La cine sa te documentezi?Din reviste?Acolo vorbeste despre chestii care un pescar normal nu le cunoaste.Ar trebui sa existe articole in care sa existe imagini clare cu echipamentul,producatorii si explicatii clare 'cum si ce'.Degeaba imi spune mie ca trebuie elastic de tipul X si varga de tipul Y,cand eu nici macar nu stiu cum arata si de unde se procura sau cum se foloseste

.Am vazut imagini unde pescarii aveau rubezienele bagate cu 2-3m in apa.

Ptr. ce se face asta?
Eu nu ma duc la concursuri sa stiu cum se lucreaza cu astfel de echipament.Daca ma duc la un pescuit recreativ/sportiv sunt 100% sigur ca nu am sanse sa ma intalnesc cu un pescar care foloseste aceasta metoda.Ce parere sa-mi fac despre acest stil cand nu-l foloseste nimeni.Deja cand vad lungimea unei rubeziene mi se ridica parul pe cap,cand mai si vad ca pescarii baga betele cu varful in apa...

.Sa vad eu pescarul care pescuieste pe un rau normal(gen Mures)cu rubeziana in curent cu batul in apa.
Daca crezi ca gresesc,da-mi,te rog,explicatii mai amanuntite de privat.Eventual spunemi unde pot sa gasesc mai multe informatii despre acest stil(ca tare ciudat mi se pare...).Poate o sa inteleg si eu acest stil si o sa-mi cumpar si eu o rube.
PS:Eu prin pescuit stationar inteleg pescuit cu lanseta usoara sau medie,cu monturi cu pluta sau plumb de grund,pescuit cu varga,pe lacuri,balti,canale si rauri.Rubeziana nu prea o pot incadra in aceasta categorie fara sa o cunosc bine.
Destul,ca stricam topicu'.Scuze.