intretinere mulinete ( pe timp de iarna )
Moderatori: gor965, florentiniuga
intretinere mulinete ( pe timp de iarna )
Nu am cine stie ce scule de mulinete , dar chiar doresc sa le intretin cat mai bine cu putinta .
Se poate cateva sfaturi in legatura cu intretinerea lor ?
Ex : - ungere ? - cu ce ?
-unde ?
- cum ?
- depozitare ?
merci
-unde ?
- cum ?
- depozitare ?
merci
- ionutniculae
- membru activ
Re: intretinere mulinete ( pe timp de iarna )
Atat timp cat le tii intr-un loc fara umezeala, eu le sterg cu o carpa umeda, atat, si le tin in pivnita
Never give up
vioril scrie:Nu am cine stie ce scule de mulinete , dar chiar doresc sa le intretin cat mai bine cu putinta .
-unde ?
- cum ?
- depozitare ?
merci
In mod normal, dupa un sezon mulinetele se desfac, se spala cu benzina, si se ung cu vaselina si putin ulei. Exista astfel de produse specializate pe piata, cum ar fi:
http://www.totalfishing.ro/vaselina-cor ... -9136.html
http://www.totalfishing.ro/ulei-cormora ... -5893.html
crap.ro
Vezi ca a facut FLORENTIN o emisiune acum cativa ani in care arata exact ce trebuie facut,o sa o caut cand ajung acasa si te anunt daca o gasesc.
Dar dupa parerea mea daca le-ai luat noi mulinetele si nu ai pescuit in praf si conditii grele de la 3-4 ani in sus ar trebui sa te gandesti sa le cureti.
Dar dupa parerea mea daca le-ai luat noi mulinetele si nu ai pescuit in praf si conditii grele de la 3-4 ani in sus ar trebui sa te gandesti sa le cureti.
TOTUL PENTRU CRAP
Multumesc tuturor !
Salutari, Parerea mea este sa discuti cu un profesionist in materie.
Intra aici si te poti lamurii:
http://www........................
Post editat -> Gor965
Mai usor cu reclama !
Intra aici si te poti lamurii:
http://www........................
Post editat -> Gor965
Mai usor cu reclama !
@ vioril
Avind in vedere ca ne-am vazut astazi ti-as fi putut da citeva sfaturi personal .In principiu mulinetele trebuie desfacute la incheierea fiecarui sezon sau de cite ori este nevoie ( mai sint si situatii speciale ).Ai nevoie de citeva surubelnite de calitate ,chei , penseta , perie ( periutele de dinti sint ok )si bineinteles ,spray degresant , vaselina si ulei SPECIALE (e farte important ). Au aparut in magazine truse speciale pentru intretinere mulinete care contin cam tot ce iti trebuie .
E foarte important ca locul in care lucrezi sa fie bine iluminat iar pe masa de lucru sa pui ceva deschis la culoare. Mulinetele au multe piese foarte mici si e important sa nu pierzi ceva .
E bine sa lucrezi cu schema tehnica in fata , iar o cutie cu compartimente reglabile ( gen cele care se folosesc la spinning ) te v-a ajuta sa pui piesele in ordinea in care le scoti si o sa-ti fie mai usor la asamblare .TOATE piesele trebuie curatate foarte bine , in special angrenajele ,unse cu vaselina (atentie la cantitate , majoritatea pun "sa fie ")si reasamblate cu grija . Pe axul mulinetei si rulmenti se pune doar ulei .Avind in vedere ca dupa un sezon apar uzuri si implicit "jocuri "ale pinioanelor sau rotorului e bine sa le reglezi si pe acestea .Atentie la rulmentul cu sens unic de sub rotor , nu trebuie desfacut !Nu uita de galet ! O sa ai nevoie de multa rabdare si atentie(operatiunea dureaza 3-4 ore )
Spor la treaba !
Avind in vedere ca ne-am vazut astazi ti-as fi putut da citeva sfaturi personal .In principiu mulinetele trebuie desfacute la incheierea fiecarui sezon sau de cite ori este nevoie ( mai sint si situatii speciale ).Ai nevoie de citeva surubelnite de calitate ,chei , penseta , perie ( periutele de dinti sint ok )si bineinteles ,spray degresant , vaselina si ulei SPECIALE (e farte important ). Au aparut in magazine truse speciale pentru intretinere mulinete care contin cam tot ce iti trebuie .
E foarte important ca locul in care lucrezi sa fie bine iluminat iar pe masa de lucru sa pui ceva deschis la culoare. Mulinetele au multe piese foarte mici si e important sa nu pierzi ceva .
E bine sa lucrezi cu schema tehnica in fata , iar o cutie cu compartimente reglabile ( gen cele care se folosesc la spinning ) te v-a ajuta sa pui piesele in ordinea in care le scoti si o sa-ti fie mai usor la asamblare .TOATE piesele trebuie curatate foarte bine , in special angrenajele ,unse cu vaselina (atentie la cantitate , majoritatea pun "sa fie ")si reasamblate cu grija . Pe axul mulinetei si rulmenti se pune doar ulei .Avind in vedere ca dupa un sezon apar uzuri si implicit "jocuri "ale pinioanelor sau rotorului e bine sa le reglezi si pe acestea .Atentie la rulmentul cu sens unic de sub rotor , nu trebuie desfacut !Nu uita de galet ! O sa ai nevoie de multa rabdare si atentie(operatiunea dureaza 3-4 ore )
Spor la treaba !
Am desfacut eu astazi o PL-860 si-am facut cateva poze ! Cand am putin timp liber le grupez ca lumea si le postez !
offffffffffff , am reusit sa fac la mulinete la fel ca la masina lu tata ( de acum vreo 12 ani , o dacie ) , adica am desfacut-o , am uns-o , am asamblat-o , si ce sa vezi au mai ramas niste piese . de unde ? nu stiu , dar repet operetia maine seara ,numai ca nu o sa o mai ung , doar desfac si INCERC SA REFAC .
cred ca exersand voi ajunge la perfectiune . nu credeti ?
- marius6251
- membru activ
sau ''exersind'' in felul asta poate ramii cu piese de inca o mulinetavioril scrie:... si ce sa vezi au mai ramas niste piese ...
marius andrei
@ kepsa
Multumesc pentru aprecieri !
Multumesc pentru aprecieri !
vioril scrie:offffffffffff , am reusit sa fac la mulinete la fel ca la masina lu tata ( de acum vreo 12 ani , o dacie ) , adica am desfacut-o , am uns-o , am asamblat-o , si ce sa vezi au mai ramas niste piese . de unde ? nu stiu , dar repet operetia maine seara ,numai ca nu o sa o mai ung , doar desfac si INCERC SA REFAC .
Dar merge si asa?!
Daca da, scrie-le alora care au produs-o: anunta-i ca ai scos un model nou
Hai ca dupa vreo 4 ore am reusit sa o asamblez la loc ( cu schita in fata ) .
Deci , care sunteti interesati de un service pentru mulinete nu ezitati sa ma contactati .
P.S. lucrez fara bani , fac practica pe mulinetele dumneavoastra .
Sincere salutari , iarna usoara si scurta !!!
Deci , care sunteti interesati de un service pentru mulinete nu ezitati sa ma contactati .
P.S. lucrez fara bani , fac practica pe mulinetele dumneavoastra .
Sincere salutari , iarna usoara si scurta !!!
@Vioril
Ce mulineta ai desfacut ?...cu baitrunner ?
Ce mulineta ai desfacut ?...cu baitrunner ?