1. era un link cu niste retete de dip homemade si nu le mai gasesc ... le stie cineva?
daca nu cum se face un dip?
2. se poate face pasta homemade? sunt interesat pt monturile unde tragi un technopufii pe firul de par si il ingropi in pasta
multumesc!
dip si pasta home-made
Moderator: florentiniuga
Re: dip si pasta home-made
In general eu opresc din partea lichida a boiliesului si o aditivez putin mai tare si o folosesc ca dip.o sa caut prin pc acuma si niste retete care le aveam salvate pe undeva
Re: dip si pasta home-made
uite si cateva retete adunate tot de pe net cu care am inceput si eu acum cativa ani
50-60% atractant (multimino,nutramino,CSL,etc)
5-10% aroma identica cu cea folosita in boilies
10% ulei (la fel cu cel din boilies)
in functie de sezon 10-20% alcool sau ulei de canepa
1. 100 ml sirop natural de capsuni (stoarceti capsunile si filtrati bine siropul sa nu aveti si seminte in el)
2 linguri de miere
0,5 mg vitamina b complex
aminoacizi , orice fel conform dozajului dat de producator
2. 100 ml multimino
2 linguri de miere
0,5 mg vitamina b complex
10 ml aroma
3. 100 ml multimino
10 ml aroma de usturoi
1 ml aroma cuisoare
1 ml aroma chimen
1 ml aroma de anason
1 ml extract de piper
3 linguri de miere
- 20% lichior (capsunata, fructe de padure, etc)
- 50% sirop natural (capsuni, fructe de padure, etc)
- 10% ulei (de masline, de peste daca am pus faina de peste, etc)
- 10% indulcitor (miere sau zahar brun)
- 10% aminoacizi + betaina + praf de usturoi sau scortisoara
- atractant 50%
- indulcitor 25%
- Aroma 15%
- ulei esential 10%
in schimb eu iti recomand un lapte de porumb+aroma+indulcitor+ulei+betaina etc baza de 50-60% fiind laptele de porumb si de acolo incepi sa compui si sa incerci in functie de balta unde mergi de boiliesul pe care il folosesti etc
Fire intinse!!!
50-60% atractant (multimino,nutramino,CSL,etc)
5-10% aroma identica cu cea folosita in boilies
10% ulei (la fel cu cel din boilies)
in functie de sezon 10-20% alcool sau ulei de canepa
1. 100 ml sirop natural de capsuni (stoarceti capsunile si filtrati bine siropul sa nu aveti si seminte in el)
2 linguri de miere
0,5 mg vitamina b complex
aminoacizi , orice fel conform dozajului dat de producator
2. 100 ml multimino
2 linguri de miere
0,5 mg vitamina b complex
10 ml aroma
3. 100 ml multimino
10 ml aroma de usturoi
1 ml aroma cuisoare
1 ml aroma chimen
1 ml aroma de anason
1 ml extract de piper
3 linguri de miere
- 20% lichior (capsunata, fructe de padure, etc)
- 50% sirop natural (capsuni, fructe de padure, etc)
- 10% ulei (de masline, de peste daca am pus faina de peste, etc)
- 10% indulcitor (miere sau zahar brun)
- 10% aminoacizi + betaina + praf de usturoi sau scortisoara
- atractant 50%
- indulcitor 25%
- Aroma 15%
- ulei esential 10%
in schimb eu iti recomand un lapte de porumb+aroma+indulcitor+ulei+betaina etc baza de 50-60% fiind laptele de porumb si de acolo incepi sa compui si sa incerci in functie de balta unde mergi de boiliesul pe care il folosesti etc
Fire intinse!!!
Re: dip si pasta home-made
o reteta de dip pt primavara???
si totusi nu face nimeni pasta ???
si totusi nu face nimeni pasta ???
- florian serban
- Veteran
- Mesaje: 659
- Membru din: 18 Dec 2007, 21:27
- Localitate: bucuresti
Re: dip si pasta home-made
ca dip poti folosi si partea lichida de la boilies.pentru primavara poti folosi in dip o aroma pe baza de etil alcool care are o dispersie mai buna in apa.marea majoritate a dipurilor au ca principal ingredient glicerina.pentru primavara poti folosi un dip facut din csl,melasa ceva amino si o aroma de tutifrutti pe baza de etil alcool.zigi2611 scrie:o reteta de dip pt primavara???
si totusi nu face nimeni pasta ???
pentru pasta folosesti un mix de boilies in care ai incredere si faci partea lichida ca la solubile si gata .
Re: dip si pasta home-made
se poate folosi pasta de boilies mix nefiarta pe carlig?
- florian serban
- Veteran
- Mesaje: 659
- Membru din: 18 Dec 2007, 21:27
- Localitate: bucuresti
Re: dip si pasta home-made
in principiu da, dar trebuie verificata consistenta pastei sa nu cada de pe carlig la contactul cu apa.zigi2611 scrie:se poate folosi pasta de boilies mix nefiarta pe carlig?