inlocuitor lapte de porumb
Moderator: florentiniuga
inlocuitor lapte de porumb
din nou salutare tuturor! a-si vrea sa stiu daca exista inlocuitor la laptele de porumb ,sau ce ce ar putea fii anlocuit pentru boilesurile solubile
best regards 4 all
si fire antinse
best regards 4 all
si fire antinse
Re: inlocuitor lapte de porumb
La solubile se pune lapte de porumb. Un litru de lapte de porumb cu un litru de apa costa 30 lei, rezulta doi litri de parte lichida din care iese 4 Kg solubile. Tise pare scump?
Nu ai cu ce sa-l inlocuiesti, cel putin eu nu am auzit.
Tel0762.865.274
La solubile se pune lapte de porumb. Un litru de lapte de porumb cu un litru de apa costa 30 lei, rezulta doi litri de parte lichida din care iese 4 Kg solubile. Tise pare scump?
Nu ai cu ce sa-l inlocuiesti, cel putin eu nu am auzit.)
eu stiu ca solubilele se fac cu lapte de porumb dar intrebarea este daca are anlocuitor..
Nu ai cu ce sa-l inlocuiesti, cel putin eu nu am auzit.)
eu stiu ca solubilele se fac cu lapte de porumb dar intrebarea este daca are anlocuitor..
- iulian petre
- Veteran
daca cauti pe acest site gasesti sigur raspunsul ca a mai fost dezbatut.......
- george-alexandru
- Veteran
LARY scrie:La solubile se pune lapte de porumb. Un litru de lapte de porumb cu un litru de apa costa 30 lei, rezulta doi litri de parte lichida din care iese 4 Kg solubile. Tise pare scump?
1l de lapte cantareste 1400g plus 1l apa plus 4 kg de mix.la final raman cam 5,5-5,8 kg de bile,depinde cat le tii la uscat.
Recunosc ca habar nu aveam de cantitatile astea, 5,5Kg solubile dintr-un litru de lapte de poromb.george-alexandru scrie: 1l de lapte cantareste 1400g plus 1l apa plus 4 kg de mix.la final raman cam 5,5-5,8 kg de bile,depinde cat le tii la uscat.
Asta inseamna cam 6 lei costul laptelui pe Kg,
Atunci de ce sa cautam variante inlocuitoare, exista altceva mai bun
Tel0762.865.274
eu am folosit mierea "energizant" si pot sa-ti spun ca si-a facut treaba...bilele s-au rulat bine si s-a dizolvat o bila in 6ore in borcan...prin alte zari lumea spune asa: De la cea mai apropiata fabrica de amidon se procura glucoza de porumb (pe galeata sau bidon scrie "Sirop de porumb"). Se amesteca la cald 1 kg.sirop de porumb cu 1 kg. apa si se adauga (pentru aspect)colorant alimentar solubil. Asta ar fi laptele de porumb pe care il folosesti apoi diluat 1:1 cu apa pt partea lichida a solubilelor.
din toate cautarile mele asta pare a fi "marele secret"... restul e can-can
din toate cautarile mele asta pare a fi "marele secret"... restul e can-can
can-can asta......multi si-ar dori sa-l cunoascasaryi scrie: din toate cautarile mele asta pare a fi "marele secret"... restul e can-can
ce naste din pisica tot.....peste mananca
- faraon tudor
- membru activ
mierea de albine se poate folosi la fel de bine(cel putin la rulat si ca solubilitate) de prins nu le-am incercat am facut citeva bile de proba dar sunt sigur ca voi prinde cu ele
- faraon tudor
- membru activ
Nu vreau sa fac antireclama si nici nu stiu cit costa 1kg de miere sa vad daca e rentabil .Am facut citeva bile de proba avind niste miere zaharisita prin casa nici nu mai stiu de cind
pai sa stii ca am sa ancerc sa vad cum se comporta cu miere de albine si am sa urmaresc evolutia untr-un borcanel cu apa a bileleorfaraon tudor scrie:mierea de albine se poate folosi la fel de bine(cel putin la rulat si ca solubilitate) de prins nu le-am incercat am facut citeva bile de proba dar sunt sigur ca voi prinde cu ele
faraon tudor scrie:mierea de albine se poate folosi la fel de bine(cel putin la rulat si ca solubilitate) de prins nu le-am incercat am facut citeva bile de proba dar sunt sigur ca voi prinde cu ele
buuun dupa cum vam promis am facut boulesuri solubile si ca liant am folosit mierea an locul laptelui de porumb sa vad daca functioneaza...... si sa stiti ca fuctioneaza iar timpul de solubilitate este 3,5 h la o temperatura a apei de 5 grade. va doresc fire antinse tuturor
PS.boilesurile sunt pe baza de capsuna o sa postez si poze dupa ce se vor usca
Un litru de lapte de porumb cu un litru de apa costa 30 lei, rezulta doi litri de parte lichida din care iese 4 Kg solubile. Tise pare scump?
Problema in Arad este ca nu gaesti lapte de porumb io am incercat la foarte multe magazine din Arad si nimeni nu are, aleatoru gasesc cateva componente, deci indifierent ce lapte de proumb folosesti trebe adaugat la pretul lui inca 20 lei transportu si atunci incepi sa cauti alternative.
Chestia cu mierea am auzito si io, am incercat-o odata dar parca nu prea devenea solubila bila respectiva, oricum vreau sa mai experimentez.
ne dai si noua reteta partii lichide la boiles cu miere?daca ai diluat-o si cu cata apa?
Eu nu pescuiesc, ii fac doar baie ramei
bitonc scrie:ne dai si noua reteta partii lichide la boiles cu miere?daca ai diluat-o si cu cata apa?
pai cam 300 gr la 1 kg mix dar pui mierea an partea lichida a mixului si de preferat ar fii ca apa sa fie calda ca mierea sa se topeasca