File de stiuca,fara piele,fara os...

nu numai pentru gospodine

Moderator: vali003

Scrie răspuns
Avatar utilizator
claudiu01
junior
junior
Mesaje: 6
Membru din: 06 Feb 2011, 10:38

File de stiuca,fara piele,fara os...

Mesaj de claudiu01 » 02 Feb 2011, 16:52

File de stiuca,fara piele,fara os ,fript cu garnitura de cartofi nature,patrunjel verde si lamaie...
Se prind 2 stiuci,dupa care se fileteaza si se scoate pielea.Dupa ce a fost indepartata pielea,se separa partea dorsala de partea abdominala (vezi foto).Partea abdominala si coditele nu au oase.Partile dorsale se pot folosi ptr chiftelute.

Partile abdominale se taie in jumatate,se spala alaturi de codite si se lasa la scurs dupa care se sterg cu un servet.Intre timp se pun cartofii la fiert.

Se pune o tigaie la incins la foc mic,in care se pune putin unt (o lingurita) dupa care se pun bucatile de peste si se frig pe ambele parti.

Pestele fript se aseaza in farfurie,alaturi de cartofii nature si se presara patrunjel verde,sare dupa gust si lamaie.

Alaturi trebuie sa aveti un pahar de vin alb....sa aveti pofta!
Mentionez,ca reteta nu este proprietatea mea,ci a mentorului meu Novic Traian...un om al naturii!
Fişiere ataşate
1288892120cc12373b.jpg
1288891612cdc0c48a.jpg
12888916667615712a.jpg
128889173410657d0d.jpg
1288891831bb535637.jpg
12888918911ec1f3a0.jpg
1288891935958f639d.jpg
12888920433a4e2947.jpg
471x318_1288891990f6eda76e.jpg
(38.25 KiB) Descărcat de 545 ori

Scrie răspuns

Înapoi la “Preparate din peste”