mix simplu pentru boilies
Moderator: florentiniuga
mix simplu pentru boilies
salutari tuturor. cn stie cum sa fac un mix pentru boilies cat mai simplu?adika sa nu fie chiar atat de complicat ms anticipat
- florentiniuga
- Master Admin
Re: mix simplu pentru boilies
Hai sa-ti dau tot eu o idee de mix simplu de tot:
-300g gris
-200g faina de soia
-200g faina de porumb cat mai fina (sau daca ai, 100g robin red + 100g faina de malai)
-150g faina de peste
-100g proteina lactica
-50g seminte de pasarele
mai poti adauga o lingura rasa de sare si una de betaina.
la partea lichida, cel mai simplu e cu 5-6 oua (in functie de marime) si putina aroma 15-20ml
Le rulezi si le pui la fiert. Folosite proaspete, au efect mai mare.
Daca ai incredere si dai intr-un loc bun, unde s-a mai pescuit cu boiliesuri, sigur vei prinde.
Daca nu prinzi, ai trei variante: sa injuri patronul baltii ca umbla la apa, sa injuri braconierii ca au bagat plasele si nu mai e peste sau sa ma injuri pe mine ca nu-i buna reteta.
PS Un sfat. Nu mai scrie ca pe chat sau mirc, pe forum se scriu cuvintele corect.
-300g gris
-200g faina de soia
-200g faina de porumb cat mai fina (sau daca ai, 100g robin red + 100g faina de malai)
-150g faina de peste
-100g proteina lactica
-50g seminte de pasarele
mai poti adauga o lingura rasa de sare si una de betaina.
la partea lichida, cel mai simplu e cu 5-6 oua (in functie de marime) si putina aroma 15-20ml
Le rulezi si le pui la fiert. Folosite proaspete, au efect mai mare.
Daca ai incredere si dai intr-un loc bun, unde s-a mai pescuit cu boiliesuri, sigur vei prinde.
Daca nu prinzi, ai trei variante: sa injuri patronul baltii ca umbla la apa, sa injuri braconierii ca au bagat plasele si nu mai e peste sau sa ma injuri pe mine ca nu-i buna reteta.
PS Un sfat. Nu mai scrie ca pe chat sau mirc, pe forum se scriu cuvintele corect.
Subscriu la aceasta reteta pe care am imbunatatit-o un pic.
Cu ea, imbunatatita, am prin pe MV2 si Cercani.
Eu am adaugat faina de soia, micropelete s&o cu betain boost, faina de orez, faina de grau.
PS: multumesc pentru reteta domnului Iuga.
Eu am adaugat faina de soia, micropelete s&o cu betain boost, faina de orez, faina de grau.
si partea lichida???mikcutu scrie:Subscriu la aceasta reteta pe care am imbunatatit-o un pic.
apa + lapte de porumb (50% - 50%) pentru solubilitate de 3-4 ore la temperatura apei de cca 18 gradeHARIBO78 scrie:si partea lichida???mikcutu scrie:Subscriu la aceasta reteta pe care am imbunatatit-o un pic.
CLS + AMONO PPC, ATRACT AMINO, aroma de S&O, aroam de capsuni si cam atat ...sa zic...nu cred ca am mai pus si altceva in ea.
care e cantitatea de lapte de porumb pentru un kg mix?
300 ml lapte - 300 ml apa? ??
Da + restul de lichide nutritive si aroma.petrica_p scrie:300 ml lapte - 300 ml apa? ??
Vezi ca am scris aproximativ pt ca unele mixuri care au mai mult birdfood sau au micropelete pot sa absoarba mai mult lichid. Spre exemplu mixul Ener-Vite de la Nutra intra mai putin de 1kg de mix la cantia=tatea de lichid de mai sus.
crafty carper
Mihai Tomescu
Mihai Tomescu
eu, de obicei, fac mai multa parte lichida.
daca imi ramane, o folosesc la dip iar apa prefer sa fie cea in care a fiert canepa sau porumb sau orice alta samanta.
daca imi ramane, o folosesc la dip iar apa prefer sa fie cea in care a fiert canepa sau porumb sau orice alta samanta.
Stie cineva laptele de porumb este acelasi cu glucoza lichida sau sunt diferite ?