donatiile pescarilor...un nou inceput...
Aceste ferme sint PRIVATE. Cu patron, care plateste 20% din investitie. Domnul Raduta si-a facut deja aceasta ferma(tot cu sturioni).
Aici nu mai e vorba de populari si ocrotire a naturii. E vorba de o afacere foarte profitabila, cu bani de la Ue.
Oricine poate sa-si inceapa aceasta afacere daca dispune de minimum de resurse.
Pe noi ne intereseaza, de fapt, ocrotirea si dezvoltarea mediului natural.
Aici nu mai e vorba de populari si ocrotire a naturii. E vorba de o afacere foarte profitabila, cu bani de la Ue.
Oricine poate sa-si inceapa aceasta afacere daca dispune de minimum de resurse.
Pe noi ne intereseaza, de fapt, ocrotirea si dezvoltarea mediului natural.
...cosmin.muntean ...
...

- florentiniuga
- Master Admin
Infiintarea fermelor piscicole nu cred ca ne ajuta pe noi cu ceva. Este doar o activitate comerciala facuta de catre srl-uri in scopul profitului. Sturionii aia sunt Poliodon Spatula si merg in general la export pentru consum. Oricum sturionii au valoare 0 pentru pescuitul sportiv. Proiectele de repopulari ale apelor naturale, sunt in gestiunea exclusiva a statului. Nici nu ar putea fi altfel, pentru ca daca nu se desfasoara rational, urmare a unor studii de impact de mediu, se poate ajunge la dezechilibre grave si chiar catastrofe ecologice. Asa au patit americanii cu crapul chinezesc, unele tari europene cu somnul pitic, Australia cu crapul comun si exemplele ar putea continua. Nu mai retin ce asociatie, a fost data in judecata acum vreo 2 ani pentru popularea cu crap a Muresului.
Rolul ONG-urilor este acela de a ajuta, stimula si supraveghea institutiile statului sa-si faca datoria. Se pot obtine fonduri de la CE dar numai in aceste scopuri, nu pentru o implicare directa. E adevarat ca se poate lucra mult mai mult la rolul civic sau civilizator al acestora asupra populatiei si in special a tineretului, pentru ca din pacate, am constatat cu mahnire ca numai timpul si schimbarea generatiilor poate aduce imbunatatiri in mentalitatea colectiva a romanului. Eu recunosc ca ar trebui sa fac mult mai mult in acest sens dar din pacate ma invart intr-un sistem privat si totul costa. Prea mult pentru un singur om. Sponsorii...
sunt sublimi dar lipsesc cu desavarsire.
Rolul ONG-urilor este acela de a ajuta, stimula si supraveghea institutiile statului sa-si faca datoria. Se pot obtine fonduri de la CE dar numai in aceste scopuri, nu pentru o implicare directa. E adevarat ca se poate lucra mult mai mult la rolul civic sau civilizator al acestora asupra populatiei si in special a tineretului, pentru ca din pacate, am constatat cu mahnire ca numai timpul si schimbarea generatiilor poate aduce imbunatatiri in mentalitatea colectiva a romanului. Eu recunosc ca ar trebui sa fac mult mai mult in acest sens dar din pacate ma invart intr-un sistem privat si totul costa. Prea mult pentru un singur om. Sponsorii...
Este vorba si despre sturionii autohtoni: morun, nisetru, pastruga, cega. Acestia au fost mentionati in respectiva emisiune.
Cresterea lor se face in sistem intensiv si superintensiv, pentru export. Mi se pare normal, din moment ce , pretul pe kg ajunge undeva la 60 ron, iar un alevin(40-50cm) , cumparat direct de la furnizor, costa 15 eu.
Aceste preturi sint prohibitive romanilor de rind(poate ca burtosii...!!!!)
Cresterea lor se face in sistem intensiv si superintensiv, pentru export. Mi se pare normal, din moment ce , pretul pe kg ajunge undeva la 60 ron, iar un alevin(40-50cm) , cumparat direct de la furnizor, costa 15 eu.
Aceste preturi sint prohibitive romanilor de rind(poate ca burtosii...!!!!)
...cosmin.muntean ...
...

- florentiniuga
- Master Admin
Inainte mai prindeam cate o cega pe Dunare....in ultimul timp deloc, ceea ce e si normal oarecum din moment ce zona in care se reproduceau sturionii a fost distrusa prin Portile de Fier. Se vehiculeaza ca morunul depunea icrele undeva dupa Portile de Fier.florentiniuga scrie:Orice sturion din zona noastra geografica are, asa cum am zis, valoare 0 pentru pescuitul sportiv. Nu fac obiectul framantarilor noastre. In ceea ce priveste consumul si pretul, daca vor fi mai multe ferme, poate vom gasi si noi ceva mai ieftin.
- arinlupascu
- senior
intradevar sturionii sunt mai mult crescuti in ferme pt afaceri profitabile...si rar se mai populeaza cu ei...in fine...domnule Iuga dvs ati putae kir sa faceti o emisiune speciala dedicata tinerilor si nu numai cu scopl de a le arata ce inseamna catch and release si chestii in genul acesta...eu de anu tecut am inceput sa fac cunostiinta cu asa ceva...ba kir si cu nada...si recunosc...k imi place f mult gandirea asta....ce spuneti?
;)Arin
Iata care ar fi primul pas:
Daca v-ati hotar?t sa va asociati ?ntr-o organizatie non-guvernamentala non-profit, trebuie sa stiti ca o astfel de
organizare juridica, av?nd la baza principiul constitutional al libertatii de asociere si, de asemenea, O.G. 26 /2000
modificata prin O.G. 37/2003, se deosebeste fundamental de o societate comerciala, prin absenta profitului. Adica tot ceea
ce "produce" asociatia cu titlu de c?stig trebuie reinvestit integral ?n cheltuielile cu buna functionare a acesteia, pentru
a atinge obiectivul pentru care a fost ?nfiintata. Se pot plati din banii asociatiei regii, taxe, cheltuieli cu
?ntretinerea, investitii ?n amenajari necesare pentru desfasurarea activitatilor, logistica, salariile personalului
angajat si taxele aferente catre stat, carburant, dar nu exista dividende.
Pasul 1. Presupune contactarea judecatorului responsabil cu asociatiile si fundatiile de la judecatoria pe a carei raza de
competenta se va constitui sediul asociatiei. Acesta va va oferi detaliile cu privire la forma ?n care trebuie redactat un
statut si un act constitutiv, ce prevederi obligatorii trebuie sa cuprinda aceste acte;
Pasul 2. Dupa ce ati facut cunostinta cu judecatorul, urmeaza ceea ce se numeste verificarea disponibilitatii denumirii si
a rezervarii acesteia la Ministerul Justitiei ?n Registrul National al Asociatiilor si Fundatiilor.
Pentru aceasta trebuie sa completati o cerere tip pentru acordarea disponibilitatii denumirii. Cererea va fi trimisa pe
adresa Ministerului Justitiei, Bucuresti, str. Apolodor17, sector 5, telefon 021 3144400, Directia pentru Relatii cu
Publicul si Evidenta ONG-urilor, Compartimentul Evidenta ONG-urilor, ?mpreuna cu o copie dupa actul de identitate a
persoanei care solicita rezervarea de denumire, chitanta ?n original cu care ati achitat taxa de 50.000 lei ?n contul de la
Trezoreria Bucuresti a Directiei pentru Relatii cu Publicul (pentru exactitatea procedurii de plata sunati la numarul de
telefon al Directiei).
Pasul 3. Dupa ce ati trimis cererea urmeaza ca, ?n circa doua saptam?ni, sa primiti raspunsul de la Ministerul Justitiei,
prin care fie v-au acceptat denumirea fie nu.
Daca ati fost acceptati, veti primi o adeverinta cu privire la rezervarea de denumire.
Pasul 4. Dupa ce ati primit raspunsul de rezervare a denumirii, cu acesta va duceti din nou la judecatorul responsabil cu
ONG-urile de la judecatoria locala.
Acesta va solicita de la dumneavoastra un exemplar dupa statutul si actul constitutiv al asociatiei, care ar fi bine sa fie
?ntocmite de un notar public, deoarece trebuie oricum sa fie autentificate de notar.
Odata acceptata forma finala de act constitutiv si de statut, de catre judecatorul responsabil cu ONG-urile, notarul care
v-a ?ntocmit documentele le va autentifica. Nu uitati ca aveti nevoie de cel putin cinci exemplare originale autentificate.
?n timpul ?n care asteptati sa va parvina rezervarea de denumire de la Ministerul Justitiei, e bine sa va procurati
urmatoarele documente care va folosesc ?n continuare:
- Dovada sediu, contract comodat - declaratie autentificata, contract de ?nchiriere sau act de v?nzare-cumparare
- Extras C.F. la zi (atentie, este valabil doar 15 zile), numai pentru asociatile din Ardeal
Pasul 5. Urmeaza etapa a doua a formelor, care de aceasta data se desfasoara la judecatoria pe a carei arie de competenta se
afla sediu asociatiei.
Asadar, cu un dosar stufos, dar ordonat de acum, va veti ?ndrepta spre grefa judecatoriei, unde veti plati o taxa judiciara
de timbru, 18,30 RON, si timbru judiciar, 0,3 RON, si-l veti depune ?nsotit de o cerere de ?nscriere ?n vederea dob?ndirii
personalitatii juridice. Dosarul trebuie sa contina: Actul constitutiv autentificat de Birou Notarial, Statutul autentificat
de Birou Notarial, Dovada patrimoniul initial: minimum 620 lei RON - Extras cont banca, Actul constitutiv ?n trei exemplare
originale, Dovada sediului, Rezervare denumire Ministerul Justitiei nr. din - copie si original, Alte acte: copie buletine;
contract comodat; declaratie notariala privind acord folosire spatiu; caziere fiscale pentru membrii asociati (valabile 15
zile)
Pasul 6. Odata depuse aceste acte la grefa Judecatoriei, veti primi un numar de ?nregistrare si un termen p?na la care
instanta va emite hotar?rea judecatoreasca de ?nscriere, cu recurs ?n 15 zile dupa care va emite hotar?rea definitiva, iar
la emiterea hotar?rii definitive veti primi si un certificat de ?nscriere ?n Registrul Asociatiilor si Fundatiilor de la
grefa judecatoriei care pronunta hotar?rea.
Daca v-ati hotar?t sa va asociati ?ntr-o organizatie non-guvernamentala non-profit, trebuie sa stiti ca o astfel de
organizare juridica, av?nd la baza principiul constitutional al libertatii de asociere si, de asemenea, O.G. 26 /2000
modificata prin O.G. 37/2003, se deosebeste fundamental de o societate comerciala, prin absenta profitului. Adica tot ceea
ce "produce" asociatia cu titlu de c?stig trebuie reinvestit integral ?n cheltuielile cu buna functionare a acesteia, pentru
a atinge obiectivul pentru care a fost ?nfiintata. Se pot plati din banii asociatiei regii, taxe, cheltuieli cu
?ntretinerea, investitii ?n amenajari necesare pentru desfasurarea activitatilor, logistica, salariile personalului
angajat si taxele aferente catre stat, carburant, dar nu exista dividende.
Pasul 1. Presupune contactarea judecatorului responsabil cu asociatiile si fundatiile de la judecatoria pe a carei raza de
competenta se va constitui sediul asociatiei. Acesta va va oferi detaliile cu privire la forma ?n care trebuie redactat un
statut si un act constitutiv, ce prevederi obligatorii trebuie sa cuprinda aceste acte;
Pasul 2. Dupa ce ati facut cunostinta cu judecatorul, urmeaza ceea ce se numeste verificarea disponibilitatii denumirii si
a rezervarii acesteia la Ministerul Justitiei ?n Registrul National al Asociatiilor si Fundatiilor.
Pentru aceasta trebuie sa completati o cerere tip pentru acordarea disponibilitatii denumirii. Cererea va fi trimisa pe
adresa Ministerului Justitiei, Bucuresti, str. Apolodor17, sector 5, telefon 021 3144400, Directia pentru Relatii cu
Publicul si Evidenta ONG-urilor, Compartimentul Evidenta ONG-urilor, ?mpreuna cu o copie dupa actul de identitate a
persoanei care solicita rezervarea de denumire, chitanta ?n original cu care ati achitat taxa de 50.000 lei ?n contul de la
Trezoreria Bucuresti a Directiei pentru Relatii cu Publicul (pentru exactitatea procedurii de plata sunati la numarul de
telefon al Directiei).
Pasul 3. Dupa ce ati trimis cererea urmeaza ca, ?n circa doua saptam?ni, sa primiti raspunsul de la Ministerul Justitiei,
prin care fie v-au acceptat denumirea fie nu.
Daca ati fost acceptati, veti primi o adeverinta cu privire la rezervarea de denumire.
Pasul 4. Dupa ce ati primit raspunsul de rezervare a denumirii, cu acesta va duceti din nou la judecatorul responsabil cu
ONG-urile de la judecatoria locala.
Acesta va solicita de la dumneavoastra un exemplar dupa statutul si actul constitutiv al asociatiei, care ar fi bine sa fie
?ntocmite de un notar public, deoarece trebuie oricum sa fie autentificate de notar.
Odata acceptata forma finala de act constitutiv si de statut, de catre judecatorul responsabil cu ONG-urile, notarul care
v-a ?ntocmit documentele le va autentifica. Nu uitati ca aveti nevoie de cel putin cinci exemplare originale autentificate.
?n timpul ?n care asteptati sa va parvina rezervarea de denumire de la Ministerul Justitiei, e bine sa va procurati
urmatoarele documente care va folosesc ?n continuare:
- Dovada sediu, contract comodat - declaratie autentificata, contract de ?nchiriere sau act de v?nzare-cumparare
- Extras C.F. la zi (atentie, este valabil doar 15 zile), numai pentru asociatile din Ardeal
Pasul 5. Urmeaza etapa a doua a formelor, care de aceasta data se desfasoara la judecatoria pe a carei arie de competenta se
afla sediu asociatiei.
Asadar, cu un dosar stufos, dar ordonat de acum, va veti ?ndrepta spre grefa judecatoriei, unde veti plati o taxa judiciara
de timbru, 18,30 RON, si timbru judiciar, 0,3 RON, si-l veti depune ?nsotit de o cerere de ?nscriere ?n vederea dob?ndirii
personalitatii juridice. Dosarul trebuie sa contina: Actul constitutiv autentificat de Birou Notarial, Statutul autentificat
de Birou Notarial, Dovada patrimoniul initial: minimum 620 lei RON - Extras cont banca, Actul constitutiv ?n trei exemplare
originale, Dovada sediului, Rezervare denumire Ministerul Justitiei nr. din - copie si original, Alte acte: copie buletine;
contract comodat; declaratie notariala privind acord folosire spatiu; caziere fiscale pentru membrii asociati (valabile 15
zile)
Pasul 6. Odata depuse aceste acte la grefa Judecatoriei, veti primi un numar de ?nregistrare si un termen p?na la care
instanta va emite hotar?rea judecatoreasca de ?nscriere, cu recurs ?n 15 zile dupa care va emite hotar?rea definitiva, iar
la emiterea hotar?rii definitive veti primi si un certificat de ?nscriere ?n Registrul Asociatiilor si Fundatiilor de la
grefa judecatoriei care pronunta hotar?rea.
...cosmin.muntean ...
...

- arinlupascu
- senior
Pe forumul revistei Aventuri la pescuit, am gasit aceasta discutie: http://www.aventurilapescuit.ro/forum/v ... php?t=5238
...cosmin.muntean ...
...

- florentiniuga
- Master Admin
Abia acum ai deschis abecedarul? Acum un an, pe forumurile de specialitate, in special pe cele de rapitori si aventuri la pescuit, se discuta exact acelasi lucru. Poti sa faci copy/paste din topicurile de atunci si nu va observa nimeni. Aceleasi personaje, aceeasi virulenta (care va creste si se va ajunge la adevarate telenovele), acelasi subiect. Rezultate zero. Cainii latra... Vremea e de vina. Pana acum n-a marait niciunul.kamasan scrie:Pe forumul revistei Aventuri la pescuit, am gasit aceasta discutie: http://www.aventurilapescuit.ro/forum/v ... php?t=5238
- arinlupascu
- senior
intradevar ... acolo kir se inching lucrurile...nu prea am inteles totul...ce am remarcat ca la un moment dat ziceau ceva de taxa de pescuit...la noi in Slatina la Ajvps taxa pt permis de pescuit este de 38lei si tata tot cam atata plateste dar asta nu stiu cum pt k a fost si vanator ca altfel ar fi platit 80lei...sau pers cu handicap tot 40lei platesc la jumatate,,,,:| ....spuneti si voi si ei ziceau ceva de 25lei...in fine Ajvps ce sa le ceri...iar apele pe la noi sunt pline de mizerii...a venit si un pr american pe la mn si cand a vazut oltul a exclamat : "Mann...!there's so many trash...:|:|:|!!!" ... dar ce sa facem...asta e Ajvps...am interbat si pe cnva de acolo de ce cu banii pe care ii iau pe permise nu ajuta cu ceva la protectia apelor si a pestilor?si au zis k nu au fonduri k 5% din vanzarea permiselor treb sa trimeata la Bucuresti ....si ca nu au bani...sau ala intamplare 2 pr de-ai mei care nu sunt mari fani de pescuit ...s-au dus la peste si nu aveau permise...nu au avut cred vreodata si au rins un crap la veo 2kg noaptea si i-a prins personalul de la filiala ( Ajvps ) si le-a zis k ori le confisca unditele ori le iau crapul...:|...bineinteles k au dat crapul...deci ei dupa ce ca nu fac mai nimic si putinul aa care il fac il fac prost...nush ce sa mai zic...trebuie sa punem piciorul in prag... 

;)Arin
- arinlupascu
- senior
si inca ceva...m-am mai gandit poate la un lucru care le-ar deschide unor pescari care poate ca ei chiar nu stiu sau nu cunosc...m-am gandit sa facem niste fluturase niste mici carticele pe care sa le distribuim la lume,,,legate de civilizarea pescarilor...ceva gen...dc sa pescuiasca numai cu un carlig...dc sa isi mentina mereu curat...si sa nu mai arunce cutiile de la dozele de bere in apa...de ce sa fie mai civilizat....
;)Arin