Analiza foto & video !
Moderatori: gor965, florentiniuga
Analiza foto & video !
Sunt curios cate amanunte retinem si cam ce concluzii tragem dupa analiza foto sau video a unei aruncari cu lanseta ! In afara de miscarea propriuzisa de aruncare , ce concluzii se pot trage despre echipament ?
Sa-l luam in colimator pe grasul asta ...
Sa-l luam in colimator pe grasul asta ...
- Alexandru Mihai
- Veteran
Re: Analiza foto & video !
Lanseta...pffff.
Nu opreste lanseta la 45 de grade...
Nu opreste lanseta la 45 de grade...
Ultima oară modificat 15 Mar 2011, 20:08 de către Alexandru Mihai, modificat 1 dată în total.
- mariusangler
- senior
Lanseta e buna.Aruncatorul e inca la inceput.incepe bine,insa nu termina aruncarea asa cum ar trebui.posibil din cauza lansetei prea rigide.
Team Select Baits Romania
Analiza foto :
-din cate vad eu , stopul initial il face la 40-45 de grade dupa care nu blocheaza cu stanga levierul in pozitia corecta si permite lansetei sa traga mai tare in jos !
- lanseta revine (relativ) rapid din lanseu si nici nu se balanseaza prea mult spre apa (exclus sa fie parabolica) !
- aruncatorul urmareste plumbul in loc sa urmareasca firul !
Alte pareri...lanseta e de 3.60 sau 3.90 ?
-din cate vad eu , stopul initial il face la 40-45 de grade dupa care nu blocheaza cu stanga levierul in pozitia corecta si permite lansetei sa traga mai tare in jos !
- lanseta revine (relativ) rapid din lanseu si nici nu se balanseaza prea mult spre apa (exclus sa fie parabolica) !
- aruncatorul urmareste plumbul in loc sa urmareasca firul !
Alte pareri...lanseta e de 3.60 sau 3.90 ?
- Alexandru Mihai
- Veteran
3,60 m
1. Ptr ca arunca doar cu plumb...adica, il intereseaza distanta de aruncare ! Nu arunca montura la punct fix, deci n-are rost sa urmareasca unde cade !roni scrie:De ce ar trebui sa urmareasca firul?
2. Daca bate vantul, frecarea firului de inelul de varf e si mai mare, asa ca trebuie adusa o corectie prin urmarirea firului cu varful lansetei !
Corect !Alexandru Mihai scrie:3,60 m
Tipul actiunii ?
- Marius Vintila
- senior
actiune medie, mi se pare mai rigida lanseta pentru a clasificao ca fiind semirapida...si nu e interesat sa arunce de jos sau sa faca jocul de transfer al greutatii de pe un picor pe altul corect sau nu-i pasa.
MARIUS VINTILA
AVIATORS FISHING CLUB
AVIATORS FISHING CLUB
- Marius Vintila
- senior
si mulineta cred ca e okuma pl 860, sper sa nu ma insel.
MARIUS VINTILA
AVIATORS FISHING CLUB
AVIATORS FISHING CLUB
Cine-i grasu?gor965 scrie: Sa-l luam in colimator pe grasul asta ...
- mariusangler
- senior
Amsterdamer scrie:Cine-i grasu?gor965 scrie: Sa-l luam in colimator pe grasul asta ...
George in persoana,cine sa fie,cand era putin mai rotofei......
Team Select Baits Romania
@Amsterdamer
Conteaza mai putin cine-i grasu' !...mai mult conteaza daca,urmarind filmuletul, se poate aproxima gabaritul lui !
@Marius
Lanseta e model 2008 !
Plumbul pleaca de la secunda 25 si cade in apa la secunda 30...cu aproximatie cam ce distanta poate sa parcurga ? ...se poate aproxima fara sa stii ce greutate are ?
@Marius Vintila
N-am inteles deloc partea asta : actiune medie, mi se pare mai rigida lanseta pentru a clasificao ca fiind semirapida ...? Eu stiu ca principalele 3 actiuni la o lanseta de crap sunt : parabolica (lenta) , progresiva (moderata),de varf (rapida). Mai sunt variante de nisa intre cele 3 principale(semi-parabolica, semi-rapida) , dar la producatori diferiti acelasi termen defineste actiuni diferite !
p.s
MUlineta e PL-860 !
Conteaza mai putin cine-i grasu' !...mai mult conteaza daca,urmarind filmuletul, se poate aproxima gabaritul lui !
@Marius
Lanseta e model 2008 !
Plumbul pleaca de la secunda 25 si cade in apa la secunda 30...cu aproximatie cam ce distanta poate sa parcurga ? ...se poate aproxima fara sa stii ce greutate are ?
@Marius Vintila
N-am inteles deloc partea asta : actiune medie, mi se pare mai rigida lanseta pentru a clasificao ca fiind semirapida ...? Eu stiu ca principalele 3 actiuni la o lanseta de crap sunt : parabolica (lenta) , progresiva (moderata),de varf (rapida). Mai sunt variante de nisa intre cele 3 principale(semi-parabolica, semi-rapida) , dar la producatori diferiti acelasi termen defineste actiuni diferite !
p.s
MUlineta e PL-860 !
- catalin2804
- membru activ
Nu se poate afla distanta. Formula e d=v x t.
Asta e o formula de calcul exact... si nici macar viteza plumbului nu-i fixa ca sa poti sa calculezi distanta (nu mai vorbim de traiectorie, care nu-i o linie dreapta) ! Intrebam daca se poate aproxima ...ca idee, cei care se pricep si au ceva vechime in domeniul asta pot aproxima distanta, daca stiu gramajul la plumb si grosimea firului !catalin2804 scrie:Nu se poate afla distanta. Formula e d=v x t.