Arome
Moderator: florentiniuga
Arome
In primul rand as vrea sa-mi raspundeti la o intrebare:
Nu sunt aromele supraestimate?
De ce intreb acest lucru?
Ne chinuim sa punem in mix cele mai de calitate fainuri, cele mai atractive extracte naturale, cele mai benefice substante predigerate, aminoacizi esentiali, etc... dar aroma este cea mai sintetica parte din boilies, care nu aduce absolut nici un aport nutritiv in boilies.
Din ce am vazut teoria vehiculata cel mai mult este ca "crapul recunoaste valoarea nutritiva a nadei si asa o accepta". Atunci, de ce mai avem nevoie de aroma? Daca am facut o nada super calitativa dpdv nutritiv...de ce mai trebuie sa-i punem si "beculetul rosu", semnalul de alarma?
Revenind la normal...vreau sa-mi achizitionez o aroma cu "miros" de peste/moluste/etc.
Cu toate astea nu vreau sa iau nici Solar S&O dar parca nici SBS nu ma atrage. Cu toate astea asta, daca ati avut rezultate ok cu SBS S&O, probabil ca o voi adopta.
Sincer ma gandeam la ceva de genul:
- SBS Red Crab sau S&O
- Solar Belachan
- Mainline Salmon & Shrimp/Big Crab
Ce sfaturi imi dati?
Nu sunt aromele supraestimate?
De ce intreb acest lucru?
Ne chinuim sa punem in mix cele mai de calitate fainuri, cele mai atractive extracte naturale, cele mai benefice substante predigerate, aminoacizi esentiali, etc... dar aroma este cea mai sintetica parte din boilies, care nu aduce absolut nici un aport nutritiv in boilies.
Din ce am vazut teoria vehiculata cel mai mult este ca "crapul recunoaste valoarea nutritiva a nadei si asa o accepta". Atunci, de ce mai avem nevoie de aroma? Daca am facut o nada super calitativa dpdv nutritiv...de ce mai trebuie sa-i punem si "beculetul rosu", semnalul de alarma?
Revenind la normal...vreau sa-mi achizitionez o aroma cu "miros" de peste/moluste/etc.
Cu toate astea nu vreau sa iau nici Solar S&O dar parca nici SBS nu ma atrage. Cu toate astea asta, daca ati avut rezultate ok cu SBS S&O, probabil ca o voi adopta.
Sincer ma gandeam la ceva de genul:
- SBS Red Crab sau S&O
- Solar Belachan
- Mainline Salmon & Shrimp/Big Crab
Ce sfaturi imi dati?
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Arome
Singurul sfat pe care pot sa ti-l dau e sa experimentezi.
In legatura cu aromele insa, treaba e cu totul alta. Crapul accepta sau nu nada in functie de cat de valoroasa simte ca este dar mai intai trebuie sa-l convingi sa puna botul pe ea. Ca orice vietuitoare dotata cu simturi comune, primul rol il are mirosul si abia apoi gustul. E valabil ca la om. Nu bagi in gura ceva despre care nu sti nimic si nu are miros sau are un miros indoielnic, chiar daca e excelent si foarte gustos dar bagi cu placere in gura ceva cu un miros imbietor, chiar daca ulterior se dovedeste ca are un gust oribil sau e chiar necomestibil si-l vei scuipa.
In legatura cu aromele insa, treaba e cu totul alta. Crapul accepta sau nu nada in functie de cat de valoroasa simte ca este dar mai intai trebuie sa-l convingi sa puna botul pe ea. Ca orice vietuitoare dotata cu simturi comune, primul rol il are mirosul si abia apoi gustul. E valabil ca la om. Nu bagi in gura ceva despre care nu sti nimic si nu are miros sau are un miros indoielnic, chiar daca e excelent si foarte gustos dar bagi cu placere in gura ceva cu un miros imbietor, chiar daca ulterior se dovedeste ca are un gust oribil sau e chiar necomestibil si-l vei scuipa.
Re: Arome
Corect.
Eu vedeam aroma doar ca "o amprenta" a boilies-urilor tale, pe care crap-ul le-a apreciat sau nu(datorita valorii nutritive) si pe care le va cauta cu mai mare interes decat pe cele ale altor pescari.
"Logica" asta am adoptat-o dupa ce am vazut cat de convinsi sunt multi pescari despre faptul ca crapul isi poate da seama de valoarea nutritiva a unei bile inainte sa o digere...lucru care ar fi facut ca aroma sa fie un accesoriu optional. Adica mai bine dipuiam boilies-urile intr-un "amino" bun inainte de a le arunca.
Din pacate mai e ceva pana cand voi experimenta . Cel mai devreme la sfarsitul lui februarie poate...daca nu chiar inceputul lui martie.
Eu vedeam aroma doar ca "o amprenta" a boilies-urilor tale, pe care crap-ul le-a apreciat sau nu(datorita valorii nutritive) si pe care le va cauta cu mai mare interes decat pe cele ale altor pescari.
"Logica" asta am adoptat-o dupa ce am vazut cat de convinsi sunt multi pescari despre faptul ca crapul isi poate da seama de valoarea nutritiva a unei bile inainte sa o digere...lucru care ar fi facut ca aroma sa fie un accesoriu optional. Adica mai bine dipuiam boilies-urile intr-un "amino" bun inainte de a le arunca.
Din pacate mai e ceva pana cand voi experimenta . Cel mai devreme la sfarsitul lui februarie poate...daca nu chiar inceputul lui martie.
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Arome
Multumim pentru informatie, ma apuc sa descarc toate emisiunile
Dragos Dimache - Pescar sportiv
Fieldtester si colaborator SUPERBAITS
Fieldtester si colaborator SUPERBAITS
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Arome
Asa Florentine tata, delecteaza-ne cu emisiuni ca iarna-i lungha...mortii eiflorentiniuga scrie:Normal Vali. Aveti o saptamana intreaga la dispozitie. E deja pusa.vali003 scrie:Florentin , cel putin vor fi puse on line , sa le vedem si noi amaritii de afara ??
las' ca vine "ea" feb-martie
Re: Arome
Si eu daca ma mai uit mult cum joaca fraierii astia Hockey pe Gheata pe locurile mele, am sa dau in primire
Lasa-ti ca si iarna are avantajele ei, cel putin ptr cei cu familie
Lasa-ti ca si iarna are avantajele ei, cel putin ptr cei cu familie
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Arome
Dupa aroma (miros) crapul detecteaza bila ca si sursa de mancare ca ii place ca nui place asta deja ii partea a doua dar prin aroma (miros) identifica bila noastra sa si o sursa de mancare; si acuma intrebarea avand in vedere ca majoritatea pescarilor vad ca merg pe aroma de S&O, asta insemnand sa zicem 5 pescari pe balta 5 retete diferite de bile sau 5 producatori diferiti nu conteaza care dar toti cei 5 nadesc si pescuiesc cu S&O, va face crapul diferenta intre bile? avand in vedere ca toate miros a S&O si cat de buna ii isi va da seama numa dupa ce o baga in gura si o morfaie eventual o inghite.
Daca ii valabil ce am scris mai sus so aroma este ambrenta prin care crapul recunoaste bila ca sursa de hrana, nu ar fi o idee mai buna ca fiecare pescar sa foloseasca o alta aroma complet diferita. Sa zicem ca in cazul de mai sus vine al 6-lea pescar si are bile net superioare si ca sursa de proteina/vitamine/diferabilitate dar au o aroma de sa zicem capsuna sau orice altceva ce este complet diferit, nu va prefera pe cele diferite mai bune din toate punctele de vedere decat cele care miros a S&O care pana la momentul acela pentru el acea aroma reprezenta sursa de hrana.
Stiu ca sar putea sa sune aiurea dar din cate am citit si am experimentat eu gasesc o logica in gandirea mea de mai sus, poate ma insel.
Daca ii valabil ce am scris mai sus so aroma este ambrenta prin care crapul recunoaste bila ca sursa de hrana, nu ar fi o idee mai buna ca fiecare pescar sa foloseasca o alta aroma complet diferita. Sa zicem ca in cazul de mai sus vine al 6-lea pescar si are bile net superioare si ca sursa de proteina/vitamine/diferabilitate dar au o aroma de sa zicem capsuna sau orice altceva ce este complet diferit, nu va prefera pe cele diferite mai bune din toate punctele de vedere decat cele care miros a S&O care pana la momentul acela pentru el acea aroma reprezenta sursa de hrana.
Stiu ca sar putea sa sune aiurea dar din cate am citit si am experimentat eu gasesc o logica in gandirea mea de mai sus, poate ma insel.