LAPTE DE PORUMB
Moderator: florentiniuga
LAPTE DE PORUMB
laptele de porumb contine cumva porumb de la nash(de ex) si zahar cristal?
Re: LAPTE DE PORUMB
D-le Iuga, va rog daca se poate sa-mi explicati, cum se obtine "laptele de porumb" ? Si tot ca rugaminte,intreg procesul de obtinere sa fie unul concret (pornind de la boaba de porumb, ingrediente folosite, timpi de fabricare, banuiesc pe etape si terminand cu produsul finit). Va multumesc anticipat. Cu stima si repect deosebit.
Re: LAPTE DE PORUMB
ptr pescotim eu unu stiu cum se face laptele de porumb dar nu pot sa stric la iulian sau cinel produce doar no sati zica nici domnu iuga astea sunt mici secrete pescaresti daca tias dezavlui secretul iam strica toate combinatile lui iulian
always think like a fish
- cris71tian72
- senior
- Mesaje: 250
- Membru din: 01 Apr 2008, 18:11
Re: LAPTE DE PORUMB
Stiuletii cu boabe in lapte se dau prin razatoarea mica.Terciul rezultat se pune la fiert la foc mic impreuna cu ciocalaii de pe care am ras boabele ,apa se adauga doar cit cuprinde terciul . Fierberea dureaza aproximativ 30 de minute timp in care mestecam continuu cu o lingura de lemn. Se scot ciocalaii se filtreaza amestecul prin tifon ,in lichidul rezultat se adauga zahar brun in proportie de 1 la1 se pune din nou la fiert si se adauga o lingurita de sare de lamaie la 2 litri de amestec se fierbe 30 de minute la foc mic amestecande-se continuu . Am citat din Revista lu' Peste numarul 46 august 2008.Sper sa va fie de folos .Cu stima.
- iulian petre
- Veteran
- Mesaje: 1392
- Membru din: 10 Feb 2008, 02:19
- Localitate: BUCURESTI/zona Pantelimon
- Contact:
Re: LAPTE DE PORUMB
===========miska scrie:ptr pescotim eu unu stiu cum se face laptele de porumb dar nu pot sa stric la iulian sau cinel produce doar no sati zica nici domnu iuga astea sunt mici secrete pescaresti daca tias dezavlui secretul iam strica toate combinatile lui iulian
pai cred ca ai gresit persoana.....nu eu il produc GEORGE e "TATA LAPTICULUI"
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: LAPTE DE PORUMB
Nu va mai chinuiti. E mult mai simplu si totodata mult mai greu de produs. Nu merita efortul decat la scara industriala, pentru productie mare. Si pentru ca nu detin asemenea facilitati de productie, nici nu pot sa raspund.
Reteta aia din revista lu' peste, seamana cu numele revistei.
Reteta aia din revista lu' peste, seamana cu numele revistei.
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: LAPTE DE PORUMB
Sarea de lamaie este acid citric. Tinand cont de faptul ca crapul este sensibil la modificarile Ph-lui (aciditatea), va dati seama ce dezastru iese?florentiniuga scrie:Nu va mai chinuiti. E mult mai simplu si totodata mult mai greu de produs. Nu merita efortul decat la scara industriala, pentru productie mare. Si pentru ca nu detin asemenea facilitati de productie, nici nu pot sa raspund.
Reteta aia din revista lu' peste, seamana cu numele revistei.
Re: LAPTE DE PORUMB
ok atunci. de unde-l cumparam si cat costa? sau mai bine zis cat va costa din martie-aprilie incolo?
multumesc
multumesc
- MIHAIU DARIUS
- junior
- Mesaje: 5
- Membru din: 20 Noi 2008, 23:49
Re: LAPTE DE PORUMB
il gasesti aproape in orice magazin cu articole de pescuit si costa cam 35 lei litrul depinde de producator.
Re: LAPTE DE PORUMB
Va multumesc tuturor pentru postari. Fire intinse la pescuitul de sezon.
Re: LAPTE DE PORUMB
pt ca sinteti mult,mult mai seriosi si mai amabili de cit altii de pe alte forumuri,vreau sa-mi retraga intrebarea de inceput pt ca era aruncata asa aiurea,altceva vroiam sa spun,dar acum nu mai intru in detalii.oricum ,detin reteta laptelui de porumb si va pot spune ca nu este un proces complex ci unul f simplu.pretul de cost total este unul undeva intre 7-9ron/lt!!!!!!!!!!!!denumirea de lapte de porumb a fost aruncata pe piata cu tenta de inducere in eroare pt a nu se ajunge USOR la dezlegarea jocului.ce va mai pot spune ca impreuna cu un prieten producem bile de 5ani fiind testate pe mai multe balti,cu rez f bune.am incercat acel lichid sa-l facem in multe feluri si sa-l si testam.TOATE RETETELE pe care le detineti sint bune,dar sint mai complicate.FRATILOR, LAPTELE ASTA DE POR SE OBTINE MULT MAI USOR.INCERCATI SA NU CONSUMATI TOT CE VINDE ,EXPERIMENTATI SI AVETI INCREDERE IN VOI PT CA O SA AVETI SATISFACTII.CElipseste multora dintre pescarii de crap e timpul si banii.asta e !PESCUIESC LA crap si numai la crap(fac si niste teste pe apa curg la amur)de 10 ani si un singur lucru e sigur:NIMIC NU E SIGUR.MAI DISCUTAM
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
LAPTE DE PORUMB - PRINCIPII GENERALE
Ca principiu, toate asa-zisele retete de lapte de porumb pe care le folositi, sunt bune. Chiar si cea din revista de care radeam mai sus (exceptand sarea de lamaie). Stiti de ce? Principiul de baza este zaharoza, fructoza, glucidele in general, care joaca un dublu rol : de conservant si atractant.
Prin rolul de conservant mentine bilele solubile proaspete pe termen indelungat si le da acel aspect de fraged mult timp, daca sunt tinute in recipiente inchise.
Oricare ar fi metoda prin care incercati sa-l preparati, rezultatul este probabil un sirop mai gros, care are ca punct de plecare porumbul. Tocmai aceasta componenta, acest extract sau esenta, compost, distilat, cum vreti sa-l numiti in functie de modul cum il preparati, combinat cu zaharoza, glucoza, fructoza sau miere, joaca si rolul de atractant. Asa ca vedeti? Nu aveti cum sa gresiti. Incercati ce metoda vreti, doar sa nu adaugati prostii chimice, glicerina, sau alcool. Totul natural. Daca folositi zahar, incercati intr-adevar cu cel brun. Zaharul tos alb se obtine prin prelucrare cu soda caustica. Nu conteaza aroma. Produsul original este incolor si inodor. Aroma si culoarea se pot adauga ulterior si folosesc la... impresia artistica, atata vreme cat in reteta boiliesurilor este prevazuta oricum si partea de arome.
In final, nu uitati sa comparati, atat ca aspect cat si ca rezultate, bilele obtinute prin preparare cu produsul propriu, cu bilele obtinute prin prepararea cu lapte de porumb de la George.
Daca doriti, puteti sa postati retetele voastre originale de... hai sa-i zicem sirop de porumb si poate ideile unora sau altora va vor fi de ajutor in imbunatatirea preparatului. Considerati-l un schimb de experienta util asupra unui produs esential in pescuitul modern al crapului. Succes!
Prin rolul de conservant mentine bilele solubile proaspete pe termen indelungat si le da acel aspect de fraged mult timp, daca sunt tinute in recipiente inchise.
Oricare ar fi metoda prin care incercati sa-l preparati, rezultatul este probabil un sirop mai gros, care are ca punct de plecare porumbul. Tocmai aceasta componenta, acest extract sau esenta, compost, distilat, cum vreti sa-l numiti in functie de modul cum il preparati, combinat cu zaharoza, glucoza, fructoza sau miere, joaca si rolul de atractant. Asa ca vedeti? Nu aveti cum sa gresiti. Incercati ce metoda vreti, doar sa nu adaugati prostii chimice, glicerina, sau alcool. Totul natural. Daca folositi zahar, incercati intr-adevar cu cel brun. Zaharul tos alb se obtine prin prelucrare cu soda caustica. Nu conteaza aroma. Produsul original este incolor si inodor. Aroma si culoarea se pot adauga ulterior si folosesc la... impresia artistica, atata vreme cat in reteta boiliesurilor este prevazuta oricum si partea de arome.
In final, nu uitati sa comparati, atat ca aspect cat si ca rezultate, bilele obtinute prin preparare cu produsul propriu, cu bilele obtinute prin prepararea cu lapte de porumb de la George.
Daca doriti, puteti sa postati retetele voastre originale de... hai sa-i zicem sirop de porumb si poate ideile unora sau altora va vor fi de ajutor in imbunatatirea preparatului. Considerati-l un schimb de experienta util asupra unui produs esential in pescuitul modern al crapului. Succes!
Re: LAPTE DE PORUMB
uite un indiciu:
Citat:
Cuceririle ştiinţifice din ultimile decenii ale tehnologiei enzimatice au permis industriei să obţină glucoză în stare pură din amidon, cu ajutorul unui complex de enzime (printre acestea numărându-se amilaza şi maltaza) şi în continuare să convertească o parte din glucoză în fructoză cu ajutorul altor enzime din categoria izomerazelor, obţinându-se siropuri concentrate edulcolante, în care proporţia celor două zaharuri (glucoza şi fructoza) este asemănătoare cu cea din mierea de albine. Ca sursă de amidon se foloseşte aproape în exclusivitate porumbul, din care cauză produsul este cunoscut sub denumirea de sirop de porumb cu conţinut ridicat de fructoză (High Fructose Corn Syrup - HCFS).
Preţul scăzut, natura şi gradul de puritate asemănătoare cu mierea atât din punct de vedere organoleptic cât şi fizico-chimic, fac din siropul de porumb un potenţial agent de falsificare foarte greu de dedectat prin tehnicile obişnuite, mai ales în cazul falsificărilor parţiale.
Cu toate acestea, cel mai purificat sirop de porumb conţine cantităţi foarte mici de hidraţi de carbon cu masă moleculară mare şi malto-dextrine cu masă moleculară variabilă, substanţe ce nu sunt prezente în mierea de albine. Decelarea acestora este posibilă prin metoda cromatografică pe strat subţire, care permite depistarea fraudelor, chiar când substituirea s-a făcut în proporţii foarte mici, de 5% [4].
În afara falsificărilor menţionate, se mai folosesc şi alte substanţe care se pot adăuga în diferite scopuri:
- amidon, gelatină, clei – pentru corectarea consistenţei;
- substanţe îndulcitoare sintetice (zaharină sau ciclamat) – pentru corectarea gustului;
- caramel, culori de anilină – pentru corectarea culorii;
- acid salicilic, boric, benzoic sau săruri ale acestora – pentru conserv
Citat:
Cuceririle ştiinţifice din ultimile decenii ale tehnologiei enzimatice au permis industriei să obţină glucoză în stare pură din amidon, cu ajutorul unui complex de enzime (printre acestea numărându-se amilaza şi maltaza) şi în continuare să convertească o parte din glucoză în fructoză cu ajutorul altor enzime din categoria izomerazelor, obţinându-se siropuri concentrate edulcolante, în care proporţia celor două zaharuri (glucoza şi fructoza) este asemănătoare cu cea din mierea de albine. Ca sursă de amidon se foloseşte aproape în exclusivitate porumbul, din care cauză produsul este cunoscut sub denumirea de sirop de porumb cu conţinut ridicat de fructoză (High Fructose Corn Syrup - HCFS).
Preţul scăzut, natura şi gradul de puritate asemănătoare cu mierea atât din punct de vedere organoleptic cât şi fizico-chimic, fac din siropul de porumb un potenţial agent de falsificare foarte greu de dedectat prin tehnicile obişnuite, mai ales în cazul falsificărilor parţiale.
Cu toate acestea, cel mai purificat sirop de porumb conţine cantităţi foarte mici de hidraţi de carbon cu masă moleculară mare şi malto-dextrine cu masă moleculară variabilă, substanţe ce nu sunt prezente în mierea de albine. Decelarea acestora este posibilă prin metoda cromatografică pe strat subţire, care permite depistarea fraudelor, chiar când substituirea s-a făcut în proporţii foarte mici, de 5% [4].
În afara falsificărilor menţionate, se mai folosesc şi alte substanţe care se pot adăuga în diferite scopuri:
- amidon, gelatină, clei – pentru corectarea consistenţei;
- substanţe îndulcitoare sintetice (zaharină sau ciclamat) – pentru corectarea gustului;
- caramel, culori de anilină – pentru corectarea culorii;
- acid salicilic, boric, benzoic sau săruri ale acestora – pentru conserv
crap.ro
Re: LAPTE DE PORUMB
citind topicurile voastre abia ca nu mai anteleg nimic,eu am niste prieteni pescari de crap binen-teles din germania,si discutam pe tema aceasta cu laptele de porumb,ziceau ca au fost si an alte tari la pescuit si au stat de vorba cu diversi producatori de lapte de p,spuneau ca nu are absolut nici o legatura cu porumbul,vroiam sa ami prepar si eu niste laptiuc dar acum sunt cam comfuz,si nu ami place sa fac lucruri de pomana,mai mult chiar nu va anteleg ce este atat de secret an afara de faptul ca george le face si le si vinde ,deci pe el las antelege dar pe restul nu prea pt ca daca este bun nu ramane balta fara peste ca doar toti suntem pescari sportivi(prindel si dai drumul) asa ca nu vad de ce sa nu se bucure si alti de lapte,daca am sa al aflu vreo data am sa al divulg sigur ,pt ca ceva bun nu trebuie tinut secret .
LOVE FISHING
LOVE FISHING