retete boillesuri
retete boillesuri
Cunoaste cineva reteta prezentata in cadrul unei emisiuni trecute care contine cereale de bebe si faina de porumb?
- cristian505ro
- Veteran
Re: retete boillesuri
Da a fost acu cateva emisiuni, e o reteta numai de mix daca nu ma insel, o am inregistrata, caci vreau sa o reproduc si eu.jan vlad scrie:Cunoaste cineva reteta prezentata in cadrul unei emisiuni trecute care contine cereale de bebe si faina de porumb?
Daca ai ceva rabdare, o sa o caut sa vad pe ce dvd o am si o sa ti-o dau tot aici pe forum.
Cristian Bebesel
- cristian505ro
- Veteran
Re: retete boillesuri
Salut!jan vlad scrie:Cunoaste cineva reteta prezentata in cadrul unei emisiuni trecute care contine cereale de bebe si faina de porumb?
Uite reteta de mix prezentata de Florentin Iuga in emisiunea din 24.05.08.
Asa cum iti spuneam este o reteta pentru mix (foarte buna) pe baza de fish meal (faina de peste ) si bird food (hrana pentru pasrele). Deci partea solida a boiliesului, cea lichida urmand sa o faci cum crezi mai bine(iti recomand emisiunea din 01.03.08 prezentata de Vladut Mateianu ).
Asadar pentru 1 kg de mix :
1.250 grame -Faina de porumb ( este in comert la cutii de 400 grame).
2. 250 grame-Hrana pentru sugari ( cutii de 250 grame e ca o faina, scrie pe ea 8 cereale sau 8 vitamine)
3. 50 grame- Gris ( se gaseste in comert la 500 grame)
4. 50 grame - Pesmet ( se gaseste in comert la 500 grame)
5. 250 grame - Faina de peste, dar Florentin pune in schimb hrana uscata pentru pisici: ton cu orez, maruntit ca faina prin blender.
6. 100 grame - Seminte prajite si macinate pentru pasarele mici amestecate cu canepa si hrisca.
(Deci toate amestecate,prajite si date de 2 ori prin masina de tocat carne). Alegi granulatia in functie de cat de repede vrei sa fie solubil boiliesul.
7. 50 grame- Proteina lactica
Se mai pot adauga :
-Betaina
-Robin Red ( sau boia dulce de ardei)
-extract de piper
-extract de usturoi sau pudra
-scortisoara
-pudra de varec
-surplus de digestie(digest plus)
-coaja de oua macinata
Eu pun intotdeauna : betaina, robin red, esenta de piper si coaja de ou. Proportii pentru ele poti lua din emisiunea din 01.03.08
Cristian Bebesel