rog ajutor in alegerea mulinetelor
Moderatori: gor965, florentiniuga
rog ajutor in alegerea mulinetelor
salutare, am o problema referitoare la mulinete, treaba sta in felul urmator: am cumparat 4 bete de la energoteam (rubin boilie) 3,6 din 3 tronsoane inel de plecare de 40, si tot atunci am cumparat si 4 mulinete baracuda hd 865, dupa 3-4 zile un prieten mai bine informat mi-a zis sa renunt cumva la mulinte ca cele de la baracuda nu sunt ok.... asa ca m-am intors la magazin si i-am zis la om ca nu sunt ok..nu sunt multumit...si vreau altele... cu greu a acceptat sa imi schimbe mulinetele dar cu conditia sa cumpar tot de la el. Acuma am de ales cam din ce am vazut mai ok la el dintre urmatoarele modele: carp expert (energo) 10+1 rulm, tambur long cast de 70 baitr. rap 4,1:1, (160 ron) 0,32/480; hakuyo hk 60 baitr. 9+1 rulm 0,40/320;(90 ron) carp expert 7000 (energo)(130ron); comet runner 50 (energo) 7+1 rulm (100ron); aviator 860 7+1 rulm, 0,35/255.(105ron) ar mai fii banax helicon 5600nf (asta putin cam prea scump pt mine 200 ron, as fii dispus sa dau atata dar cu greu si numai daca stiu sigur ca e singura solutie). Sunt la inceputul pescuitului dupa cum se vede....si chiar as aprecia ajutorul vostru , multumesc mult pt rabdare.
Re: rog ajutor in alegerea mulinetelor
okume nu are ? un PowerLinerele ar fi o alegere...
este tot ceea ce nu poți vedea...
aron dan
aron dan
Din toate astea e clar ca Heliconul e cel mai bun,decat C.E 7000 mai bine comet runner50,sunt niste mulinete reusite!La 100 de lei sunt ieftine,probabil sunt dintr-un stoc mai vechi.
Vreau in tarile calde!
de la okuma ce ar fii potrivit pt betele mele?
păi în funcţie de buget... de la longbow la spector... depinde si de ce vrei sa scoti din ele, ca nu o sa dai cu un longbow cât dai cu un spector... nici distanţă şi nici bănuţi
cel mai bine cred că s-ar potrivi ca şi clasa de buget cu un longbow, un travertine, ceva pe-acolo...
stima !
cel mai bine cred că s-ar potrivi ca şi clasa de buget cu un longbow, un travertine, ceva pe-acolo...
stima !
aron dan
aron dan
Mai bine Okuma Cassien.E aproape la acelasi pret cu Longbow dar are mai multe avantaje.Tambur de rezerva metalic,manivela si corp metalic,finisaje excelente.
uitasem de cassien bine punctat ,,neamţule'' !
aron dan
aron dan
- Marius Vintila
- senior
Daca n-are altceva banax helicon 5600nf dar mai intreaba ce alte oferte mai au.
MARIUS VINTILA
AVIATORS FISHING CLUB
AVIATORS FISHING CLUB
multumesc mult pt raspunsuri, heliconul e cam scump...200 ron...si sincer nu mi-a placut...parca nu ar fii uns...se simte ciudat...sau poate e "facatura" ? tre sa vad la sectiunea falsuri poate gasesc acolo la ce sa ma uit daca e fals sau nu. oricum ma gandesc de la okuma lb 70 (oare de 70 nu e prea mare tamburul pt batul meu?) ...cassien.... travertine... si helicon..... deocamdata asi avea bani numai de longbow.. . trebuie sa vad si okuma daca are "clone" .
- stefan_kwr
- Veteran
Nu s-a auzit nimic pana acum de asa ceva, si nici nu le-a copiat nimeni modelele celor de la okuma, deci mergi pe incredere, iar longbow nu are rival pana in 150 ron.bebe81 scrie:deocamdata asi avea bani numai de longbow.. . trebuie sa vad si okuma daca are "clone" .
Mai pui 20-25lei si iti iei Cassien!
Nu neg faptul ca Longbow e o mulineta buna(am 9 bucati!) dar Cassien e mult mai buna.Pentru 24lei in plus primesti corp din aluminiu,tambur de rezerva metalic si o forma si asezare a firului care,zic eu,ca te ajuta mai mult decat Longbow sa arunci la distanta.Pe langa astea corpul la Cassien e mai subtire si mulineta ar trebui sa fie si mai usoara.
Nu neg faptul ca Longbow e o mulineta buna(am 9 bucati!) dar Cassien e mult mai buna.Pentru 24lei in plus primesti corp din aluminiu,tambur de rezerva metalic si o forma si asezare a firului care,zic eu,ca te ajuta mai mult decat Longbow sa arunci la distanta.Pe langa astea corpul la Cassien e mai subtire si mulineta ar trebui sa fie si mai usoara.
ok.... dupa una alta ar trebui sa aleg dintre: banax helicon 5600nf, okuma cassien, lb, travertine, powerliner, toate astea costa pana in 200. ce imi recomandati? si mai ales ce tambur..60...65..70??? mersi mult pt rabdare.
- stefan_kwr
- Veteran
Dintre astea, Powerliner 860 sau 865, tu stii cel mai bine ce-ti trebuie. Din cate stiu tamburii sunt identici ca marime, doar ca 865 e mai adanc si automat inghite mai mult fir.bebe81 scrie:ok.... dupa una alta ar trebui sa aleg dintre: banax helicon 5600nf, okuma cassien, lb, travertine, powerliner, toate astea costa pana in 200. ce imi recomandati? si mai ales ce tambur..60...65..70??? mersi mult pt rabdare.
in afara ca are buza si galetul titanizate... powerlinerul mai are ceva in plus...si cei 8 rulm? o sa simt fizic diferenta? fata de longbow? si inca ceva... nu e prea mare tamburul pt un inel de plecare de 40 ? mersi pt raspunsuri.
- stefan_kwr
- Veteran
Nu e deloc mare tamburul, se potriveste perfect cu inelul de 40, iar treaba cu rulmentii nu e nici o diferenta, sunt multe mulinete de calitate facute de firme consacrate care nu au atatia rulmenti cati are PL si nu s-a plans nimeni.bebe81 scrie:in afara ca are buza si galetul titanizate... powerlinerul mai are ceva in plus...si cei 8 rulm? o sa simt fizic diferenta? fata de longbow? si inca ceva... nu e prea mare tamburul pt un inel de plecare de 40 ? mersi pt raspunsuri.