bile clasice cu oua
Moderator: florentiniuga
- Mariuskarp
- utilizator
- Mesaje: 26
- Membru din: 17 Ian 2009, 21:12
bile clasice cu oua
As dorii sa aud parerea dumneavoastra FRATI PESCARI daca bilele cu oua inainte de a le fierbe s-ar putea usca citeva ore ?!!! Eu ma gindesc la bilele solubile si la faptul ca aceasta asa zisa ZVINTARE ar micsora pierderile datorita fierberii ! Eu optez si pentru fierberea la aburi care e mai de lunga durata dar cu pierderi mai mici de arome!
Mulumesc anticipat
"NU EXISTA INTREBARI PROASTE CI DOAR RASPUNSURI PROASTE "
FIR INTINS SI MULT RAHAT IN STRAITA
Mulumesc anticipat
"NU EXISTA INTREBARI PROASTE CI DOAR RASPUNSURI PROASTE "
FIR INTINS SI MULT RAHAT IN STRAITA
Re: bile clasice cu oua
Eu usuc toate bilele chiar si cele tari (cu oua) 24 de ore si apoi le fierb in aburi.
Re: bile clasice cu oua
Prin "fierbere" la abur, nu se pierde nimica din ingrediente sau arome.
Re: bile clasice cu oua
Cat timp dureaza "fierberea" bilelor in abur (in functie de dimensiuni)?Mariuskarp scrie: ... Eu optez si pentru fierberea la aburi care e mai de lunga durata dar cu pierderi mai mici de arome! ...
Va multumesc pentru raspunsuri!
Re: bile clasice cu oua
Eu las cele de 16 pina 20 mm, aprox 12min, cele mai mari 15minCARPediem scrie:Cat timp dureaza "fierberea" bilelor in abur (in functie de dimensiuni)?Mariuskarp scrie: ... Eu optez si pentru fierberea la aburi care e mai de lunga durata dar cu pierderi mai mici de arome! ...
Va multumesc pentru raspunsuri!
Re: bile clasice cu oua
nu cistigi nimic din zvintare.cel mai bine e pe aburi.pt inceput(pina iti testezi dispozitivul de fierbere cu abur)scoti cite o bila la un interval stabilit si vezi daca e fiarta.asa poti sa vezi cite min iti trebuie pt un anumit diam.in general dureazza cam cit a zzis carprom.daca le fierbi in apa iti recomand sa nu depasesti 2min!!!asta fct de ce ai in mix.
Re: bile clasice cu oua
Dar atentie, aburul inseala, si are aprox 100°C, ai grija sa nu te arzi cind bagi mana sa scoti bila.bug scrie:scoti cite o bila la un interval stabilit si vezi daca e fiarta.asa poti sa vezi cite min iti trebuie pt un anumit diam.
- STAN MIHAI
- membru activ
- Mesaje: 105
- Membru din: 08 Ian 2008, 21:06
- Localitate: SATU MARE
Re: bile clasice cu oua
eu le fierb la abur fara capac si le las max. 3 minute dupa cre le las la zvantat in curent de aer vreo trei zile.
dupa ce sunt uscate le pun in sac de pastrat boiles atarnate in garaj si nu am nici o problema.
am bile facute in toamna pentru apa rece care sunt tinute asa in sac si arata foarte bine.
dupa ce sunt uscate le pun in sac de pastrat boiles atarnate in garaj si nu am nici o problema.
am bile facute in toamna pentru apa rece care sunt tinute asa in sac si arata foarte bine.
Re: bile clasice cu oua
@bug Cum "vezi" (verifici ) daca e fiarta bila pe care ai scos-o?(De exemplu scoti prima bila si ce faci sa iti dai seama daca e fiarta?)carprom scrie:Dar atentie, aburul inseala, si are aprox 100°C, ai grija sa nu te arzi cind bagi mana sa scoti bila.bug scrie:scoti cite o bila la un interval stabilit si vezi daca e fiarta.asa poti sa vezi cite min iti trebuie pt un anumit diam.
@carprom Folosesti vreun aparat special pentru fierberea bilelor? Daca are aprox 100°C presupun ca nu le scoti cu mana. Cum procedezi sa le scoti?
@STAN MIHAI Mihai, poti sa ne spui si noua mai exact cum anume fierbi tu boiliesurile?
Numai bine si ... tuturor
- STAN MIHAI
- membru activ
- Mesaje: 105
- Membru din: 08 Ian 2008, 21:06
- Localitate: SATU MARE
Re: bile clasice cu oua
da potCARPediem scrie: @STAN MIHAI Mihai, poti sa ne spui si noua mai exact cum anume fierbi tu boiliesurile?
Numai bine si ... tuturor
intr-o oala mai adanca pun apa cam un sfert din capacitate,bilele le pun intr-o sita care coboara in oala pana aproape de apa dar am grija sa nu intre apa in sita nici cand clocoteste.
las bilele la abur maxim 3 minute fara sa pun capac pe oala .le scot pe un servetel de hartie si le las pana se zvanta dupa care le transfer intr-o ladita de fructe cu gaurele mai mici si le pun in centrala termica pe niste suporti aproape de tavan.acolo e mai cald dar am un gemulet care e deschis in permanenta .dupa doua trei zile stau in sac fara nici o problema.
Re: bile clasice cu oua
[
@bug Cum "vezi" (verifici ) daca e fiarta bila pe care ai scos-o?(De exemplu scoti prima bila si ce faci sa iti dai seama daca e fiarta?)
@carprom Folosesti vreun aparat special pentru fierberea bilelor? Daca are aprox 100°C presupun ca nu le scoti cu mana. Cum procedezi sa le scoti?
daca se sfarima este fiert.dispozitive de fiert poti face cite vrei.al meu e mare intra cam 15kg odata.e facut dintr-un frigider vechi.schita am luat-o de la NASA glumesc.
@bug Cum "vezi" (verifici ) daca e fiarta bila pe care ai scos-o?(De exemplu scoti prima bila si ce faci sa iti dai seama daca e fiarta?)
@carprom Folosesti vreun aparat special pentru fierberea bilelor? Daca are aprox 100°C presupun ca nu le scoti cu mana. Cum procedezi sa le scoti?
daca se sfarima este fiert.dispozitive de fiert poti face cite vrei.al meu e mare intra cam 15kg odata.e facut dintr-un frigider vechi.schita am luat-o de la NASA glumesc.
Re: bile clasice cu oua
Ridic capacul si astept 2 min, aburul in sine este foarte fierbinte, apoi rastorn gratarele pe care sunt boiliesurile. In poza de mai jos, aveti varianta mica de aburitor, in care fac doar ptr mine 2-3 kg pe fuga. Dulapul nostru mare de abur, are 1,80m si incap 20kg de Boilies.bug scrie:[
@carprom Folosesti vreun aparat special pentru fierberea bilelor? Daca are aprox 100°C presupun ca nu le scoti cu mana. Cum procedezi sa le scoti?
Nu inteleg cum fierbeti voi fara capac, asa se pierde cel putin 50°C...dar in fine
Re: bile clasice cu oua
Va multumesc pentru raspunsuri!
Foarte interesant faptul ca desi fierberea la abur dureaza mai mult decat fierberea bilelor in apa pierderea de arome si substante nutritive e mai redusa in cazul fierberii in abur.
Ce spuneti de treaba asta?
Foarte interesant faptul ca desi fierberea la abur dureaza mai mult decat fierberea bilelor in apa pierderea de arome si substante nutritive e mai redusa in cazul fierberii in abur.
Ce spuneti de treaba asta?
Re: bile clasice cu oua
Prin fierbere in apa, mare parte din componente trec in lichid , la abur nu este aceeasi problema , se mai pierd , dar mai putin , eu nu sint mare specialist la boillies , dar le am cu fierberile
Re: bile clasice cu oua
Mda...dar la abur poti fierbe chiar si 20kg odata, ceea ce la fierberea clasica nu este posibilCARPediem scrie:Va multumesc pentru raspunsuri!
Foarte interesant faptul ca desi fierberea la abur dureaza mai mult decat fierberea bilelor in apa