Nu am mai postat cam de mult un preparat , hai unul asa mai simplu si rapid
Pentru 4 portii
Un salau de 1,4 - 1,8 kg , dovlecei 1 kg. , ulei de masline 0,50 gr. , sare , piper , suc de lamiie
Se curata salaul , se fileteaza , se scoate si pielea , dam cu sare si piper , incingem gratarul , frigem pestele pe fiecare parte 4-5 min. , dovleceii ii taiem felii cit mai subtiri si apoi ii taiem in lung ca niste spaghete , punem intr-o oala apa la clocotit cu ceva sare , cind apa clocoteste oprim focul , punem dovleceii , amestecam un minut , ii scoatem intr-o strecuratoare si ii racim imediat , ii scurgem bine de apa , punem un pic de sare si piper , ulei de masline . Restul de ulei de masline il amestecam cu zeama de lamiie , in momentul servirii punem pestele pe o farfurie impreuna cu dovleceii , turnam sosul de ulei si lamiie si ne punem pe treaba ..... nu uitati un pahar de vin , alb sau roze , mie i-mi place demi-sec .Sa aveti pofta .
Salau la gratar
Moderator: vali003
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Salau la gratar
Super dar mor de foame cu o portie asa de mica. Pune si tu poza la rezolutie mai mare, poate se face si portia cat tot ecranul sa ma satur.
... buna ideea! o sa cer la salariu sa-mi dea bancnote la rezolutie mai mare.
... buna ideea! o sa cer la salariu sa-mi dea bancnote la rezolutie mai mare.
- NATARAU SILVIU
- utilizator
- Mesaje: 11
- Membru din: 27 Iun 2008, 13:58
- Localitate: alexandria
- Contact:
Re: Salau la gratar
salutare ,arata super,salaul este nr 1 in gastronomie,merg sa caut prin frigider ceva peste sa prepar mi-ati factu pofta ,fir intins.