Emisiunea din 17.01.2009
Re: Emisiunea din 17.01.2009
Salutare Marian & Vlad,
Mi-a placut emisiunea, felicitari pentru modul ingenios de prezentare a diferentelor dintre arome.
Am totusi o rezerva asupra modului de dispersei a aromei in conditii reale, avand in vedere ca acea cantitate cu care s-a facut testul in acvariu este cantitatea toatala de aroma pentru cateva kg bune de bile. De aceea nu cred ca se poate dispersa (cantitatea intr-o bila fiind extraordinar de mica) in coloana de apa ci mai degraba va ramane in imediata apropiere a bilei o foarte subtila panza de apa cu mirosul respectiv. Daca esti de alta parere te rog sa ma contrazici.
Au fost cateva mici scapari de ordin tehnic/logistic cred ca stii la ce ma refer (o sa ti le spun cand trec pe la voi).
Una peste alta o emisiune utila si o decizie comerciala inteleapta
Apreciez si implicarea ta pe forum, bafta pana in primavara si fire intinse dupa aia
Dle Iuga este una din putinele emisiuni cu adevarat reusite! Felicitari
Daca acceptati cateva critici obiective referitoare la alte emisiuni vi le fac pe private.
Andrei I.
Mi-a placut emisiunea, felicitari pentru modul ingenios de prezentare a diferentelor dintre arome.
Am totusi o rezerva asupra modului de dispersei a aromei in conditii reale, avand in vedere ca acea cantitate cu care s-a facut testul in acvariu este cantitatea toatala de aroma pentru cateva kg bune de bile. De aceea nu cred ca se poate dispersa (cantitatea intr-o bila fiind extraordinar de mica) in coloana de apa ci mai degraba va ramane in imediata apropiere a bilei o foarte subtila panza de apa cu mirosul respectiv. Daca esti de alta parere te rog sa ma contrazici.
Au fost cateva mici scapari de ordin tehnic/logistic cred ca stii la ce ma refer (o sa ti le spun cand trec pe la voi).
Una peste alta o emisiune utila si o decizie comerciala inteleapta
Apreciez si implicarea ta pe forum, bafta pana in primavara si fire intinse dupa aia
Dle Iuga este una din putinele emisiuni cu adevarat reusite! Felicitari
Daca acceptati cateva critici obiective referitoare la alte emisiuni vi le fac pe private.
Andrei I.
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Emisiunea din 17.01.2009
Nu, multumesc. Accept cu interes critici numai de la fani si de la cei care fac (nu care cred ca ar putea face) acelasi lucru mult mai bine decat mine.andrei_i scrie:Dle Iuga este una din putinele emisiuni cu adevarat reusite! Felicitari
Daca acceptati cateva critici obiective referitoare la alte emisiuni vi le fac pe private.
Andrei I.
De la dumneavoastra domnule Andrei Ionita, care ma "laudati" in felul acesta si evident nu va incadrati in niciuna din cele doua categorii, NU !
Re: Emisiunea din 17.01.2009
florentiniuga scrie:Nu, multumesc. Accept cu interes critici numai de la fani si de la cei care fac (nu care cred ca ar putea face) acelasi lucru mult mai bine decat mine.andrei_i scrie:Dle Iuga este una din putinele emisiuni cu adevarat reusite! Felicitari
Daca acceptati cateva critici obiective referitoare la alte emisiuni vi le fac pe private.
Andrei I.
De la dumneavoastra domnule Andrei I., care ma "laudati" in felul acesta si evident nu va incadrati in niciuna din cele doua categorii, NU !
Poate m-am exprimat nefericit. Imi cer scuze, atunci cand gresesc am puterea sa recunosc. Aveti putine episoade FOARTE BUNE, dar si foarte multe BUNE...cam asta era ideea. Grea limba asta romana, numai in incurcaturi ma baga
Nu sunt fanul nici unei persoane, aici aveti dreptate, sunt fan natura si pescuit.
Nu cred si nu mi-am pus problema daca as face ceva mai bine decat dvs.
Nu insist sa fac nici un fel de critica, va asigur ca erau doar sugestiile unui tele-spectator pentru imbunatatirea (cel putin in viziunea mea) a singurei emisiune dedicate carpfishing-ului.
Si chiar daca as fi vrut sa spun ceea ce in mod nefericit s-a inteles, atunci pot sa va spun si eu ca aveti un pic de lucrat la capitolul acceptare critici...si de obicei nu cel criticat isi alege de la cine le poate primi.
Nu mai continui aceasta polemica complet inutila, sper ca intelegeti corect acum, in general apreciez emisiunea si realizatorul, fara insa a deveni un fan
Andrei I.
- marian_oprea
- partener
- Mesaje: 23
- Membru din: 17 Dec 2008, 03:47
Re: Emisiunea din 17.01.2009
Multumesc pentru aprecieri Andrei. Criticile le primesc cu aceeasi bucurie.andrei_i scrie:Salutare Marian & Vlad,
Mi-a placut emisiunea, felicitari pentru modul ingenios de prezentare a diferentelor dintre arome.
Am totusi o rezerva asupra modului de dispersei a aromei in conditii reale, avand in vedere ca acea cantitate cu care s-a facut testul in acvariu este cantitatea toatala de aroma pentru cateva kg bune de bile. De aceea nu cred ca se poate dispersa (cantitatea intr-o bila fiind extraordinar de mica) in coloana de apa ci mai degraba va ramane in imediata apropiere a bilei o foarte subtila panza de apa cu mirosul respectiv. Daca esti de alta parere te rog sa ma contrazici.
Au fost cateva mici scapari de ordin tehnic/logistic cred ca stii la ce ma refer (o sa ti le spun cand trec pe la voi).
Una peste alta o emisiune utila si o decizie comerciala inteleapta
Apreciez si implicarea ta pe forum, bafta pana in primavara si fire intinse dupa aia
Dle Iuga este una din putinele emisiuni cu adevarat reusite! Felicitari
Daca acceptati cateva critici obiective referitoare la alte emisiuni vi le fac pe private.
Andrei I.
In privinta modului in care actioneaza aroma dintr-un boilies, adevarul este la mijloc. Bineinteles ca nu are acelasi efect spectaculos ca intr-un acvariu, dar modul in care se comporta solventul aromei in apa este identic. Incearca sa faci boiliesuri cu arome folosind solventi diferiti. Vei vedea ca dupa fierbere boiliesurile cu arome volatile nu vor mai mirosi revenindu-le aroma abia dupa cateva ore, si-o vor pastra foarte pregnanta cateva zile, dupa care vor incepe sa o piarda treptat. Asta inseamna ca stratul de aroma de la suprafata boiliesului s-a evaporat in timpul fierberii, urmand ca aroma supraincalzita de la mijloc sa isi fac loc spre suprafata, pentru a se evapora usor, in timp. Nu acelasi lucru se intampla cu aromele uleioase, care se simt imediat dupa fierbere si se pastreaza la fel de intens pentru mult timp. Ce vreau sa spun e ca solventul unei arome se comporta caracteristic, indiferent de cantitatea testata. O picatura de ulei se ridica la suprafata apei asa cum o face un litru din acelasi ulei, dar si ca a zecea parte dintr-o picatura.
Daca aroma ramane in jurul boiliesului este discutabil. O poate face daca avem o aroma predispusa sa faca asa ceva in anumite conditii. Altfel, se poate ridica la suprafata sau se poate raspandi in masa apei. Toate scenariile sunt cat se poate de posibile. Ca sa te lamuresti, pune un boilies ( unul proaspat, pentru a vedea mai bine efectul) intr-un pahar de sticla ( de preferat o cantitate mica de apa, altfel apa dilueaza prea mult lichidele iesite din boilies si nu vei mai vedea nimic). In functie de lichidele folosite, vei observa ca au aparut pete la suprafata apei, ca anumite ingrediente s-au aglomerat langa boilies, iar apa este schimbata in tot volumul ei. Asta inseamna ca un boilies complet lucreaza pe toata coloana de apa.
In legatura cu foarte subtila panza de apa cu mirosul respectiv iti pot spune ca ceea ce pentru tine e subtil, pentru crap duhneste de la o posta. Stii bine ca are simturile de sute sau mii de ori mai dezvoltate decat omul, lasand la o parte faptul ca simturile lui functioneaza altfel decat ale tale. Pentru un rechin, o picatura de sange intr-un bazin olimpic inseamna baie de sange. Tu probabil ca nu observi nici un litru, in aceeasi cantitate de apa.
Re: Emisiunea din 17.01.2009
domnule oprea am lasat un mesaj pe PM de 2 zile
- marian_oprea
- partener
- Mesaje: 23
- Membru din: 17 Dec 2008, 03:47
Re: Emisiunea din 17.01.2009
Am si eu cateva intrebari in legatura cu boabele de porumb tinute in aroma.
Daca tinem cateva boabe de porumb in aroma pura nediluata nu exista riscul sa le ''supradozam''?(vb de aroma pe baza de esteri sau alcool etilic)
Explicati-mi va rog cum procedez daca vreau sa ''dip-uesc'' 10 boabe de porumb?Cat timp le tin in ''dip''?Daca trebuie diluata aroma si in ce cantitate?
Daca tinem cateva boabe de porumb in aroma pura nediluata nu exista riscul sa le ''supradozam''?(vb de aroma pe baza de esteri sau alcool etilic)
Explicati-mi va rog cum procedez daca vreau sa ''dip-uesc'' 10 boabe de porumb?Cat timp le tin in ''dip''?Daca trebuie diluata aroma si in ce cantitate?
TOTUL PENTRU CRAP
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Emisiunea din 17.01.2009
S-au dat destule metode de preparare a boabelor de porumb si toate presupun in prealabil fierberea lor si apoi aromatizarea. Logic, deoarece prin fierbere s-ar evapora mare parte din aroma. Odata fierte, boabele sunt suficient de saturate ca sa nu mai absoarba o doza atat de mare de aroma, asa ca de obicei se pune o cantitate mica, doar atat cat sa le umezeasca si se lasa asa oricat de mult, adica pana le folosesti pe toate. Mai sunt si alte metode dar sunt numai variatiuni ale acesteia. De exemplu, dupa fierbere se pot lasa o perioada sa se usuce putin, dupa care se tin in lichidele nutritive si aromele alese, pentru o perioada mai scurta, pana se rehidrateaza, apoi se scot, se scurg bine, se lasa din nou la uscat partial si se sigileaza bine pentru a fi partial fragede sau se pot usca de tot pana se intaresc. Ne miram cateodata de ce se prinde mai bine la boabele alea uscate si colorate care se vand cate 10-15 la pachet, decat la superpreparatele noastre.
P.S. La porumb nu e cazul sa te feresti de concentratie, pentru ca in apa se disperseaza destul de mult. Coaja porumbului se spala, nu e atat de absorbanta, doar miezul este dar daca e saturat la fierbere, nu absoarbe atat de multa aroma.
P.S. La porumb nu e cazul sa te feresti de concentratie, pentru ca in apa se disperseaza destul de mult. Coaja porumbului se spala, nu e atat de absorbanta, doar miezul este dar daca e saturat la fierbere, nu absoarbe atat de multa aroma.
Re: Emisiunea din 17.01.2009
Imi pare rau, dar am ratat acesta importanta emisiune Infopescar!
O mai gasesc undeva ?
Nu este in arhiva...
Am rugamintea sa o bagati daca se poate....
Multumesc,
Gabi
O mai gasesc undeva ?
Nu este in arhiva...
Am rugamintea sa o bagati daca se poate....
Multumesc,
Gabi
Re: Emisiunea din 17.01.2009
Daca ai fi citit cu atentie acest topic ai fi vazut ca nu ai cum sa le mai veziflorentiniuga scrie:
ATENTIE! Din ratiuni comerciale, EMISIUNILE SPONSORIZATE NU VOR MAI FI ARHIVATE!
TOTUL PENTRU CRAP
Re: Emisiunea din 17.01.2009
Si de unde stiu eu care emisiuni sunt sponsoriate? Daca nu le-am vazut...
Si apropo de ce apar postarile cu 1 ora mai tarziu? e din timpul de pe server?
Si apropo de ce apar postarile cu 1 ora mai tarziu? e din timpul de pe server?
Re: Emisiunea din 17.01.2009
In urma emisiunilor din data de 17.01.2009, respectiv 24.01.2009 am ramas placut surprins de aceasta dezbatere si as vrea sa salut pe aceasta cale pe cei care au reusit sa ne arate si noua cate ceva din aceasta minunata taina a pescuitului la crap. Recunosc ca sunt unul din cei care nu se poate lauda cu multe capturi , dar care a incercat sa invete cate ceva pt a-si imbunatati performantele. De aceea zic ca astfel de emisiuni cu demonstratii (indiferent de numele firmei care produce) pot aduce numai beneficii pentru noi cei care incercam sa mai prindem cate un crap pe apele si asa intesate de braconieri.
Rugamintea mea este sa-mi spuneti si mie daca se pot combina 2 arome diferite, una pe baza de ETIL ALCOOL si una pe baza de ULEI petru un pescuit pe ape reci! Exemplu: Strawbery (ULEI)cu Squid&Octopus(EA)
VA MULTUMESC!
Rugamintea mea este sa-mi spuneti si mie daca se pot combina 2 arome diferite, una pe baza de ETIL ALCOOL si una pe baza de ULEI petru un pescuit pe ape reci! Exemplu: Strawbery (ULEI)cu Squid&Octopus(EA)
VA MULTUMESC!
Re: Emisiunea din 17.01.2009
Domnule Iuga,
Nu inteleg care este ratiunea comerciala. Ba din contra se face reclama deosebita la produsele folosite si sunt sigur ca multi ar dori sa afle si denumirea magazinului evident si adresa, unde Marian isi desfasoara activitatea pentru a face comenzi de produse. Ca sa putem accede fara pretentii la o mica, mica, mica parte din valoarea participantilor la concursuri si bineanteles a omului de bine si nu in ultimul rand pescarul de competitie, Dl Iuga, trebuie sa avem informatia tot timpul langa noi. Cum??? evident prin partitia "ARHIVA". Cu mare parere de rau pot afirma ca nu de fiecare data pot fi prezent in fata televizorului, pentru a viziona emisiunea preferata sau mai mult nici sa nu am posibilitatea (din ratiuni lucrative) sa accesez un computer pentru a nota cate ceva pe o foaie de hartie, nefacandu-mi probleme deoarece am sa accesez "ARHIVA" si cand colo ma lovesc de "...ratiuni comerciale.." bata-le vina. Asa ca, parerea mea este ca va rog sa convingeti sponsorii sa lase deoparte varianta "ratiuni comerciale" iar dumneavoastra in calitate de prieten al tuturor pescarilor sa instalati in arhiva toate emisiunile, asa cum ne-ati obisnuit. In speranta ca interventia mea nu v-a suparat va multumesc. Cu stima si deosebit respect.
Nu inteleg care este ratiunea comerciala. Ba din contra se face reclama deosebita la produsele folosite si sunt sigur ca multi ar dori sa afle si denumirea magazinului evident si adresa, unde Marian isi desfasoara activitatea pentru a face comenzi de produse. Ca sa putem accede fara pretentii la o mica, mica, mica parte din valoarea participantilor la concursuri si bineanteles a omului de bine si nu in ultimul rand pescarul de competitie, Dl Iuga, trebuie sa avem informatia tot timpul langa noi. Cum??? evident prin partitia "ARHIVA". Cu mare parere de rau pot afirma ca nu de fiecare data pot fi prezent in fata televizorului, pentru a viziona emisiunea preferata sau mai mult nici sa nu am posibilitatea (din ratiuni lucrative) sa accesez un computer pentru a nota cate ceva pe o foaie de hartie, nefacandu-mi probleme deoarece am sa accesez "ARHIVA" si cand colo ma lovesc de "...ratiuni comerciale.." bata-le vina. Asa ca, parerea mea este ca va rog sa convingeti sponsorii sa lase deoparte varianta "ratiuni comerciale" iar dumneavoastra in calitate de prieten al tuturor pescarilor sa instalati in arhiva toate emisiunile, asa cum ne-ati obisnuit. In speranta ca interventia mea nu v-a suparat va multumesc. Cu stima si deosebit respect.
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Emisiunea din 17.01.2009
@Pesco_tim
Nu inteleg care sunt "ratiunile lucrative" care va retin sa vedeti emisiunea. Adica inteleg ca nu puteti sa o vedeti sambata la 11 dar toata saptamana...
Sa fie clar, acele ratiuni comerciale despre care vorbeam nu sunt ale sponsorilor ci ale mele. In curand veti gasi toate aceste emisiuni care va intereseaza si chiar mai mult de atat dar nu acum.
Nu inteleg care sunt "ratiunile lucrative" care va retin sa vedeti emisiunea. Adica inteleg ca nu puteti sa o vedeti sambata la 11 dar toata saptamana...
Sa fie clar, acele ratiuni comerciale despre care vorbeam nu sunt ale sponsorilor ci ale mele. In curand veti gasi toate aceste emisiuni care va intereseaza si chiar mai mult de atat dar nu acum.
Re: Emisiunea din 17.01.2009
Daca folosesc arome la "fabricarea" mamaligii . Care afecteaza calitatea mamaligii pentru patratel si care nu o influenteaza?
Ma refer la cea pe baza de ulei, alcool, glicol, esteri
In momentul fierberii nu isi pierde calitatile? Ce arome sint cele mai potrivite( capsuna, peste, etc.)?
Ma refer la cea pe baza de ulei, alcool, glicol, esteri
In momentul fierberii nu isi pierde calitatile? Ce arome sint cele mai potrivite( capsuna, peste, etc.)?