Sotia unui prieten este din bacau, iar cand i-a gatit prima oara fasole, a pus otet in ea, iar acest lucru nu a fost spre binele ei , deci nu cred ca as suporta.florentiniuga scrie:Dar Laurentiu, stiuca umpluta contine un amestec tocat exact ca la chiftele, perisoare, etc. doar ca difera reteta si pentru ca stiuca e fada si ar iesi cam uscat continutul, se adauga si o specie grasa. Exact ca la alte preparate. Nu e o inovatie, e o regula culinara.
Cristian, glumeam. Si mie imi plac preparatele mai exotice din peste. Reteta mea preferata de pastrav e cu portocale si capere dar nu o dau acum ca e off topic.
Stefan, la fiecare aproximativ 200km de meridian sau paralela se schimba preferintele culinare. Eu sunt banatean si ai fi uimit cum se mananca acolo. Friptura de vita e garnisita cu sos dulce de visine, morcov sau prune afumate, langa snitelul de pui se serveste compot de caise, supa de rosii e musai indulcita cu zahar la fel ca si macaroanele cu branza, etc. Ce crezi, ai suporta ideaa de a avea o bucatareasa (sau sotie) care sa-ti gateasca zilnic asa ceva?
A si am uitat ceva important, banatenii nu consuma peste decat foarte rar.
reteta stiuca umpluta
Moderator: vali003
- stefan_kwr
- Veteran
- Mesaje: 683
- Membru din: 25 Mar 2009, 21:23
- Localitate: Craiova
- Contact:
Re: reteta stiuca umpluta
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: reteta stiuca umpluta
Stai ca l-am adus pe Cosmin din Anglia si l-am arestat pana scoatem formatul nou al site-ului si acolo o sa avem o sectiune premium cu toate retetele video pe care le-am adunat, inclusiv cele pe care le-ai trimis si le mai trimiti tu din Canada. Eu am vreo 45 pana acum, cu cele 6 sau 7 de la tine si cu ce se mai strang, inclusiv de la prietenii nostri de pretutindeni, cred ca o sa fie o rubrica mai cautata decat celebra "biblie" gastronomica a lui Sanda Marin.vali003 scrie:Eu te astept cu reteta de pastrav , suna bine portocale si capere .
PS Reteta de pastrav o am (filmata) de la doamna Carmen de la Cocosu Rosu.
Vezi ce mai inventezi.
Re: reteta stiuca umpluta
Bine a revenit COSMIN , treaba cu o sectune video ar fi super , te rog , sa am posibilitatea sa incarc direct acolo , asa , nu te mai deranjez pe tne . Scuze de off topic .
- craparulsef
- Veteran
- Mesaje: 1181
- Membru din: 04 Ian 2010, 21:17
Re: reteta stiuca umpluta
Dacă tot mi-am băgat degetele pe aici ... aş adăuga faptul că ce sa scris despre știuca umplută ai zice că e copiat din rețetele marțiene
Până voi face știucă umplută, la cuptor ca să vă pot pune şi niște imagini, am să vă rog să uitați de stafide, nuci, rom, pâine, diferite sosuri în tavă dar să nu uitați niciodată că la tocat se pune ardeiul gras, verde, galben, ardeiul capia căci în momentul servirii se vor vedea aceste culori, foarte frumos în feliile de știucă umplută ... ca să nu mai vorbim de gust! Mai pot adăuga faptul că nu e bine de amestecat diferitele specii de pește la acest preparat (nu e ca la borșul de pește), cineva spunea ceva aici de scrumbie căci ar fi mai grasă, a uitat însă să adauge faptul că ar influența în mod nefiresc gustul şi aroma preparatului. Din câte îmi dau seama noi românii pe acest topic dorim a reinventa roata, mai exact facem din rețetele tradiționale, deltaice niște năstrușnice invenții pe continent. Din vremuri imemoriale, în deltă se prepară în general foarte simplu ... logica vă invită la următorul considerent. În grădinile deltaice s-a cultivat mai tot timpul doar: cartoful, roșiile, ceapa, usturoiul, ardeiul, morcovul, țelina, pătrunjelul, leușteanul, varza, vinetele, castravetele, fasolea, spanacul, salata, ridichea ... oare ce ar putea folosi din toate acestea deltaicul la preparatele din pește? Dar în mod special la prepararea ştiucii umplute? În nici un caz deltaicul nu a folosit ananasul, sau bananele sau mandarinele! În zilele noastre datorită unor astfel de încercări neinspirate de obicei, s-a renunțat la tradiționalele mâncăruri românești de pe la noi. Va-ţi întrebat oare de ce nu prea avem ce breveta azi ca şi brand de țară în gastronomie? Exact din aceste cauze, tot felul de influențe care mai de care mai exotice
Până voi face știucă umplută, la cuptor ca să vă pot pune şi niște imagini, am să vă rog să uitați de stafide, nuci, rom, pâine, diferite sosuri în tavă dar să nu uitați niciodată că la tocat se pune ardeiul gras, verde, galben, ardeiul capia căci în momentul servirii se vor vedea aceste culori, foarte frumos în feliile de știucă umplută ... ca să nu mai vorbim de gust! Mai pot adăuga faptul că nu e bine de amestecat diferitele specii de pește la acest preparat (nu e ca la borșul de pește), cineva spunea ceva aici de scrumbie căci ar fi mai grasă, a uitat însă să adauge faptul că ar influența în mod nefiresc gustul şi aroma preparatului. Din câte îmi dau seama noi românii pe acest topic dorim a reinventa roata, mai exact facem din rețetele tradiționale, deltaice niște năstrușnice invenții pe continent. Din vremuri imemoriale, în deltă se prepară în general foarte simplu ... logica vă invită la următorul considerent. În grădinile deltaice s-a cultivat mai tot timpul doar: cartoful, roșiile, ceapa, usturoiul, ardeiul, morcovul, țelina, pătrunjelul, leușteanul, varza, vinetele, castravetele, fasolea, spanacul, salata, ridichea ... oare ce ar putea folosi din toate acestea deltaicul la preparatele din pește? Dar în mod special la prepararea ştiucii umplute? În nici un caz deltaicul nu a folosit ananasul, sau bananele sau mandarinele! În zilele noastre datorită unor astfel de încercări neinspirate de obicei, s-a renunțat la tradiționalele mâncăruri românești de pe la noi. Va-ţi întrebat oare de ce nu prea avem ce breveta azi ca şi brand de țară în gastronomie? Exact din aceste cauze, tot felul de influențe care mai de care mai exotice
INFO SULINA !!! - 0723.658.807
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: reteta stiuca umpluta
Scuze dar ca brand de tara nu avem ce inventa. Exista sarmalele ... cu mamaliguta si e suficient.
Ca sa fie brevetat, un preparat trebuie sa fie acceptat ca fiind consumabil pe plan international. Cu speciile de pe la noi nu prea avem trecere ca vesticii sunt fandositi la peste. Poate salaul si pastravul fac exceptii. Si stiuca ar fi buna dar multi o considera prea "osoasa" si o evita.
PS Asteptam reteta.
Ca sa fie brevetat, un preparat trebuie sa fie acceptat ca fiind consumabil pe plan international. Cu speciile de pe la noi nu prea avem trecere ca vesticii sunt fandositi la peste. Poate salaul si pastravul fac exceptii. Si stiuca ar fi buna dar multi o considera prea "osoasa" si o evita.
PS Asteptam reteta.
- cristian505ro
- Veteran
- Mesaje: 1275
- Membru din: 22 Dec 2007, 15:00
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: reteta stiuca umpluta
Salutare ! Eu zic sa te grabesti sa faci stiuca umpluta la cuptor, caci dupa aia o sa comiti treaba asta toata viata !craparulsef scrie:)
Până voi face știucă umplută, la cuptor ca să vă pot pune şi niște imagini, am să vă rog să uitați de stafide, nuci, rom, pâine,(
Poti sa o faci cat mai natural si cu cat mai multe legume, cum vrei matale, bre. Nu va iesi rau. Doar 3 treburi sa le respecti, care s-au zis pe aici :
-sa nu mai amesteci cu carnea de la alt peste, ceea ce ai subliniat pe buna dreptate si matale.
-sa pui paine muiata in lapte( sau mai bine in smantana cum zice Vali), in loc de cartof
-sa pui ori ceapa ori usturoi
Poti sa uiti de recomandarea mea de a utiliza nuci si stafide ( desi e mare pacat sa nu incerci macar o data). Si eu o fac fara, dar doar cand uit sa pun.
Doar eu am postat aici aceasta reteta foarte veche cu iz de Levant si doar o singura persoana, Vali, a apreciat-o si a si asezat-o corect geografic.
Tot aici am mentionat ca am reprodus prima reteta de stiuca umpluta pe care am mancat-o la Crisan in 1980, la gazda mea. Si care o facea cu nuci si stafide. Putini localnici o gateau asa. Se mai mananca asa prin Polonia si spunea ea ca o mancau bunicii ei cand le veneau neamuri si prieteni rusi. Asta e, daca vrei sa ma crezi bine, daca nu....
Cristian Bebesel
- craparulsef
- Veteran
- Mesaje: 1181
- Membru din: 04 Ian 2010, 21:17
Re: reteta stiuca umpluta
Departe de mine gândul că nu ar fi posibil orice ... probabil că sunt un tradiționalist exagerat !
Promisiunea rămâne valabilă, voi proceda la fel şi cu alte promisiuni pe care le-am făcut pe forum şi voi posta la momentul potrivit așa cum am mai făcut deja.
Promisiunea rămâne valabilă, voi proceda la fel şi cu alte promisiuni pe care le-am făcut pe forum şi voi posta la momentul potrivit așa cum am mai făcut deja.
INFO SULINA !!! - 0723.658.807
Salon de coiffure
Bonjour à tous les participants de ce phorum ,
En premier lieu , permettez-moi de vous montrer mon appréciation pour chacune des très "à propos" connaissances que j'ai rencontrées sur cet beau site web .
Je ne suis pas sure d'être au bon endroit mais je n'en ai pas vu de meilleure .
Je proviens de Beaverton, États-Unis. J'ai 36 années et j'éduque deux très gentils enfants qui sont tous âgés entre 10 et 16 ans (1 est adoptée ). J'aime beaucoup les animaux et je fais de mon mieux de leur offrir les accessoires pour animaux qui leur rendent l'existance plus agréable.
Je vous remercie dors et déjà pour toutes les formidables délibérations dans le f.. et je vous remercie de votre compassion pour mon français moins que parfait: ma langue maternelle est l'arabe et je tempte d'éviter les erreurs mais c'est très compliqué !
Au plaisir!
Arthru
En premier lieu , permettez-moi de vous montrer mon appréciation pour chacune des très "à propos" connaissances que j'ai rencontrées sur cet beau site web .
Je ne suis pas sure d'être au bon endroit mais je n'en ai pas vu de meilleure .
Je proviens de Beaverton, États-Unis. J'ai 36 années et j'éduque deux très gentils enfants qui sont tous âgés entre 10 et 16 ans (1 est adoptée ). J'aime beaucoup les animaux et je fais de mon mieux de leur offrir les accessoires pour animaux qui leur rendent l'existance plus agréable.
Je vous remercie dors et déjà pour toutes les formidables délibérations dans le f.. et je vous remercie de votre compassion pour mon français moins que parfait: ma langue maternelle est l'arabe et je tempte d'éviter les erreurs mais c'est très compliqué !
Au plaisir!
Arthru
Re: reteta stiuca umpluta
Hi Patynuk , wellkome ,if you are living in USA ,we can speak english ,but for you will be a bit dificult with the romanian language ,cheers .
-
- VIP+++
- Mesaje: 1094
- Membru din: 22 Feb 2009, 07:43
- Localitate: Vaslui
Re: reteta stiuca umpluta
holy molly ! sa pus Sarkozy si cu Obama cu ochi pa stiuca da la noi !
Decat cocosat de munca ,mai bine burtos de bere
Re: reteta stiuca umpluta
Care stiuca Gogule ,ai reusit sa prinzi pe undeva ???