Am primit un bat de feeder si nu stiu ce actiune are. Va rog daca stie cineva sa-mi spuna ce actiune are fiecare varf, va multumesc.
ELITE Range Feeder 420
-varful rosu actiune =
-varful galben actiune =
-varful galben fosforescnt actiune =
P.S.
Am intrebat la cei care au la vanzare acest bat,si m-au lamurit de am fost nevoit sa apelez la dv.Ei habar nu au ce actiune are desi il comercializeaza. La ei deviza este: Nu conteaza, bani sa iasa! Este firma aceea care am spus eu ca nu merita sa le spui numele (in topicul Nu aruncati banii degeaba )
Intrebare
Moderatori: gor965, florentiniuga
- stefanflorin
- Veteran
Re: Intrebare
Un test de a afla care dintre varfuri este mai rigid este sa le tii pe toate trei de varf in acelasi timp intr-o mana si sa vezi care, cum se indoaie. Actiunea de regula la varfuri este parabolica implicit lenta, sau progresiva implicit rapida (un varf parabolic este bun la pestii cu trasaturi mai violente, iar cel progresiv la pestii care apuca momeala foarte iute gen babusca) , iara greutatea pe care o pot arunca, sincer, e greu de aflat. Unele bete au pe varfuri inscriptionat numarul de uncii ca test curve, de ex 3oz= aprox 85 de g insa asta nu inseamna ca aia e greutatea maxima pe care o poti pune pe lanseta cand folosesti varful ala, ci tinde sa se duca undeva inspre 100-120 de g (in functie de lanseta)
Lanseta pe care ati cumparat-o banuiesc ca e ceva heavy, deci probabil 120g-150g nu vor fi o problema pt ea daca dati pe rauri.
Lanseta pe care ati cumparat-o banuiesc ca e ceva heavy, deci probabil 120g-150g nu vor fi o problema pt ea daca dati pe rauri.
Work is for people who can't fish!
- Butaru Gabriel
- Veteran
[quote="stefanflorin"]
Multumesc pt,raspuns am dat de cateva ori la Dunare si de aceea am intrebat,mie mi se pare mult sub 120g.
Multumesc pt,raspuns am dat de cateva ori la Dunare si de aceea am intrebat,mie mi se pare mult sub 120g.
- stefanflorin
- Veteran
Nu te lasa intimidat de moliciunea de pe varf, ala in principal nu face decat sa semnalizeze muscatura, la actiunea lansetei participa mai putin. De curiozitate, ia scoate-i varful si indoaie batul, sa vezi par de lanseta ce ai. Acum sa nu te astepti la lanseuri la orizont, un 30-40 de m e suficient, miscarea trebuie sa fie mai lenta ca atunci cand arunci cu o lanseta normala, de crap sa zicem. Mai importanta e acuratetea, iar daca fortezi distanta, mai mult ca sigur o sa fie imposibil sa ai aruncari precise. SI daca sa zicem nu tii fundul la 120 de g (cu cosuletul incarcat) incearca sa reduci diametrul firului de pe mulineta si/sau sa-i gasesti o pozitie cat mai ridicata a lansetei ca frecarea firului cu apa sa fie pe o lungime cat mai mica.
PS: daca nu aveam feederul marti cand am fost la Dunare veneam fara peste acasa, asa pe finete am avut activitate toata ziua.
PS: daca nu aveam feederul marti cand am fost la Dunare veneam fara peste acasa, asa pe finete am avut activitate toata ziua.
Work is for people who can't fish!