retete boillesuri

orice idee este binevenita

Moderatori: Qnyx, gor965

Scrie răspuns
jan vlad
junior
junior

retete boillesuri

Mesaj de jan vlad » 14 Iul 2008, 23:16

Cunoaste cineva reteta prezentata in cadrul unei emisiuni trecute care contine cereale de bebe si faina de porumb? :?:

cristian505ro
Veteran
Veteran

Re: retete boillesuri

Mesaj de cristian505ro » 15 Iul 2008, 19:07

jan vlad scrie:Cunoaste cineva reteta prezentata in cadrul unei emisiuni trecute care contine cereale de bebe si faina de porumb? :?:
Da a fost acu cateva emisiuni, e o reteta numai de mix daca nu ma insel, o am inregistrata, caci vreau sa o reproduc si eu.
Daca ai ceva rabdare, o sa o caut sa vad pe ce dvd o am si o sa ti-o dau tot aici pe forum.
Cristian Bebesel

cristian505ro
Veteran
Veteran

Re: retete boillesuri

Mesaj de cristian505ro » 15 Iul 2008, 21:59

jan vlad scrie:Cunoaste cineva reteta prezentata in cadrul unei emisiuni trecute care contine cereale de bebe si faina de porumb? :?:
Salut!
Uite reteta de mix prezentata de Florentin Iuga in emisiunea din 24.05.08.
Asa cum iti spuneam este o reteta pentru mix (foarte buna) pe baza de fish meal (faina de peste ) si bird food (hrana pentru pasrele). Deci partea solida a boiliesului, cea lichida urmand sa o faci cum crezi mai bine(iti recomand emisiunea din 01.03.08 prezentata de Vladut Mateianu ).

Asadar pentru 1 kg de mix :
1.250 grame -Faina de porumb ( este in comert la cutii de 400 grame).
2. 250 grame-Hrana pentru sugari ( cutii de 250 grame e ca o faina, scrie pe ea 8 cereale sau 8 vitamine)
3. 50 grame- Gris ( se gaseste in comert la 500 grame)
4. 50 grame - Pesmet ( se gaseste in comert la 500 grame)
5. 250 grame - Faina de peste, dar Florentin pune in schimb hrana uscata pentru pisici: ton cu orez, maruntit ca faina prin blender.
6. 100 grame - Seminte prajite si macinate pentru pasarele mici amestecate cu canepa si hrisca.
(Deci toate amestecate,prajite si date de 2 ori prin masina de tocat carne). Alegi granulatia in functie de cat de repede vrei sa fie solubil boiliesul.
7. 50 grame- Proteina lactica

Se mai pot adauga :
-Betaina
-Robin Red ( sau boia dulce de ardei)
-extract de piper
-extract de usturoi sau pudra
-scortisoara
-pudra de varec
-surplus de digestie(digest plus)
-coaja de oua macinata
Eu pun intotdeauna : betaina, robin red, esenta de piper si coaja de ou. Proportii pentru ele poti lua din emisiunea din 01.03.08
Cristian Bebesel

Scrie răspuns

Înapoi la “Sugestii, propuneri, intrebari legate de web-site si TV”