pop-up
Re: pop-up
Eu le-am lasat un minut la 500W si au iesit bine.Nu garantez ca e un timp standard(cred ca depinde si de dimensiunile bilelor).
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: pop-up
Cel mai bine este sa le pui pe un servetel sa nu se abureasca si sa se arda dedesubt. Da cuptorul la putere mica - 150W - si incepe cu 3 minute. Scoate una, las-o sa se raceasca si vezi daca pluteste. Daca nu, mai da-i drumul 30 de secunde si repeta operatiunea cu alta bila. Cand vei scoate prima bila care pluteste bine, stii care este timpul optim. Daca le lasi prea mult se ard, daca le lasi prea putin, nu plutesc. Ai grija sa le lasi sa se raceasca la fiecare test, pentru ca fierbinti s-ar putea sa nu pluteasca dar pana se racesc, se mai evapora o buna cantitate de lichid din ele si devin mult mai usoare. Nu pune simultan bile de dimensiuni diferite, ca nu ai rezolvat nimic. Succes!
- iulian petre
- Veteran
- Mesaje: 1392
- Membru din: 10 Feb 2008, 02:19
- Localitate: BUCURESTI/zona Pantelimon
- Contact:
Re: pop-up
eu am observat ca si cele care plutesc dupa un timp se duc la fund......cred ca se comporta ca un burete ....trage apa pana se duc la fund......
Re: pop-up
Am incercat cu aceiasi dimensiune de bile la aceiasi temperatura la acelasi timp si unele au stat deasupra altele nu si multe din ele dupa putin timp se duc la fund,dar un lucru bun sau pastrat aromaflorentiniuga scrie:Cel mai bine este sa le pui pe un servetel sa nu se abureasca si sa se arda dedesubt. Da cuptorul la putere mica - 150W - si incepe cu 3 minute. Scoate una, las-o sa se raceasca si vezi daca pluteste. Daca nu, mai da-i drumul 30 de secunde si repeta operatiunea cu alta bila. Cand vei scoate prima bila care pluteste bine, stii care este timpul optim. Daca le lasi prea mult se ard, daca le lasi prea putin, nu plutesc. Ai grija sa le lasi sa se raceasca la fiecare test, pentru ca fierbinti s-ar putea sa nu pluteasca dar pana se racesc, se mai evapora o buna cantitate de lichid din ele si devin mult mai usoare. Nu pune simultan bile de dimensiuni diferite, ca nu ai rezolvat nimic. Succes!
Re: pop-up
Pop-upsuri poti sa faci si la cuptorul normal nu neaparat la cuptorul cu microunde.Le lasi la 150 de grade pina sint uscate de tot.Am vazut la niste francezi pe balta chiar facute in tigaie si functionau.Cele mai sigure le faci cu bile din dop de pluta iei o bila si invelesti mixul amestecat in jurul bilei si le bagi la fiert ca bilele normale.Cu ele esti sigur ca plutesc numai ca iti trebuie un burghiu fin ca sa le pui pe hair.
Si inca o methoda usoara de facut pop-upsuri iei burete cauciucat care pluteste gasesti in toate culorile il tai in forma unei bile poate sa fie si forma unui pelete si il bagi in dipul pe care il folosesti si il lasi 24-48 de dupa care poti sa le folosesti.Inainte sa le scoti din dip preseaza bila un pic sa traga dip in iea si gata.Este o methoda ieftina pentru ca bilele poti sa le folosesti tot timpul pentru ca dupa ce ai pescuit cu ele le iei si le arunci ier in dip.Eu miam facut o cutie plina cu bile cauciucate in mai multe culori si cind im trebuie imi iau din cutie.Cea mai tare methoda incercata de un prieten de al meu francez acum doua luni pe o balta salbatica in Franta a fost cu bucati din coada de matura eu cind am auzit am ris dar a prins 12 crapi intro saptamina numai pe bucatile de matura.A taiat din coada de matura bucati de 1 cm latime(arata ca bucatile de cirnat) si lea gaurit cu un burghiu fin dupa care lea lasat in lapte de porumb citava zile.Este o idee buna in baltile care sint infestate de raci cum e lacul unde a fost el.Acolo o bila de orice marime foarte tare nu rezista mai mult de o ora atacurilor racilor(raci intre 15-20 cm).
Si inca o methoda usoara de facut pop-upsuri iei burete cauciucat care pluteste gasesti in toate culorile il tai in forma unei bile poate sa fie si forma unui pelete si il bagi in dipul pe care il folosesti si il lasi 24-48 de dupa care poti sa le folosesti.Inainte sa le scoti din dip preseaza bila un pic sa traga dip in iea si gata.Este o methoda ieftina pentru ca bilele poti sa le folosesti tot timpul pentru ca dupa ce ai pescuit cu ele le iei si le arunci ier in dip.Eu miam facut o cutie plina cu bile cauciucate in mai multe culori si cind im trebuie imi iau din cutie.Cea mai tare methoda incercata de un prieten de al meu francez acum doua luni pe o balta salbatica in Franta a fost cu bucati din coada de matura eu cind am auzit am ris dar a prins 12 crapi intro saptamina numai pe bucatile de matura.A taiat din coada de matura bucati de 1 cm latime(arata ca bucatile de cirnat) si lea gaurit cu un burghiu fin dupa care lea lasat in lapte de porumb citava zile.Este o idee buna in baltile care sint infestate de raci cum e lacul unde a fost el.Acolo o bila de orice marime foarte tare nu rezista mai mult de o ora atacurilor racilor(raci intre 15-20 cm).
Re: pop-up
treaba asta nu am mai auzito cu coada de matura sincer nu am sa ancerc raman totusi la prepararea pop-apurilor din pasta din care fac bilele.msmihai001 scrie:Pop-upsuri poti sa faci si la cuptorul normal nu neaparat la cuptorul cu microunde.Le lasi la 150 de grade pina sint uscate de tot.Am vazut la niste francezi pe balta chiar facute in tigaie si functionau.Cele mai sigure le faci cu bile din dop de pluta iei o bila si invelesti mixul amestecat in jurul bilei si le bagi la fiert ca bilele normale.Cu ele esti sigur ca plutesc numai ca iti trebuie un burghiu fin ca sa le pui pe hair.
Si inca o methoda usoara de facut pop-upsuri iei burete cauciucat care pluteste gasesti in toate culorile il tai in forma unei bile poate sa fie si forma unui pelete si il bagi in dipul pe care il folosesti si il lasi 24-48 de dupa care poti sa le folosesti.Inainte sa le scoti din dip preseaza bila un pic sa traga dip in iea si gata.Este o methoda ieftina pentru ca bilele poti sa le folosesti tot timpul pentru ca dupa ce ai pescuit cu ele le iei si le arunci ier in dip.Eu miam facut o cutie plina cu bile cauciucate in mai multe culori si cind im trebuie imi iau din cutie.Cea mai tare methoda incercata de un prieten de al meu francez acum doua luni pe o balta salbatica in Franta a fost cu bucati din coada de matura eu cind am auzit am ris dar a prins 12 crapi intro saptamina numai pe bucatile de matura.A taiat din coada de matura bucati de 1 cm latime(arata ca bucatile de cirnat) si lea gaurit cu un burghiu fin dupa care lea lasat in lapte de porumb citava zile.Este o idee buna in baltile care sint infestate de raci cum e lacul unde a fost el.Acolo o bila de orice marime foarte tare nu rezista mai mult de o ora atacurilor racilor(raci intre 15-20 cm).