daca ma lanseta din doua bucati de 3,60 pe care scrie 3Lbs care este greutatea maxima admisa a plumbului??? ca am cautat dar nu gasesc nimic, stiu ca 3 Lbs transformat in Kg este de 1,33 Kg dar aceasta este greutatea la care lanseta face unghi de 90 de grade. insa nu stiu cum sa corelez greutatea plumbului sau a momitorului.
multumesc.
incarcarea lansetei cu plumb.
Moderatori: gor965, florentiniuga
Re: incarcarea lansetei cu plumb.
O formula universal acceptata ar fi ca poti arunca echivalentul tc-ului in uncii (oz), adica cu lanseta de 3lbs poti arunca aprox. 85 g.
I Fish. Therefore I am.
La o lanseta de 3 lbs:
inmulţeşti 3 cu 28.35 si iti da 85.05 (g)
eu asa stiam...ca se inmultesc livrele cu 28.35
Catch and Release
TEEN CARP TEAM
TEEN CARP TEAM
Pai 1 oz e aprox 28.25 g.BerNard scrie:La o lanseta de 3 lbs:
In orice caz, parerile sunt impartite, si puterea de aruncare a lansetei depinde de la producator la producator, iar unii precizeaza si puterea printre caracteristicile declarate ale lansetelor. Exemplu Shimano, unde regula de mai sus nu se aplica, producatorul declarand puteri de aruncare de 125 g pentru lansetele de 3 lbs.
I Fish. Therefore I am.
Am inteles ce ai vrut sa spui...iar shimano rămane shimano nu te contrazic
insa eu am spus din ce am auzit pe cand tu esti mai experimentat decat mine si sti ceva concret
insa eu am spus din ce am auzit pe cand tu esti mai experimentat decat mine si sti ceva concret
Catch and Release
TEEN CARP TEAM
TEEN CARP TEAM
- Driscu Radu
- senior
Teoretic orice actiune ar avea lanseta de 3lbs ar trebui sa arunci in siguranta (ori cat de tare te-ai da la ea)un plumb de 85-90 gr.Mai precis la valoarea respectiva ar trebui sa fie un optim de incarcare, cat priveste detaliu de genul ca puterea maxima de aruncare este de 125gr.cred ca se refera mai mult la sarcina maxima cu care se poate arunca fara a rupe lanseta ( nu cred ca la 125 te poti da la ea cum se spune), cred ca mai mult se poate face o aruncare lobata.
Ba eu "m-am dat la ea" si cu plumb de 120 si cu momitor cred ca mai greu. Doar ca fiind un aruncator neexperimentat se poate spune ca n-am dat tare in ea. Cel mai bine mi se pare ca o incarc si arunc cu plumb de 100g. Acum nu stiu daca ei se riscau sa declare aceasta putere de aruncare daca stiau ca exista riscul ca un aruncator de forta sa o rupa.
I Fish. Therefore I am.
Si eu mai aruncam cu plumb 110 g dar nu o fortam prea mult pentru ca nu eram dispus sa risc si din cate am inteles nu toti pun valorile reale ale lansetelor, unii mai mult (la acele lansete ieftine) iar altii mai putin
Catch and Release
TEEN CARP TEAM
TEEN CARP TEAM