Ce apreciati cel mai mult la o lanseta de crap ?
Moderatori: gor965, florentiniuga
Ce apreciati cel mai mult la o lanseta de crap ?
Am o nelamurire in legatura cu ce prefera pescarii, in principal, atunci cand isi aleg o lanseta !
Chiar sunt curios sa vad ce iese din sondajul asta !
Re: Ce apreciati cel mai mult la o lanseta de crap ?
O combinatie intre toate 3
I Fish. Therefore I am.
Pai nu...in mod normal, ceva trebuie sa predomine in decizia de a alege !...trebuie sa fie o calitate la care n-ai renunta in favoarea altora !pharaoh scrie:O combinatie intre toate 3
- Marius Vintila
- senior
Mda...nici eu nu prea pot sa aleg decat o varianta care sa le intruneasca pe toate.Cel putin sa se apropie...pharaoh scrie:O combinatie intre toate 3
Asta e o intrebare de genul: Ce masina iti doresti:
1> Sa consume putin;
2> Sa fie confortabila;
3> Sa coste putin.
E greu sa gasesti macar un produs care sa fie perfect si sa intruneasca toate cerintele cumpartorului indiferent de obiectul in cauza, pentru ca intotdeauna exista concurenta care sa umple golul lasat de un producator.
MARIUS VINTILA
AVIATORS FISHING CLUB
AVIATORS FISHING CLUB
Intrebarea nu este despre ce calitati vreti sa aiba lanseta in general ci care-i calitatea predominanta ! Ca sa dau un exemplu : pescuiesc in general in distante mici, n-are nici un rost sa-mi iau Hi-S200 si-atunci prefer o lanseta sensibila (daca e si usoara si subtire, e si mai bine) ! Intrebare din sondaj fare referire la primul gand (sentiment, parere, nu stiu cum sa-i spun) cu care intra un cumparator in magazin sa-si ia o lanseta ! Vroiam sa vad proportia celor care aleg lansetele in functie de feeling, pret, sau veleitatile tehnice de long cast ! ...ma gandesc ca astea sunt principalele criterii de selectie !Daywalker scrie:.....................
E greu sa gasesti macar un produs care sa fie perfect si sa intruneasca toate cerintele cumpartorului .......
Eu unul sunt "pro" finete, adica subtiri, finute, cu actiune progresiva...asta cand pescuiesc de placere !
In concursuri este total diferita treaba...totul este distanta, putere si viteza.
In concursuri este total diferita treaba...totul este distanta, putere si viteza.
Si ai gasit ceva de compromis ptr. cele 2 stiluri de pescuit, sau ai 2 seturi de lansete ?Costi P scrie:Eu unul sunt "pro" finete, adica subtiri, finute, cu actiune progresiva...asta cand pescuiesc de placere !
Ale mele personale sunt pt placere: Shimano xtr-a ...in concursuri folosim Hakuyo...sunt exact ce trebuiegor965 scrie:Si ai gasit ceva de compromis ptr. cele 2 stiluri de pescuit, sau ai 2 seturi de lansete ?Costi P scrie:Eu unul sunt "pro" finete, adica subtiri, finute, cu actiune progresiva...asta cand pescuiesc de placere !
Am fost si in concurs cu Shimano, dar in acel concurs nu a fost nevoie de distanta sau viteza.
eu am 2 seturi de lansete
1. lansete de distanta 3,9m 3,75 lbs
2. lansete de comoditate 3.6m 2.5lbs (pe astea nici nu folosesc inaintas)
apreciez ambele seturi si le aleg in functie de balta, unde nu e agatatura si nu trebuie distanta e mult mai usor sa pescuiesc cu cele mici. le folosesc chiar si intercalate in aceeasi partida cu prezentari mult mai finute pe cele mici.
1. lansete de distanta 3,9m 3,75 lbs
2. lansete de comoditate 3.6m 2.5lbs (pe astea nici nu folosesc inaintas)
apreciez ambele seturi si le aleg in functie de balta, unde nu e agatatura si nu trebuie distanta e mult mai usor sa pescuiesc cu cele mici. le folosesc chiar si intercalate in aceeasi partida cu prezentari mult mai finute pe cele mici.
- stefan_kwr
- Veteran
gor965 scrie:Am o nelamurire in legatura cu ce prefera pescarii, in principal, atunci cand isi aleg o lanseta !
Interesant asta, dar cred ca ar trebui specificat in acest post, pentru ce categorie de pescari este intrebarea. Pentru cei care participa des la concursuri si au nevoie de niste lansete ''mai speciale'' sau pentru pescarii de rand, care dupa o saptamana de serviciu ies pe malul baltii pentru 12-24h.
Nu conteaza categoria de pescari...conteaza doar ce considera fiecare ca e primordial in alegerea lansetei !stefan_kwr scrie: Interesant asta, dar cred ca ar trebui specificat in acest post, pentru ce categorie de pescari este intrebarea.
Asa, pe categorii, s-ar putea introduce sumedenie de variante...gen : lungimea preferata...actiunea preferata...durata medie de folosinta pe parcursul uni sezon...etc...etc. Repet, nu asta ma interesa, ci primul imbold care te face sa alegi o lanseta !
sa fie sensibila(subtire,usoara si sa arunce bine).
normal ca asta cu aruncatul bine tine si de pescar.
normal ca asta cu aruncatul bine tine si de pescar.
Cu totii ne-am dori un lamborghini dar cati ne putem permite?
- stan nicolae
- senior
primul imbold? adica o prima atragere? sa fie frumoasa,lunga-n craci -3.60- si sa vina numai cu mine...acasagor965 scrie:Nu conteaza categoria de pescari...conteaza doar ce considera fiecare ca e primordial in alegerea lansetei !stefan_kwr scrie: Interesant asta, dar cred ca ar trebui specificat in acest post, pentru ce categorie de pescari este intrebarea.
Asa, pe categorii, s-ar putea introduce sumedenie de variante...gen : lungimea preferata...actiunea preferata...durata medie de folosinta pe parcursul uni sezon...etc...etc. Repet, nu asta ma interesa, ci primul imbold care te face sa alegi o lanseta !
- stefan_kwr
- Veteran
Sa vina, dar sa vina intreaga, nu rupta la spigot!!!stan nicolae scrie: primul imbold? adica o prima atragere? sa fie frumoasa,lunga-n craci -3.60- si sa vina numai cu mine...acasa