forum nou - retete noi
Moderator: vali003
forum nou - retete noi
Salut prieteni ,astazi vom gati impreuna un preparat din stiuca . Stiuca dupa parerea mea , are o carne excelenta cind este intre 2 si 4 kg. , impedimentul este ca are destul de multe oase , in special cele subtiri in forma de y . Dar dupa cum bine stim lucrurile bune cer un pic de efort , deci pt. preparatul nostru inarmativa cu un spit , patent cu un virf ascutit ,si dupa ce ati filetat stiuca ,cu ajutorul spitului scoateti toate oasele in forma de Y de pe sira . STIUCA SOTATA IN UNT CU SOS TOMAT materii prime pentru 4 persoane ---
stiuca filetata 0,800 gr. , unt 0,150 gr. , faina 2 linguri , sare , piper ,sos de rosii 0,400 gr.
PREPARAREA- se portioneaza stiuca in 4 portii , se da cu sare si piper , untul se pune intro tigaie mai mare , care sa se poata si baga la cuptor , dam pestele prin faina , cind untul este incins se prajeste pestele cite 2 min. pe fiecare parte , apoi turnam sosul de rosii peste peste in tigaie si dam la cuptor , dinainte incins la 200 grade celsius pentru inca 8 min. Scoatem de la cuptor punem pestele pe un platou , in momentul servirii putem pune si un pic de smintina , eu mai pun si citeva bucati de ardei iute , asa sa piste un pic , si sa mearga si vinul . Se poate servi cu o garnitura de cartofi fierti cu tarhon si vinul , un demisec , deci putin dulceag pentru ca sosul de rosii este acrisor si vinul demisec il balanseaza perfect .Sa nu uitam sa invitam si ceva prieteni la acest festin , fiindca stiuca si vinul vor fi cam searbade fara o companie placuta . Va doresc petrecere frumoasa si pofta buna .
stiuca filetata 0,800 gr. , unt 0,150 gr. , faina 2 linguri , sare , piper ,sos de rosii 0,400 gr.
PREPARAREA- se portioneaza stiuca in 4 portii , se da cu sare si piper , untul se pune intro tigaie mai mare , care sa se poata si baga la cuptor , dam pestele prin faina , cind untul este incins se prajeste pestele cite 2 min. pe fiecare parte , apoi turnam sosul de rosii peste peste in tigaie si dam la cuptor , dinainte incins la 200 grade celsius pentru inca 8 min. Scoatem de la cuptor punem pestele pe un platou , in momentul servirii putem pune si un pic de smintina , eu mai pun si citeva bucati de ardei iute , asa sa piste un pic , si sa mearga si vinul . Se poate servi cu o garnitura de cartofi fierti cu tarhon si vinul , un demisec , deci putin dulceag pentru ca sosul de rosii este acrisor si vinul demisec il balanseaza perfect .Sa nu uitam sa invitam si ceva prieteni la acest festin , fiindca stiuca si vinul vor fi cam searbade fara o companie placuta . Va doresc petrecere frumoasa si pofta buna .
Re: forum nou - retete noi
Vom continua cu un alt preparat , deosebit de savuros , pe care vil recomand s a il faceti in doi , sot si sotie prieten si prietena , amanti ????? ,asta decideti voi .Dece in doi ? Pentru ca merge excellent cu sampanie , iar sampania inseamna o atmosfera mai deosebita , cu o muzica difuza , o lumina nu prea puternica , femei frumoase ,……………………….. hai ca am luato razna si numi mai iese mincarea , dar cam asta ar trebui pentru acest preparat . Ceea ce ne trebuie sint urmatoarele – cel mai important , sticla de sampanie , bine frapata , doua pahare lungi ca piciarele unei femei frumoase , doua luminari si placerea de a fi inpreuna . In afara de astea mai avem nevoie de – 0,400 gr. De somon proaspat , 1 portocala mica , 1 lamiie mica , 1 lingura de ginger (radacina vietii ) tocat marunt , unt doua linguri ,sampanie o jumatate de pahar sare ,piper Prepararea-se curata de coaja cu un cutit lamiia si portocala ,si partea alba ,o jumatate de lamiie si portocala se storc intrun bol , restul se taie cuburi mici , somonul se portioneaza in doua portii. Se unge o tava cu unt , se pune pestele , se adauga cuburile de citrice , gingerul taiat marunt , restul de unt , sare , piper , o lingura de sampanie si se da la cuptorul dinainte incins la 220.celsius pentru 12 min. .se scoate pe un platou . in bolul unde am pus sucul de lamiie si portocale adaugam cit mai multa grasime scursa din tava de la cuptor , doua linguri de ulei de masline ,sampania jumatate de pahar , . sare si piper , se mixeaza cit mai bine cu un mixer 1-2 min. punem sosul peste peste , ma iturnam un pic de sampanie in pahare , ne sarutam sotia , prietena , sau ce vreti voi , aprindem luminarile si ne asezam la masa . va doresc o seara superba .
Re: forum nou - retete noi
Salut , ne vom continua periplul nostru prin bucatarii mai exotice , azi vom incerca sa realizam un preparat mai deosebit , nu greu de realizat dar un pic mai neobisnuit . Este vorba de un preparat lichid , mai précis o crema CREMA DE TELINA CU CREVETI , acest preparat este si un aphrodisiac , telina si crevetii intrind in aceasta categorie , deci aviz celor interesati . Pentru a incepe , am nevoie de o sticla de vin alb , sec , am sa deschid sticla , voi pune un pahar ,rece ,sa abureasca paharul si cu un iz de flori de salcim si miere , pahar din care voi bea in cinstea voastra , a tuturor prietenilor de pe site . Acum putem sa ne apucam si de preparatul nostru . Avem nevoie de urmatoarele materii prime - telina radacina 0,800 gr. , ceapa 2 bucati marime medie , usturoi 2 catei , unt 0,200 gr. ,smintina de gatit 0,150 gr., apa 4cani ,tarhon proaspat sau uscat 2 linguri , piper , sare sau un pic de vegeta , 12 creveti de marime mijlocie Tehnica prepararii - se curate ceapa si usturoiul , se toaca marunt , se curate telina de coaja si se taie cit mai marunt , tarhonul se spala si toaca marunt , crevetii se spala si curata de coaja , daca au . Intro oala de 3-4 l. se pune untul si cind sa incins se pun crevetii si se soteaza 3-4 min la foc mare pina se coloreaza in roz , se scot pe o farfurie sa se raceasca , in aceeasi oala punem ceapa si usturoiul si le prajim pina isi schimba un pic culoarea , adaugam telina si apa , un pic de piper ,sarea sau doua linguri de vegeta si lasam la fiert la foc mediu pentru 40-50min.In acest timp cit viitoarea noastra crema fierbe , noi ne mai punem un pic de vin , nu de alta dar mincarea trebuie facuta cu placere , iar placerea inseamna prieteni si vin . Taiem crevetii in 2-3 bucati fiecare . Dupa cele 50 de minute , luam crema de pe foc , o lasam sa se raceasca un pic , apoi in citeva transe o punem intrun food processor ori blender si o mixam pina devine ca o crema . O punem inapoi in oala . adaugam smintina tarhonul crevetii si punem la foc , inca pentru un clocot , gustam de sare si piper si adaugam daca mai trebuie . Luam o pine neagra sau intermediara si o rupem in bucati , ar fi super sa fie calda , si o servim cu acest preparat mai simandicos , asa mai de ai dracu ,sa o dam mai pe romaneste . Incercati piinea neagra cu aceasta crema si nu o sa va para rau , iar de baut continuati cu ce am inceput acel vin alb proaspat si sec care va curge ca un balsam dupa crema fierbinte . mai este nevoie de pofta buna ???.
Re: forum nou - retete noi
nu se baga nimeni ???????? hai cu curaj ,topicul nu este numai pentru mine ci si pentru voi , nu are nimeni o reteta , ceva ?? :mrgreen:
- valentin geageac
- utilizator
- Mesaje: 14
- Membru din: 22 Noi 2007, 21:15
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: forum nou - retete noi
Esti tare Vali, cred ca am sa renunt sa ma uit la emisiunile lui Jamie Oliver, dar sincer mi-ar placea sa te vad pe "sticla" in format video .
- Qnyx
- Master Admin
- Mesaje: 1257
- Membru din: 25 Ian 2008, 20:30
- Localitate: London - UK / Bucuresti
- Contact:
Re: forum nou - retete noi
In curand il vei vedea pe "sticla" caci avem de gand sa facem niste "shmecherii" noi la website.
Cu rabdarea treci marea........
Cu rabdarea treci marea........
Re: forum nou - retete noi
tot la Qnyx ( Cosmin ) , ne e salvarea , hai Cosmine ca mi-am luat o camera noua si trebuie pusa la treaba , nu prea mult acum vara , dar la iarna , promit filmari saptaminale
Re: forum nou - retete noi
Cosmin,felicitari..!Sunt convins ca ai dus... greul....Qnyx scrie:In curand il vei vedea pe "sticla" caci avem de gand sa facem niste "shmecherii" noi la website.
Cu rabdarea treci marea........
Re: forum nou - retete noi
Pina cind vor reusi colegii mei sa aranjeze siteul sa putem face si prezentari video , eu va mai propun un preparat pescarasc ,mai deosebit .
TON LA CUPTOR CU LEGUME THAILANDEZE
Materii prime pentru 4portii
ton proaspat 0.800gr.
brocoli- 0,600 gr.
asparagus-0,600 gr.
usturoi - 3-4 catei
ceapa verde - 1 legatura
ginger - 2 lingurite
pasta de curry rosu - 1 lingurita
ulei de masline - 4-5 linguri
sare- dupa gust
steak spice - 2-3 linguri
otet balsamic 2-3 linguri
PREPARAREA - Se da bucata de ton prin steak spice pina se acopera de un strat uniform , se curata legumele , se spala si se taie bucati mici , usturoiul se curata si se taie felii cit mai subtiri , se rade gingerul .
Intr-0 tigaie se pune jumatate din uleiul de masline , se incinge foarte bine tigaia , cind iese fum , se pune tonul si se soteaza pe toate partile , cite 1 min. pe fiecare parte , se pune intro tava si se da la un cuptor dinainte incins la 220.celsius , pentru 7-8 minute . Intre timp punem un wok sau o tigaie cu marginile mai inalte la foc ,adaugam restul de ulei de masline , cind sa incins , punem usturoiul , dupa 1 min. ceapa verde , brocoli , asparagus , le sotam la foc iute pentru 6-7 min , apoi adaugam gingerul si pasta de curry , sare si le mai tinem inca 2-3 min , amestecind tot timpul , oprim focul . Tonul pe care l-am scos de la cuptor il taiem in 4 felii , punem legumele pe un platou cald , peste legume feliile de ton si stropim cu otetul balsamic . Pofta buna .
TON LA CUPTOR CU LEGUME THAILANDEZE
Materii prime pentru 4portii
ton proaspat 0.800gr.
brocoli- 0,600 gr.
asparagus-0,600 gr.
usturoi - 3-4 catei
ceapa verde - 1 legatura
ginger - 2 lingurite
pasta de curry rosu - 1 lingurita
ulei de masline - 4-5 linguri
sare- dupa gust
steak spice - 2-3 linguri
otet balsamic 2-3 linguri
PREPARAREA - Se da bucata de ton prin steak spice pina se acopera de un strat uniform , se curata legumele , se spala si se taie bucati mici , usturoiul se curata si se taie felii cit mai subtiri , se rade gingerul .
Intr-0 tigaie se pune jumatate din uleiul de masline , se incinge foarte bine tigaia , cind iese fum , se pune tonul si se soteaza pe toate partile , cite 1 min. pe fiecare parte , se pune intro tava si se da la un cuptor dinainte incins la 220.celsius , pentru 7-8 minute . Intre timp punem un wok sau o tigaie cu marginile mai inalte la foc ,adaugam restul de ulei de masline , cind sa incins , punem usturoiul , dupa 1 min. ceapa verde , brocoli , asparagus , le sotam la foc iute pentru 6-7 min , apoi adaugam gingerul si pasta de curry , sare si le mai tinem inca 2-3 min , amestecind tot timpul , oprim focul . Tonul pe care l-am scos de la cuptor il taiem in 4 felii , punem legumele pe un platou cald , peste legume feliile de ton si stropim cu otetul balsamic . Pofta buna .
- Qnyx
- Master Admin
- Mesaje: 1257
- Membru din: 25 Ian 2008, 20:30
- Localitate: London - UK / Bucuresti
- Contact:
Re: forum nou - retete noi
M-ai omorat cu preparatul asta
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: forum nou - retete noi
Vali, dupa ce am inebunit de pofta, am ramas cu o dilema cat casa. Cum ai facut firele alea din a doua poza sa stea in picioare ?!
Exceptional maestre !
Exceptional maestre !
Re: forum nou - retete noi
Am facut o reductie de otet balsamic , devine foarte lipicios , si astfel am lipit firele de chives(ceapa verde super subtire ) pe preparat , multumesc de aprecieri .florentiniuga scrie:Vali, dupa ce am inebunit de pofta, am ramas cu o dilema cat casa. Cum ai facut firele alea din a doua poza sa stea in picioare ?!
Exceptional maestre !
- misu_sipanu
- Veteran
- Mesaje: 872
- Membru din: 03 Dec 2008, 09:36
- Localitate: eforie nord
- Contact:
Re: forum nou - retete noi
am citit undeva ca japonezii au retete pe cd in care cand apare meniul respectiv,simti si mirosul preparatului .Cosmine!poti sa faci asta? te astept la o cafea sa mi spui
- Qnyx
- Master Admin
- Mesaje: 1257
- Membru din: 25 Ian 2008, 20:30
- Localitate: London - UK / Bucuresti
- Contact:
Re: forum nou - retete noi
Intreaba-ti sotia daca are vreun pliant de la Avon cu parfumuri; ai sa vezi acolo ca in momentul cand o rasfoiesti, fiecare pagina miroase diferit in functie de parfumul prezentat. In orice caz e vorba de aceeasi chestie ca la pastilele de tantari. Cand substanta respectiva intra in contact cu caldura, se degaja un miros. Simplu !misu_sipanu scrie: am citit undeva ca japonezii au retete pe cd in care cand apare meniul respectiv,simti si mirosul preparatului .Cosmine!poti sa faci asta? te astept la o cafea sa mi spui
- misu_sipanu
- Veteran
- Mesaje: 872
- Membru din: 03 Dec 2008, 09:36
- Localitate: eforie nord
- Contact:
Re: forum nou - retete noi
pai...pe ofoaie de hirtie se poate impregna un miros dar pe un cd cu retete