, dar lungimea lor redusa le face ideale si pentru Dunare, mai ales pentru pescuitul din barca. E un bat foarte interesant si mai ales foarte frumos. Are 8 inele, toate pe segmentul de virf, si actiune medie. Si foarte ieftin, daca ne gindim ca e, totusi, Century.
Succes!
Sint niste mulinete OK, dar nu foarte mari/puternice. Iti recomand niste bete de maxim 3,60 m, cit mai usoare, dar sa fie de 3,5 lb, ca sa poti tragi si de pestii din Dunare. Eu am avut LB 60 cuplate cu niste bete Mitchell Armada de 3,60, am pescuit excelent cu acest ansamblu in delta si pe Dunare. Acum, depinde si ce buget ai pentru lansete. Cred ca Prologic Tournament de 3,60 si 3,5 lb ar fi cele mai potrivite. Au 330 grame si sint foarte agere. Cu un buget putin mai mare (putin peste 600 lei / bucata) te poti gindi chiar la Century. Au un model care se cheama S1 Stealth, de 3 m, construit pentru pescuitul pe maluri cu vegetatie, dar lungimea lor redusa le face ideale si pentru Dunare, mai ales pentru pescuitul din barca. E un bat foarte interesant si mai ales foarte frumos. Are 8 inele, toate pe segmentul de virf, si actiune medie. Si foarte ieftin, daca ne gindim ca e, totusi, Century.
Succes!
- stefan_kwr
- Veteran
Iti multumesc pt raspuns,tot la bete de 3,6m din 2 bucati m-am gandit si eu dar la un buget de 600-800 ron pt toate 4(din cauza bugetului redus am luat si eceste mulinete mai ieftine ,care cred ca sunt destul de bune pt banii care i-am dat pe ele).
- al crapone
- senior
Atunci singura recomandare pe care ti-o pot face este sa cauti niste Mitchell Armada de 3.6 m si 3,5 lb pe forumuri, second hand. Ele erau in jur de 200 lei noi, acum citiva ani, dar lumea nu prea le vinde, fiindca sint intr-adevar niste bete foarte reusite.
Sau faci un efort si-ti iei acum doua bete bune, si mai stringi bani pentru celelalte 2.
Succes!
Sau faci un efort si-ti iei acum doua bete bune, si mai stringi bani pentru celelalte 2.
Succes!
- stefan_kwr
- Veteran
Cred ca o sa caut altceva ca asta nu se prea gaseste prin magazine si nici macar nu stiu cum arata Poti sa ma mai indrumi si spre altceva???
- al crapone
- senior
http://www.magazinpescuit.ro/lanseta-mi ... p-880.html
gasesti aici imagini cu modelul de 3,9 m. Nu e nicio diferenta la aspect fata de modelul de 3,6 m.
gasesti aici imagini cu modelul de 3,9 m. Nu e nicio diferenta la aspect fata de modelul de 3,6 m.
Sper sa nu ma insel, dar Mitchell Armada si Mitchell Armada Carp sunt modele diferite !al crapone scrie:http://www.magazinpescuit.ro/lanseta-mi ... p-880.html
Desii sunt de parere ca un set de lansete care sa mearga si la Dunare si la balta ,e un set ce face compromisuri ambelor stiluri , daca totusi ar trebui sa aleg ceva , cam ceva de genul asta as alege in banii aia :
http://www.sipcarp.ro/magazin/product_i ... ts_id=3242
P.S
Sfatul meu e sa mergi sa probezi mulineta in mandrina lansetei ,ptr. ca LB 65 are talpa un pic mai lata ptr. noile mandrine aparute pe piata.
- stefan_kwr
- Veteran
arata bine in poza dar si pretul e aproape 1000 ron.Nu stiu ce diferenta de pret este intre 3.90m si 3.60m daca zici ca arata la fel dar nu cred sa fie foarte mare...mai bine sa ne gandim la altceva pana in 150-200 ron bucata.
ps:nu am primit nici un mp
ps:nu am primit nici un mp
- stefan_kwr
- Veteran
Am sa ascult sfatul tau gor cand o sa cumpar lansetele...
- al crapone
- senior
Stefan,
Imaginea era strict informativa, ca sa-ti faci o idee, cele pe care le-am avut eu arata aproape identic. Doar nu-ti recomandam lansete de 1000 ron bucata sind tu ai spus ca ai buget de 600 - 800 pentru un set, nu la pret trebuia sa te uiti. Ti-am trimis un mesaj privat in care iti dadeam un link catre un anunt de pe carpnews (nu stiu ce s-a intimplat de nu a ajuns mesajul!). E un domn acolo care vinde 4 Mitchell Armada Carp First de 3,6 m si 3,5 lb cu 450 ron. Putin folosite, dar in stare impecabila, dupa spusele vinzatorului. Mi se pare un pret de mare bun simt pentru 4 bete bune. Uite linkul:
http://www.carpnews.ro/forum/viewtopic.php?f=23&t=1581
Nu uita insa sa te asiguri ca talpa mulinetei se potriveste in mandrina lansetei!
Gor, cu tot respectul betele alea despre care vorbesti sint o necunoscuta totala pentru mine, da' parca imi vine sa spun ca Mitchell suna mai de incredere decit BFF. In plus, la 4 lb sint niste semi-ghioage excelente pentru Dunare, da' parca deloc potrivite pentru balta. Niste betze intzepate cum sint Armada, care au actiune rapida, la 3,5 lb mi se par compormisul ideal pentru balta si Dunare. Plus ca eu vorbesc din experienta, am folosit betele astea ani de zile, am scos si crap si somn de Dunare cu ele fara probleme, iar apoi am folosit una ca spod. Nu m-a lasat inima sa le vind, le-am facut cadou celui mai bun prieten al meu si le mai mingii din cind in cind.
Toate cele bune!
Imaginea era strict informativa, ca sa-ti faci o idee, cele pe care le-am avut eu arata aproape identic. Doar nu-ti recomandam lansete de 1000 ron bucata sind tu ai spus ca ai buget de 600 - 800 pentru un set, nu la pret trebuia sa te uiti. Ti-am trimis un mesaj privat in care iti dadeam un link catre un anunt de pe carpnews (nu stiu ce s-a intimplat de nu a ajuns mesajul!). E un domn acolo care vinde 4 Mitchell Armada Carp First de 3,6 m si 3,5 lb cu 450 ron. Putin folosite, dar in stare impecabila, dupa spusele vinzatorului. Mi se pare un pret de mare bun simt pentru 4 bete bune. Uite linkul:
http://www.carpnews.ro/forum/viewtopic.php?f=23&t=1581
Nu uita insa sa te asiguri ca talpa mulinetei se potriveste in mandrina lansetei!
Gor, cu tot respectul betele alea despre care vorbesti sint o necunoscuta totala pentru mine, da' parca imi vine sa spun ca Mitchell suna mai de incredere decit BFF. In plus, la 4 lb sint niste semi-ghioage excelente pentru Dunare, da' parca deloc potrivite pentru balta. Niste betze intzepate cum sint Armada, care au actiune rapida, la 3,5 lb mi se par compormisul ideal pentru balta si Dunare. Plus ca eu vorbesc din experienta, am folosit betele astea ani de zile, am scos si crap si somn de Dunare cu ele fara probleme, iar apoi am folosit una ca spod. Nu m-a lasat inima sa le vind, le-am facut cadou celui mai bun prieten al meu si le mai mingii din cind in cind.
Toate cele bune!
- stan nicolae
- senior
salut...iti dau eu 5 bete baracuda danube[sunt noi] 3m din 2buc. 100-200gr.cred ca merg la mulinetele tale . 0722 423 600 -bucuresti
- stefan_kwr
- Veteran
In primul rand va multumesc de aceste indrumari dar prefer sa le cumpar noi,chiar daca cele sh sunt de o calitate superioara celor noi.Sunt din craiova si la magazinele pe la care am fost mi-au placut Cormoran eliminator es de 3.60m si 3.5lb si baracuda mustang,dar aceasta din urma are inelul de varf destul de mic...mai astept pareri de la voi si despre aceste 2 lansete dc se poate!!!
ps:a zis cineva la un magazin ca o sa aduca jrc defender,aceste lansete le-am vazut doar in poze,ce parere aveti s-ar potrivi cu okuma lb65? va multumesc
ps:a zis cineva la un magazin ca o sa aduca jrc defender,aceste lansete le-am vazut doar in poze,ce parere aveti s-ar potrivi cu okuma lb65? va multumesc
Daca au tc - 4 lbs nu sunt neaparat "semi-ghioage"...mai ales daca pot fi niste bete parabolice sau progresive ! Sunt bete un pic iesite din tipar,care pot suporta plumbi de 160-200 gr la Dunare sau pot arunca pungi mari de PVA la distante considerabile pe balta ! Poti sa spui despre Balista de 4 lbs ca nu e potrivita ptr. balta ?!al crapone scrie:
Gor, cu tot respectul betele alea despre care vorbesti sint o necunoscuta totala pentru mine, da' parca imi vine sa spun ca Mitchell suna mai de incredere decit BFF. In plus, la 4 lb sint niste semi-ghioage excelente pentru Dunare, da' parca deloc potrivite pentru balta. Niste betze intzepate cum sint Armada, care au actiune rapida, la 3,5 lb mi se par compormisul ideal pentru balta si Dunare.
- al crapone
- senior
Gor,
Trebuie sa remarci ca toate afirmatiile mele legate de acele bete, pe care nu le cunosc, sint insotite de "cred" sau "parca"... Am evitat sa dau verdicte definitive in necunostinta de cauza si am incercat sa fiu obiectiv in sfaturi exprimindu-mi opinia clara doar despre betele pe care le-am folosit, si cred ca asta e cel mai important. Cred ca cea mai buna solutie pentru Stefan ar fi sa ia mulinetele cu el si sa le puna pe diferite bete, pina gaseste unul care i se pare potrivit, avind acum si ghidajele noastre, cu gradul de subiectivitate inerent.
La multi ani!
Trebuie sa remarci ca toate afirmatiile mele legate de acele bete, pe care nu le cunosc, sint insotite de "cred" sau "parca"... Am evitat sa dau verdicte definitive in necunostinta de cauza si am incercat sa fiu obiectiv in sfaturi exprimindu-mi opinia clara doar despre betele pe care le-am folosit, si cred ca asta e cel mai important. Cred ca cea mai buna solutie pentru Stefan ar fi sa ia mulinetele cu el si sa le puna pe diferite bete, pina gaseste unul care i se pare potrivit, avind acum si ghidajele noastre, cu gradul de subiectivitate inerent.
La multi ani!