Cateva platici de 1 Decembrie:
![Imagine](http://i241.photobucket.com/albums/ff91/flowdapimp/picture-0116.jpg)
![Imagine](http://i241.photobucket.com/albums/ff91/flowdapimp/picture-0111.jpg)
![Imagine](http://i241.photobucket.com/albums/ff91/flowdapimp/picture-0110.jpg)
![Imagine](http://i241.photobucket.com/albums/ff91/flowdapimp/picture-0114.jpg)
![Imagine](http://i241.photobucket.com/albums/ff91/flowdapimp/picture-0104.jpg)
asa ca sa moara englezii de ciuda ca le intep platicile, oricum s-au intors in Tamisa nevatamate
Sa va mai spun un secret: ca momeala am folosit un fel de pelete din paine, "bread punch" ii zic englezii si le puteti face impungand felia de paine alba cu o seringa careia i-ati taiat capatul unde se pune acul si a ramas ca un piston
. Impungeti cu el in felia de paine o data sau de 2-3 ori si apoi presati painea in interiorul cilindrului cu un deget impingand in pistonul seringii si cu un altul tinant apasat la gaura si veti obtine un fel de peleta care sta foarte bine pe carlig dar care, spre deosebire de obisnuita pasta care o facem din miezul de paine, in apa se umfla si devine foarte pufoasa si foarte apetisanta pentru pesti (caras, crap, platica, babusca, clean) Nu va speriati daca atunci cand recuperati nu mai e nimic in carlig, cateodata mai pica din carlig dar va asigur ca atat cat sta pe fundul apei nemiscata nu va cadea prea usor din carlig, desigur din 5-10 min in 5-10 min trebuie schimbata momeala.
Eu obisnuiesc ca langa aceasta peleta, pe carlig sa pun si 1-2 viermusi care dau atractivitate si care stim cu siguranta ca, chiar daca painea este furata de pe carlig, isi vor face datoria.
Ca reteta de nada v-o recomand pe cea descrisa la pescuitul carasului, nu exista in comert (zic eu) o nada mai eficienta la pescuitul platicii si de ce nu al carasului care stim ca are cam aceleasi obiceiuri.