M-ar interesa boiliesurile facute cu ou cat timp trebuiesc fierte (14-22mm)? Dupa fierbere care este metoda cea mai buna de pastrare? Cat timp se pot folosii dupa fierbere-uscare?
Va multumesc ,
Boiliesuri Fierte
Moderator: florentiniuga
- Mariuskarp
- utilizator
- Mesaje: 26
- Membru din: 17 Ian 2009, 21:12
Re: Boiliesuri Fierte
salut ! fierberea se poate face in doua feluri :
1) le introduci i apa clocotita timp de un ca 60-90 secunde in functie de marime
aceasta e methoda clasica eu personal nu o folosesc pierzi din arome si ia si timp mult
2) metoda la aburi foarte rapida fara pierderi de arome
iti trebuie o oala un cos de plasa de metal si un suport care sa tina cosul deasupra apei si un capac
dupa ce ai facut bilele le lasi 24-48 ore la uscat si pe urma le fierbi la aburi in felul urmator:
cam a treia parte din oala sa fie cu apa pui suportul care sa fie mai inalt de nivelul apei iar cosul cu bile il introduci cind apa e in clocot (bilele trebuie sa stea deasupra apei )si pui capacul . Timpul e ca de 150-180 secunde nu mai mult
In amindoua cazurile le poti usca dupa aceea si pe urme la congelator
1) le introduci i apa clocotita timp de un ca 60-90 secunde in functie de marime
aceasta e methoda clasica eu personal nu o folosesc pierzi din arome si ia si timp mult
2) metoda la aburi foarte rapida fara pierderi de arome
iti trebuie o oala un cos de plasa de metal si un suport care sa tina cosul deasupra apei si un capac
dupa ce ai facut bilele le lasi 24-48 ore la uscat si pe urma le fierbi la aburi in felul urmator:
cam a treia parte din oala sa fie cu apa pui suportul care sa fie mai inalt de nivelul apei iar cosul cu bile il introduci cind apa e in clocot (bilele trebuie sa stea deasupra apei )si pui capacul . Timpul e ca de 150-180 secunde nu mai mult
In amindoua cazurile le poti usca dupa aceea si pe urme la congelator