Amurul
Moderator: gor965
Depinde si unde pescuiesti. Momeala e...bineinteles...porumbul, pe "fir de par", cu bob flotant(sau spuma) lipit de cirlig, nr 4-8...MISU scrie:Ce monturi,ce momeli,ce cirlige se folosesc la prindererea amurului?
Montura e in functie de locul unde pescuiesc: substrat, distanta...
...cosmin.muntean ......
Am crescut pe o balta unde 90% din pestele mare ( peste 5-6kile) era amur. Noi ii ziceam "chinez", sau "Ciu-en-Lai" In anii '70-'80 nu se pescuia cu fir de par, iar cu ...boilies, nici atat. Doar ca in anii(!!) dormiti pe balta, in vacante sau...chiulind, am invatat sa selectam "chinezul" in defavoarea ciortanului ( cui ii place sa intre la plantat noaptea, pe frig, pentru un solzos de 2 kile? :oops: ).MISU scrie:Ce monturi,ce momeli,ce cirlige se folosesc la prindererea amurului?
Deci: cat mai putin porumb in lapte ca nada. Porumbul uscat, fiert cu "dulcegarii" si arome de fructe ( puneam siropuri naturale). Carlige mari, nr 1-2. Momeala, 3-4 boabe pe carlig ( daca e porumb verde, obligatoriu BOABA INTREAGA, nu taiata). Mai nou, pe fir de par, dar SCURT, boabele aproape lipite de tija, amurul nu "soarbe" hrana ca "romanestii". La bile? Obligatoriu dulci, pe baza de arome vegetale sau fructe.
Reversul: cand ai o balta cu amur marunt ( sub 3 kile), pot fi tinuti la distanta cu bile picante ( boia, piper, etc), care in schimb atrag crapii mari.
Montura (unde e preponderent amurul) o prefer cu plumb culisant, autointeparea care face baza pescuitului la "romanesc", cu montura plumb-fix, elicopter, etc, nu prea functioneaza la cten. Dar sa asteptam si alte pareri.
in privinta prinderii "chinezului"eu am prins foarte bine la porumb uscat fiert si lasat 1,2 zile in apa in care l-am fiert.bineinteles ca am plantat caci altfel nu mi-au tras.in aceiasi balta am prins si romanesc si oglinda dar la altfel de porumb tot uscat ,dar dupa reteta batrinului meu.am pescuit peste tot cu tot felul de retete de boilies,pelete etc. dar sincer cele mai mari capturi le-am avut la retetele batrinului ,alea vechi cum i-mi place mie sa-l supar.anul trecut am disperat doi pescari atotstiutori cum credeau la DUNARE.a luat batrinu vreo 4 bucati la 8-9 kg de au plecat aia de linga noi.apropo batrinu este un prieten.
1.-fara "domnule" ca toti sintem pescari :mrgreen:
2._ depinde unde vrei sa mergi si la ce. Aici s-ar putea sa te pot ajuta. Anul trecut fata de alti ani a fost destul de slab pt mine, ca nu am putut iesi prea multam fost plecat din tara citeva luni). Acum a inceput sa mearga scobarul si batca. Despre crap....mai vedem. Anunta-ma pe unde ai vrea sa mergi si la ce peste vrei sa dai, si poate iti pot da mai multe informatii.
2._ depinde unde vrei sa mergi si la ce. Aici s-ar putea sa te pot ajuta. Anul trecut fata de alti ani a fost destul de slab pt mine, ca nu am putut iesi prea multam fost plecat din tara citeva luni). Acum a inceput sa mearga scobarul si batca. Despre crap....mai vedem. Anunta-ma pe unde ai vrea sa mergi si la ce peste vrei sa dai, si poate iti pot da mai multe informatii.
...cosmin.muntean ......
amurul
kamasan astia mai zic si eu ca sunt pesti de pozat sper ca iai eliberat sau papica uite eu pescuiesc numai cu bolonieza si fixa de 7m aici in italia binenteles ca fac si karpfishing dar cand ies pe rau simt ca pescuiesc prind in 5 ore peste 50 de kg de peste aici eu nam vazut cum arata o rosioara sau un caras prind numai scobar mreana clean crap sturion media de 1.5-2 kg bineneteles ca ii eliberez la noi stai 10 zile pe rau sa prinzi un crap mai ales pe mures si nici atunci nu stiu dacal prinzi pt ca toata lumeal duce acasa si dupa aia plingem ca nu avem peste in rauri sau baltamias dori sa poata pescuii fiecare pescar romin macar o zi in italia sa vada ce inseamna pescuit adevarat
Re: Amurul
CRYSTYAN imi spui te rog daca ai fost anul trecut pe balta de la liebling , cum a mers , ai avut rezultate bune ? mersi