forum nou - retete noi
Moderator: vali003
forum nou - retete noi
Salut prieteni ,astazi vom gati impreuna un preparat din stiuca . Stiuca dupa parerea mea , are o carne excelenta cind este intre 2 si 4 kg. , impedimentul este ca are destul de multe oase , in special cele subtiri in forma de y . Dar dupa cum bine stim lucrurile bune cer un pic de efort , deci pt. preparatul nostru inarmativa cu un spit , patent cu un virf ascutit ,si dupa ce ati filetat stiuca ,cu ajutorul spitului scoateti toate oasele in forma de Y de pe sira . STIUCA SOTATA IN UNT CU SOS TOMAT materii prime pentru 4 persoane ---
stiuca filetata 0,800 gr. , unt 0,150 gr. , faina 2 linguri , sare , piper ,sos de rosii 0,400 gr.
PREPARAREA- se portioneaza stiuca in 4 portii , se da cu sare si piper , untul se pune intro tigaie mai mare , care sa se poata si baga la cuptor , dam pestele prin faina , cind untul este incins se prajeste pestele cite 2 min. pe fiecare parte , apoi turnam sosul de rosii peste peste in tigaie si dam la cuptor , dinainte incins la 200 grade celsius pentru inca 8 min. Scoatem de la cuptor punem pestele pe un platou , in momentul servirii putem pune si un pic de smintina , eu mai pun si citeva bucati de ardei iute , asa sa piste un pic , si sa mearga si vinul . Se poate servi cu o garnitura de cartofi fierti cu tarhon si vinul , un demisec , deci putin dulceag pentru ca sosul de rosii este acrisor si vinul demisec il balanseaza perfect .Sa nu uitam sa invitam si ceva prieteni la acest festin , fiindca stiuca si vinul vor fi cam searbade fara o companie placuta . Va doresc petrecere frumoasa si pofta buna .
stiuca filetata 0,800 gr. , unt 0,150 gr. , faina 2 linguri , sare , piper ,sos de rosii 0,400 gr.
PREPARAREA- se portioneaza stiuca in 4 portii , se da cu sare si piper , untul se pune intro tigaie mai mare , care sa se poata si baga la cuptor , dam pestele prin faina , cind untul este incins se prajeste pestele cite 2 min. pe fiecare parte , apoi turnam sosul de rosii peste peste in tigaie si dam la cuptor , dinainte incins la 200 grade celsius pentru inca 8 min. Scoatem de la cuptor punem pestele pe un platou , in momentul servirii putem pune si un pic de smintina , eu mai pun si citeva bucati de ardei iute , asa sa piste un pic , si sa mearga si vinul . Se poate servi cu o garnitura de cartofi fierti cu tarhon si vinul , un demisec , deci putin dulceag pentru ca sosul de rosii este acrisor si vinul demisec il balanseaza perfect .Sa nu uitam sa invitam si ceva prieteni la acest festin , fiindca stiuca si vinul vor fi cam searbade fara o companie placuta . Va doresc petrecere frumoasa si pofta buna .
Re: forum nou - retete noi
Vom continua cu un alt preparat , deosebit de savuros , pe care vil recomand s a il faceti in doi , sot si sotie prieten si prietena , amanti ????? ,asta decideti voi .Dece in doi ? Pentru ca merge excellent cu sampanie , iar sampania inseamna o atmosfera mai deosebita , cu o muzica difuza , o lumina nu prea puternica , femei frumoase ,……………………….. hai ca am luato razna si numi mai iese mincarea , dar cam asta ar trebui pentru acest preparat . Ceea ce ne trebuie sint urmatoarele – cel mai important , sticla de sampanie , bine frapata , doua pahare lungi ca piciarele unei femei frumoase , doua luminari si placerea de a fi inpreuna . In afara de astea mai avem nevoie de – 0,400 gr. De somon proaspat , 1 portocala mica , 1 lamiie mica , 1 lingura de ginger (radacina vietii ) tocat marunt , unt doua linguri ,sampanie o jumatate de pahar sare ,piper Prepararea-se curata de coaja cu un cutit lamiia si portocala ,si partea alba ,o jumatate de lamiie si portocala se storc intrun bol , restul se taie cuburi mici , somonul se portioneaza in doua portii. Se unge o tava cu unt , se pune pestele , se adauga cuburile de citrice , gingerul taiat marunt , restul de unt , sare , piper , o lingura de sampanie si se da la cuptorul dinainte incins la 220.celsius pentru 12 min. .se scoate pe un platou . in bolul unde am pus sucul de lamiie si portocale adaugam cit mai multa grasime scursa din tava de la cuptor , doua linguri de ulei de masline ,sampania jumatate de pahar , . sare si piper , se mixeaza cit mai bine cu un mixer 1-2 min. punem sosul peste peste , ma iturnam un pic de sampanie in pahare , ne sarutam sotia , prietena , sau ce vreti voi , aprindem luminarile si ne asezam la masa . va doresc o seara superba .
Salut , ne vom continua periplul nostru prin bucatarii mai exotice , azi vom incerca sa realizam un preparat mai deosebit , nu greu de realizat dar un pic mai neobisnuit . Este vorba de un preparat lichid , mai précis o crema CREMA DE TELINA CU CREVETI , acest preparat este si un aphrodisiac , telina si crevetii intrind in aceasta categorie , deci aviz celor interesati . Pentru a incepe , am nevoie de o sticla de vin alb , sec , am sa deschid sticla , voi pune un pahar ,rece ,sa abureasca paharul si cu un iz de flori de salcim si miere , pahar din care voi bea in cinstea voastra , a tuturor prietenilor de pe site . Acum putem sa ne apucam si de preparatul nostru . Avem nevoie de urmatoarele materii prime - telina radacina 0,800 gr. , ceapa 2 bucati marime medie , usturoi 2 catei , unt 0,200 gr. ,smintina de gatit 0,150 gr., apa 4cani ,tarhon proaspat sau uscat 2 linguri , piper , sare sau un pic de vegeta , 12 creveti de marime mijlocie Tehnica prepararii - se curate ceapa si usturoiul , se toaca marunt , se curate telina de coaja si se taie cit mai marunt , tarhonul se spala si toaca marunt , crevetii se spala si curata de coaja , daca au . Intro oala de 3-4 l. se pune untul si cind sa incins se pun crevetii si se soteaza 3-4 min la foc mare pina se coloreaza in roz , se scot pe o farfurie sa se raceasca , in aceeasi oala punem ceapa si usturoiul si le prajim pina isi schimba un pic culoarea , adaugam telina si apa , un pic de piper ,sarea sau doua linguri de vegeta si lasam la fiert la foc mediu pentru 40-50min.In acest timp cit viitoarea noastra crema fierbe , noi ne mai punem un pic de vin , nu de alta dar mincarea trebuie facuta cu placere , iar placerea inseamna prieteni si vin . Taiem crevetii in 2-3 bucati fiecare . Dupa cele 50 de minute , luam crema de pe foc , o lasam sa se raceasca un pic , apoi in citeva transe o punem intrun food processor ori blender si o mixam pina devine ca o crema . O punem inapoi in oala . adaugam smintina tarhonul crevetii si punem la foc , inca pentru un clocot , gustam de sare si piper si adaugam daca mai trebuie . Luam o pine neagra sau intermediara si o rupem in bucati , ar fi super sa fie calda , si o servim cu acest preparat mai simandicos , asa mai de ai dracu ,sa o dam mai pe romaneste . Incercati piinea neagra cu aceasta crema si nu o sa va para rau , iar de baut continuati cu ce am inceput acel vin alb proaspat si sec care va curge ca un balsam dupa crema fierbinte . mai este nevoie de pofta buna ???.
nu se baga nimeni ???????? hai cu curaj ,topicul nu este numai pentru mine ci si pentru voi , nu are nimeni o reteta , ceva ?? :mrgreen:
- valentin geageac
- utilizator
Esti tare Vali, cred ca am sa renunt sa ma uit la emisiunile lui Jamie Oliver, dar sincer mi-ar placea sa te vad pe "sticla" in format video .
- Qnyx
- Master Admin
In curand il vei vedea pe "sticla" caci avem de gand sa facem niste "shmecherii" noi la website.
Cu rabdarea treci marea........
tot la Qnyx ( Cosmin ) , ne e salvarea , hai Cosmine ca mi-am luat o camera noua si trebuie pusa la treaba , nu prea mult acum vara , dar la iarna , promit filmari saptaminale
Cosmin,felicitari..!Sunt convins ca ai dus... greul....Qnyx scrie:In curand il vei vedea pe "sticla" caci avem de gand sa facem niste "shmecherii" noi la website.
Pina cind vor reusi colegii mei sa aranjeze siteul sa putem face si prezentari video , eu va mai propun un preparat pescarasc ,mai deosebit .
TON LA CUPTOR CU LEGUME THAILANDEZE
Materii prime pentru 4portii
ton proaspat 0.800gr.
brocoli- 0,600 gr.
asparagus-0,600 gr.
usturoi - 3-4 catei
ceapa verde - 1 legatura
ginger - 2 lingurite
pasta de curry rosu - 1 lingurita
ulei de masline - 4-5 linguri
sare- dupa gust
steak spice - 2-3 linguri
otet balsamic 2-3 linguri
PREPARAREA - Se da bucata de ton prin steak spice pina se acopera de un strat uniform , se curata legumele , se spala si se taie bucati mici , usturoiul se curata si se taie felii cit mai subtiri , se rade gingerul .
Intr-0 tigaie se pune jumatate din uleiul de masline , se incinge foarte bine tigaia , cind iese fum , se pune tonul si se soteaza pe toate partile , cite 1 min. pe fiecare parte , se pune intro tava si se da la un cuptor dinainte incins la 220.celsius , pentru 7-8 minute . Intre timp punem un wok sau o tigaie cu marginile mai inalte la foc ,adaugam restul de ulei de masline , cind sa incins , punem usturoiul , dupa 1 min. ceapa verde , brocoli , asparagus , le sotam la foc iute pentru 6-7 min , apoi adaugam gingerul si pasta de curry , sare si le mai tinem inca 2-3 min , amestecind tot timpul , oprim focul . Tonul pe care l-am scos de la cuptor il taiem in 4 felii , punem legumele pe un platou cald , peste legume feliile de ton si stropim cu otetul balsamic . Pofta buna .
TON LA CUPTOR CU LEGUME THAILANDEZE
Materii prime pentru 4portii
ton proaspat 0.800gr.
brocoli- 0,600 gr.
asparagus-0,600 gr.
usturoi - 3-4 catei
ceapa verde - 1 legatura
ginger - 2 lingurite
pasta de curry rosu - 1 lingurita
ulei de masline - 4-5 linguri
sare- dupa gust
steak spice - 2-3 linguri
otet balsamic 2-3 linguri
PREPARAREA - Se da bucata de ton prin steak spice pina se acopera de un strat uniform , se curata legumele , se spala si se taie bucati mici , usturoiul se curata si se taie felii cit mai subtiri , se rade gingerul .
Intr-0 tigaie se pune jumatate din uleiul de masline , se incinge foarte bine tigaia , cind iese fum , se pune tonul si se soteaza pe toate partile , cite 1 min. pe fiecare parte , se pune intro tava si se da la un cuptor dinainte incins la 220.celsius , pentru 7-8 minute . Intre timp punem un wok sau o tigaie cu marginile mai inalte la foc ,adaugam restul de ulei de masline , cind sa incins , punem usturoiul , dupa 1 min. ceapa verde , brocoli , asparagus , le sotam la foc iute pentru 6-7 min , apoi adaugam gingerul si pasta de curry , sare si le mai tinem inca 2-3 min , amestecind tot timpul , oprim focul . Tonul pe care l-am scos de la cuptor il taiem in 4 felii , punem legumele pe un platou cald , peste legume feliile de ton si stropim cu otetul balsamic . Pofta buna .
- Qnyx
- Master Admin
M-ai omorat cu preparatul asta
- florentiniuga
- Master Admin
Vali, dupa ce am inebunit de pofta, am ramas cu o dilema cat casa. Cum ai facut firele alea din a doua poza sa stea in picioare ?!
Exceptional maestre !
Exceptional maestre !
Am facut o reductie de otet balsamic , devine foarte lipicios , si astfel am lipit firele de chives(ceapa verde super subtire ) pe preparat , multumesc de aprecieri .florentiniuga scrie:Vali, dupa ce am inebunit de pofta, am ramas cu o dilema cat casa. Cum ai facut firele alea din a doua poza sa stea in picioare ?!
Exceptional maestre !
- misu_sipanu
- Veteran
am citit undeva ca japonezii au retete pe cd in care cand apare meniul respectiv,simti si mirosul preparatului .Cosmine!poti sa faci asta? te astept la o cafea sa mi spui
- Qnyx
- Master Admin
Intreaba-ti sotia daca are vreun pliant de la Avon cu parfumuri; ai sa vezi acolo ca in momentul cand o rasfoiesti, fiecare pagina miroase diferit in functie de parfumul prezentat. In orice caz e vorba de aceeasi chestie ca la pastilele de tantari. Cand substanta respectiva intra in contact cu caldura, se degaja un miros. Simplu !misu_sipanu scrie: am citit undeva ca japonezii au retete pe cd in care cand apare meniul respectiv,simti si mirosul preparatului .Cosmine!poti sa faci asta? te astept la o cafea sa mi spui
- misu_sipanu
- Veteran
pai...pe ofoaie de hirtie se poate impregna un miros dar pe un cd cu retete