dilema!!!sufix ultra knot fluo vs daiwa tournament fluo
Moderator: florentiniuga
dilema!!!sufix ultra knot fluo vs daiwa tournament fluo
buna ziua!tin sa precizez ca sunt inca la inceputul drumului si nu stiu pe ce sa merg dintre cele 2 fire ma putetzi ajuta va rog!si as mai vrea sa stiu pe ce inaintas sa merg aici aam ales iar 2 power pro si tuffline xp si care ar fi cea mai indicata grosime a inaintasului pentru monofilamnet de 0.25 si 0.28?fire intinse si multa sanatate tuturor
- Ion Mironov
- Partener
Re: dilema!!!sufix ultra knot fluo vs daiwa tournament fluo
ULTRA KNOT RECOMAND EU
- Marius Vintila
- senior
Am pescuit cu ambele fire anul asta. Problema e ca am nimerit un sufix copt, vechi. Din cauza aceasta n-am reusit sa-mi fac o parere pozitiva ptr el. Daiwa tournament e un fir bun, nu la fel de matasos dar bun. Anul viitor schimb pe Utima.
MARIUS VINTILA
AVIATORS FISHING CLUB
AVIATORS FISHING CLUB
Buna seara,
Eu am Daiwa tournament fluo de 0.28...ambele fire (daiwa, sufix) nu au memorie si sunt elastice suficient...si eu am vrut sufix, dar nu am gasit la lungime mai mare, pe grosimea de 0.28, asa ca am renuntat la idee si m-am axat pe daiwa...sincer nu am avut ocazia sa le testez la stress, am avut doar ceva agataturi usoare si ceva drill-uri cu crap de max 5 kg, insa s-a comportat ok. sufix ar fi mai rezistent pe partea de noduri. Ca inaintas, parerile sunt impartite: unii recomanda inaintas mai gros ca monofilamentul, altii mai subtire...eu am mai gros textilul decat monofilamentul, insa nu ma deranjeaza. Cred ca este ceva topic pe ceasta tema, si cred ca acolo poti vedea si recomandari de fire textile: marci, dimensiuni.
Cu stima,
Sorin
Eu am Daiwa tournament fluo de 0.28...ambele fire (daiwa, sufix) nu au memorie si sunt elastice suficient...si eu am vrut sufix, dar nu am gasit la lungime mai mare, pe grosimea de 0.28, asa ca am renuntat la idee si m-am axat pe daiwa...sincer nu am avut ocazia sa le testez la stress, am avut doar ceva agataturi usoare si ceva drill-uri cu crap de max 5 kg, insa s-a comportat ok. sufix ar fi mai rezistent pe partea de noduri. Ca inaintas, parerile sunt impartite: unii recomanda inaintas mai gros ca monofilamentul, altii mai subtire...eu am mai gros textilul decat monofilamentul, insa nu ma deranjeaza. Cred ca este ceva topic pe ceasta tema, si cred ca acolo poti vedea si recomandari de fire textile: marci, dimensiuni.
Cu stima,
Sorin
dimensiunea depinde de calitatea firului, eu am chinezarii deci sunt mai groase decat whiplash/sufix
pentru lanseuri in forta ai nevoie de o rezistenta de circa 30-50lb
pe cat posibil sa cumperi inaintas scufundator sau neutru, nu plutitor pentru camuflare mai buna (nu este absolut necesar, exista si pescari care folosesc textile plutitoare ca linie principala cu rezultate bune)
pentru lanseuri in forta ai nevoie de o rezistenta de circa 30-50lb
pe cat posibil sa cumperi inaintas scufundator sau neutru, nu plutitor pentru camuflare mai buna (nu este absolut necesar, exista si pescari care folosesc textile plutitoare ca linie principala cu rezultate bune)
SALUT !! Eu am folosit anul acesta ultra knod fluo 0,25 ( 1650 m) si tufline xp 0,28 . Multumit.
- Allen Besnovich
- Veteran
Salut. Le-am folosit pe amandoua, si sunt cam la fel. Daiwa mi-a placut mai mult! E mai vizibil noaptea.
C.S. OLTENIA FISHING
eu nu am folosit daiwa deci nu stiu cum este dar folosesc Ultra Knot in prezent si sunt f multumit
Critic echilibrat
multumesc mult ptr raspunsuri dar din cauza grabei am luat sufix tritanium neon gold 0.28 si berkley wiplash 0.17 dar le-am pus pe tamburii de rezerva ptr ca ast sa apara sufix 0.25 saau daywa tournament fluo 0.26(nush dc la noi pe piata nu sunt ink in anglia sunt si 0.23 chiar....)alte pareri fluo max 0.25?multa sanatate si fire intinse tuturor
as dori sa-mi iau acest fir
ce imi recomandati ?
0,25 sau 0,28 ?
ce imi recomandati ?
0,25 sau 0,28 ?