mamaliga pentru nadit
mamaliga pentru nadit
in general unde pescuiesc eu nu nadesc cu boilies , ci cu un amestec de mamaliga, cinepa ,seminte de floarea soarelui prajite si macinate , intrebarea mea este as putea sa adaug niste robin red , betaina , in acest amestec ?si cam ce cantitati la 1kg. de amestec .
- gabi neamtu
- senior
Re: mamaliga pentru nadit
[quote="vali003"]
poti sa le folosesti fara probleme ( eu in mamaliga pun betaina si se schimba treaba radical ) , daca la 1 kg nada poti sa pui 100 gr de robin red si o lingura jumate de betaina parerea mea astea sant cantitatile pe care le folosesc eu ( pe langa cele de mai sus mai merg f bine si altele )
poti sa le folosesti fara probleme ( eu in mamaliga pun betaina si se schimba treaba radical ) , daca la 1 kg nada poti sa pui 100 gr de robin red si o lingura jumate de betaina parerea mea astea sant cantitatile pe care le folosesc eu ( pe langa cele de mai sus mai merg f bine si altele )
mamaliga pentru nadit
tot ce pui , sa pune la sfirsit dupa ce sa racit putin si framinti ?sau de la inceput la fiert ?
- florentiniuga
- Master Admin
- gabi neamtu
- senior
[quote="vali003"]tot ce pui , sa pune la sfirsit dupa ce sa racit putin si framinti ?sau de la inceput la fiert ?
la sfarsit ( mamaliga poate sa fie calduta ) pana ajungi sa pui robinul si betaina oricum se mai raceste ( eu mai pun si porumb de floricele )
la sfarsit ( mamaliga poate sa fie calduta ) pana ajungi sa pui robinul si betaina oricum se mai raceste ( eu mai pun si porumb de floricele )
- Driscu Radu
- senior
mamaliga
Eu personal cele mai bune rezultate le-am avut cu o mamliga facuta cu cacao, scortisoara si cafea toate de calitate, in apa de fierbere am pus miere, sau fructoza sau melasa depinde de de ce am avut la un momendat.Atentie din cate stiu eu melasa contine betaina daca nu ma insel si mierea.Betaina am presarat pe cuburi dupa taierea lor in prealabil.Robin red Pudra de varec si Multimino CSL le voi folosi de la anu.
Betaina e extrem de solubila, poti s-o pui linistit la sfarsit (pudrata) pe chestiile caldute, va fi "absorbita" instantaneu. Oricum, prin fierbere se cam distruge. Aromele, insa, mai ales cele sub forma de uleiuri esentiale, se pot pune oricand, la porumb e chiar de preferat inainte de fierbere. Daca le fierbi in borcan sau in punga inchisa, cu atat mai bine, nu se pierde nimic.vali003 scrie:tot ce pui , sa pune la sfirsit dupa ce sa racit putin si framinti ?sau de la inceput la fiert ?
Atentie: nu e valabil la aromele in suspensie alcoolica, esterica, etc.
- pescarusul63
- utilizator
Va rog sa-mi ziceti si mie cei aia betaina si unde se gaseste?
Re:
Gabriel, eu zic ca gresesti. Cred ca e foarte bine sa se adauge cat mai multe produse cu o cat mai mare concentratie de amino sau produse atractante-vezi Robin Red-.doar pt ca sunt bagate in mamaliga nu inseamna ca sunt aruncate pe apa sambetei. Cred ca, crapul are capacitatea de a recunoaste cat este de nutritiva o nada si de aceea e posibil ca o mamaliga simpla sa nu produca la fel ca cea cu "mosmoande"Gabriel scrie:Salutare
Poi nu mai faci mamaliga, faci boilesuri daca bagi si cele mentionate:))
Eu zic ca nu prea are rost sa strici prea multe pe mamaliga mai bine faci bile
crafty carper
Mihai Tomescu
Mihai Tomescu
Salutare.
Nu am spus ca sunt aruncate pe apa simbetei ,dar totusi sunt niste componente scumpe care nu cred ca dau un mare plus unei mamaligi, eu daca as face mamaliga as lasa-o asa naturala doar niste seminte as mai ingoba in ia si posibil niste lapte praf , in alt caz posibil o aroma de capsuni atit,dar depinde de buznarul fiecaruia,dar daca ti-ai permite cele mentionatre mai sus:Robin Red,betaina ,glm,amino si altele, mai poti cumpara atunci si un mix sau sa-ti faci tu unu simplu si vei avea probabil rezultate mai bune.
Nu am spus ca sunt aruncate pe apa simbetei ,dar totusi sunt niste componente scumpe care nu cred ca dau un mare plus unei mamaligi, eu daca as face mamaliga as lasa-o asa naturala doar niste seminte as mai ingoba in ia si posibil niste lapte praf , in alt caz posibil o aroma de capsuni atit,dar depinde de buznarul fiecaruia,dar daca ti-ai permite cele mentionatre mai sus:Robin Red,betaina ,glm,amino si altele, mai poti cumpara atunci si un mix sau sa-ti faci tu unu simplu si vei avea probabil rezultate mai bune.
Fir intins!
Salut. Betaina se gaseste in lapte indiferent de care lapte e: de om,de vaca,de capra.de iapa,de elefant etc
Se poate extrage din lapte betaina sub forma de granule mici de culoare alba. Poti sa cumperi betaina de la magazinele care vand scule de pescuit sau de la pescari de pe forumuri. In loc sa pui betaina poti folosi lapte obisnuit dar cu o concentratie mai mare de grasimi. sau lapte praf. Ca sa afli mai multe despre betaina scrie pe google cuvantul betaina si citeste. Spor la citit. Mircea13
Se poate extrage din lapte betaina sub forma de granule mici de culoare alba. Poti sa cumperi betaina de la magazinele care vand scule de pescuit sau de la pescari de pe forumuri. In loc sa pui betaina poti folosi lapte obisnuit dar cu o concentratie mai mare de grasimi. sau lapte praf. Ca sa afli mai multe despre betaina scrie pe google cuvantul betaina si citeste. Spor la citit. Mircea13
Am dreptul sa am alta parere decat dvstra!
Betaina se mai extrage din:sfecla de zahar, orz,grau, mazare,linte,rame,raci,faina de peste, ficat,rinichi,scoica,carne,sroturi de ceriale,semiunte de bumbac,spanac,broccoli,etc Mircea 13
Am dreptul sa am alta parere decat dvstra!