bile clasice cu oua

nada mileniului 3

Moderator: florentiniuga

Avatar utilizator
Mariuskarp
utilizator
utilizator
Mesaje: 26
Membru din: 17 Ian 2009, 21:12

bile clasice cu oua

Mesaj de Mariuskarp » 25 Mar 2009, 20:03

As dorii sa aud parerea dumneavoastra FRATI PESCARI daca bilele cu oua inainte de a le fierbe s-ar putea usca citeva ore ?!!! Eu ma gindesc la bilele solubile si la faptul ca aceasta asa zisa ZVINTARE ar micsora pierderile datorita fierberii ! Eu optez si pentru fierberea la aburi care e mai de lunga durata dar cu pierderi mai mici de arome!
Mulumesc anticipat
"NU EXISTA INTREBARI PROASTE CI DOAR RASPUNSURI PROASTE "
FIR INTINS SI MULT RAHAT IN STRAITA

Avatar utilizator
Alexandru
membru activ
membru activ
Mesaje: 131
Membru din: 15 Dec 2007, 13:58

Re: bile clasice cu oua

Mesaj de Alexandru » 25 Mar 2009, 20:10

Eu usuc toate bilele chiar si cele tari (cu oua) 24 de ore si apoi le fierb in aburi.

Avatar utilizator
carprom
senior
senior
Mesaje: 253
Membru din: 21 Sep 2008, 09:50
Contact:

Re: bile clasice cu oua

Mesaj de carprom » 26 Mar 2009, 08:46

Prin "fierbere" la abur, nu se pierde nimica din ingrediente sau arome.
Imagine

Avatar utilizator
CARPediem
utilizator
utilizator
Mesaje: 21
Membru din: 21 Feb 2009, 13:12
Localitate: Bucuresti

Re: bile clasice cu oua

Mesaj de CARPediem » 30 Mar 2009, 09:59

Mariuskarp scrie: ... Eu optez si pentru fierberea la aburi care e mai de lunga durata dar cu pierderi mai mici de arome! ...
Cat timp dureaza "fierberea" bilelor in abur (in functie de dimensiuni)?

Va multumesc pentru raspunsuri! ---<><

Avatar utilizator
carprom
senior
senior
Mesaje: 253
Membru din: 21 Sep 2008, 09:50
Contact:

Re: bile clasice cu oua

Mesaj de carprom » 30 Mar 2009, 10:16

CARPediem scrie:
Mariuskarp scrie: ... Eu optez si pentru fierberea la aburi care e mai de lunga durata dar cu pierderi mai mici de arome! ...
Cat timp dureaza "fierberea" bilelor in abur (in functie de dimensiuni)?

Va multumesc pentru raspunsuri! ---<><
Eu las cele de 16 pina 20 mm, aprox 12min, cele mai mari 15min
Imagine

Avatar utilizator
bug
membru activ
membru activ
Mesaje: 134
Membru din: 15 Noi 2008, 21:35

Re: bile clasice cu oua

Mesaj de bug » 30 Mar 2009, 21:50

nu cistigi nimic din zvintare.cel mai bine e pe aburi.pt inceput(pina iti testezi dispozitivul de fierbere cu abur)scoti cite o bila la un interval stabilit si vezi daca e fiarta.asa poti sa vezi cite min iti trebuie pt un anumit diam.in general dureazza cam cit a zzis carprom.daca le fierbi in apa iti recomand sa nu depasesti 2min!!!asta fct de ce ai in mix.

Avatar utilizator
carprom
senior
senior
Mesaje: 253
Membru din: 21 Sep 2008, 09:50
Contact:

Re: bile clasice cu oua

Mesaj de carprom » 31 Mar 2009, 08:02

bug scrie:scoti cite o bila la un interval stabilit si vezi daca e fiarta.asa poti sa vezi cite min iti trebuie pt un anumit diam.
Dar atentie, aburul inseala, si are aprox 100°C, ai grija sa nu te arzi cind bagi mana sa scoti bila.
Imagine

Avatar utilizator
STAN MIHAI
membru activ
membru activ
Mesaje: 105
Membru din: 08 Ian 2008, 21:06
Localitate: SATU MARE

Re: bile clasice cu oua

Mesaj de STAN MIHAI » 31 Mar 2009, 13:59

eu le fierb la abur fara capac si le las max. 3 minute dupa cre le las la zvantat in curent de aer vreo trei zile.
dupa ce sunt uscate le pun in sac de pastrat boiles atarnate in garaj si nu am nici o problema.
am bile facute in toamna pentru apa rece care sunt tinute asa in sac si arata foarte bine.
Imagine

Avatar utilizator
CARPediem
utilizator
utilizator
Mesaje: 21
Membru din: 21 Feb 2009, 13:12
Localitate: Bucuresti

Re: bile clasice cu oua

Mesaj de CARPediem » 31 Mar 2009, 15:21

carprom scrie:
bug scrie:scoti cite o bila la un interval stabilit si vezi daca e fiarta.asa poti sa vezi cite min iti trebuie pt un anumit diam.
Dar atentie, aburul inseala, si are aprox 100°C, ai grija sa nu te arzi cind bagi mana sa scoti bila.
@bug Cum "vezi" (verifici ) daca e fiarta bila pe care ai scos-o?(De exemplu scoti prima bila si ce faci sa iti dai seama daca e fiarta?)

@carprom Folosesti vreun aparat special pentru fierberea bilelor? Daca are aprox 100°C presupun ca nu le scoti cu mana. Cum procedezi sa le scoti?

@STAN MIHAI Mihai, poti sa ne spui si noua mai exact cum anume fierbi tu boiliesurile?

Numai bine si ... ---<>< tuturor

Avatar utilizator
STAN MIHAI
membru activ
membru activ
Mesaje: 105
Membru din: 08 Ian 2008, 21:06
Localitate: SATU MARE

Re: bile clasice cu oua

Mesaj de STAN MIHAI » 31 Mar 2009, 15:53

CARPediem scrie: @STAN MIHAI Mihai, poti sa ne spui si noua mai exact cum anume fierbi tu boiliesurile?

Numai bine si ... ---<>< tuturor
da pot
intr-o oala mai adanca pun apa cam un sfert din capacitate,bilele le pun intr-o sita care coboara in oala pana aproape de apa dar am grija sa nu intre apa in sita nici cand clocoteste.
las bilele la abur maxim 3 minute fara sa pun capac pe oala .le scot pe un servetel de hartie si le las pana se zvanta dupa care le transfer intr-o ladita de fructe cu gaurele mai mici si le pun in centrala termica pe niste suporti aproape de tavan.acolo e mai cald dar am un gemulet care e deschis in permanenta .dupa doua trei zile stau in sac fara nici o problema.
Imagine

Avatar utilizator
bug
membru activ
membru activ
Mesaje: 134
Membru din: 15 Noi 2008, 21:35

Re: bile clasice cu oua

Mesaj de bug » 31 Mar 2009, 19:22

[

@bug Cum "vezi" (verifici ) daca e fiarta bila pe care ai scos-o?(De exemplu scoti prima bila si ce faci sa iti dai seama daca e fiarta?)

@carprom Folosesti vreun aparat special pentru fierberea bilelor? Daca are aprox 100°C presupun ca nu le scoti cu mana. Cum procedezi sa le scoti?

daca se sfarima este fiert.dispozitive de fiert poti face cite vrei.al meu e mare intra cam 15kg odata.e facut dintr-un frigider vechi.schita am luat-o de la NASA :D glumesc.

Avatar utilizator
carprom
senior
senior
Mesaje: 253
Membru din: 21 Sep 2008, 09:50
Contact:

Re: bile clasice cu oua

Mesaj de carprom » 01 Apr 2009, 10:28

bug scrie:[



@carprom Folosesti vreun aparat special pentru fierberea bilelor? Daca are aprox 100°C presupun ca nu le scoti cu mana. Cum procedezi sa le scoti?
Ridic capacul si astept 2 min, aburul in sine este foarte fierbinte, apoi rastorn gratarele pe care sunt boiliesurile. In poza de mai jos, aveti varianta mica de aburitor, in care fac doar ptr mine 2-3 kg pe fuga. Dulapul nostru mare de abur, are 1,80m si incap 20kg de Boilies.
Nu inteleg cum fierbeti voi fara capac, asa se pierde cel putin 50°C...dar in fine

Imagine
Imagine

Avatar utilizator
CARPediem
utilizator
utilizator
Mesaje: 21
Membru din: 21 Feb 2009, 13:12
Localitate: Bucuresti

Re: bile clasice cu oua

Mesaj de CARPediem » 02 Apr 2009, 16:26

Va multumesc pentru raspunsuri!

Foarte interesant faptul ca desi fierberea la abur dureaza mai mult decat fierberea bilelor in apa pierderea de arome si substante nutritive e mai redusa in cazul fierberii in abur.

Ce spuneti de treaba asta? :-/

Avatar utilizator
vali003
site team
site team
Mesaje: 1380
Membru din: 20 Noi 2007, 23:31
Localitate: Long Sault

Re: bile clasice cu oua

Mesaj de vali003 » 03 Apr 2009, 00:34

Prin fierbere in apa, mare parte din componente trec in lichid , la abur nu este aceeasi problema , se mai pierd , dar mai putin , eu nu sint mare specialist la boillies , dar le am cu fierberile :D

Avatar utilizator
carprom
senior
senior
Mesaje: 253
Membru din: 21 Sep 2008, 09:50
Contact:

Re: bile clasice cu oua

Mesaj de carprom » 03 Apr 2009, 07:19

CARPediem scrie:Va multumesc pentru raspunsuri!

Foarte interesant faptul ca desi fierberea la abur dureaza mai mult decat fierberea bilelor in apa
Mda...dar la abur poti fierbe chiar si 20kg odata, ceea ce la fierberea clasica nu este posibil :">
Imagine

Scrie răspuns

Înapoi la “Boiliesuri”