Ce propuneti ?

Moderatori: gor965, mini_mic

Scrie răspuns
Scofield
junior
junior

Ce propuneti ?

Mesaj de Scofield » 28 Mai 2011, 17:50

Salutare , sunt nou pe acest forum.

Pana acum am pescuit numai la undite si zilele astea doresc sa imi cumpar 2 lansete.Nu vreau sa fie foarte scump , la nivel mediu.

1)Ce lanseta (Bat) sa imi cumpar ? Telescopica care se monteaza din 2 / 3 bucati ?
2)Cu mulinetele cum se procedeaza ? Sunt compatibile toate mulinetele la orice tip de lanseta(bat) ?
3)Ce fir ar fi bun ? Monofilament , Fluorocarbon ..etc ??
4)Ce carlige imi propuneti ?
5)Ce trebuie sa mai adaug inafara de cele de mai sus ?
6)Daca aveti info cum se leaga o momitoare , carlig la lansete sau se leaga la fel ca la undite ?

Marius Vintila
senior
senior

Re: Ce propuneti ?

Mesaj de Marius Vintila » 31 Mai 2011, 06:24

Prima data....pentru inceput citeste si tu ceva topicuri. Sunt convins ca o sa-ti gasesti raspuns la cam toate intrebarile...
Pe scurt, ca parere personala si raspuns direct si rapid:

1) Lanseta din 2 bucati, 3,5 lb, 3.90m sau 3.60 (binenteles trebuiesc testate inainte pentru a vedea care ti se potrivesc)
2) In general la mulinete eu ma uit dupa anumite caracteristici: sa infasoare bine firul (wormshaft), sa aibe cat mai multi rulmenti de calitate, sa aibe baitrunner, (binenteles sa fie ieftina)...etc
3) In general un fir trebuie sa nu aibe memorie (sa nu se increteasca cand e solicitat, intins sau cand sta foarte mult pe mulineta) sa fie rezistent in timp (nu ma refer doar la solicitarile drillului ci si la UV, structuri submerse, scoici etc)
4) Carlige Gardner, Gamakatsu, Korda, Fox, Owner...
5) In primul rand un pat, scaun, cort sau umbrela, cutii, valijete, masa si lista poate continua (Si daca iti iei lansete si mulinete ia si senzori).
6) Vezi ca sunt pe net o gramada de sfaturi in legatura cu felul cum se leaga un carlig (nod fara nod), un momitor, etc. Poti sa gasesti filmulete.

Sunt foarte multe de stiut si invatat, nu pot (cred ca nimeni nu poate) sa te invat raspunzandu-ti la cateva intrebari. Trebuie sa mai citesti si tu forumurile de specialitate.
Fir intins!
MARIUS VINTILA
AVIATORS FISHING CLUB

Scrie răspuns

Înapoi la “Altele”