(preluata de pe magazinulpescarilor.com) :
Ingrediente necesare:
-2-3 bucati de stiuca
- Ceapa verde,
- ceapa rosie (e mai dulce),
- 5 catei de usturoi,
- sare, piper dupa gust
- oua,
- 4-5 cartofi fierti ( in functie de cat de mari sunt stiucile).
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Primul pas este sa jupuiti stiuca de piele,, nu o taiati pe lateral. Stiuca se poate jupui destul de usor daca ii taiat capul apoi cu un cutit puteti sa indeparati pielea de carne. Dezosati pestele si alegeti numai carnea.
Carnea dezosata se se dara la masina de tocat impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul si cartofii deja fierti. Se adauga un ou un compozitie pentru a se lega mai bine, se adauga sare, piper si alte condimente dupa gust.
Umpleti pielea de stiuca cu compozitia obtinuta, legati la capeta cu o sfoara, iar cu un ac intepati stiuca din loc in loc. Puneti in tava si capetele de peste pentru a putea orna la final farfuria.
Tava se pune in cuptor la foc mic, nu va grabiti atunci cand o coaceti, riscati sa crape pielea. Lasati in cuptor pana se rumeneste.
Pofta buna si Fir intins.