Am creat acest topic tocmai pentru a-i multumi lui Vali fiindca m-a ajutat sa fac un preparat fata de care nu am cuvinte sa spun cum a iesit. Cuvintele sunt prea putine sa descrie savoarea produsului. Ideea este ca aveam niste prieteni care venisera in vizita, sotia avea treaba si nu era acasa si astora le era foame, asa ca a trebuit sa ma auto-sesizez. Cu riscul sa fiu putin off-topic, caci e vorba de preparate din peste, am sa va prezint acest produs care a fost realizat din carne de porc, dar sunt convins ca ar merge si cu un peste mare si daca este asa il rog pe maestrul Vali sa prezinte eventualele adaosuri sau orice altceva ce ar merge cu peste. Tot ce am facut mai jos, este in urma discutiei dintre mine si Vali pe messenger. Deci ce am facut:
Am luat 5 bucati de ceafa de porc cam de 20 x 20 cm si 3 cm grosime, 3 cepe mari, 3 rosii mari, 2 portocale mari, unt cam juma' de pachet, 2 morcovi mari, 2 catei de usturoi (tot mari), cimbru, sare, piper, cativa ardei iuti si o cana de vin rosu.
Am luat o tigaie, am pus un pic de unt, am lasat sa se incinga bine si am pus pe rand cate o bucata de carne si le-am sotat un pic (asa am primit ordin de la maestru') cam 20 de secunde maxim. Dupa ce am terminat de sotat carnea, am luat o tava, am unso bine cu unt si am asezat bucatile de carne. Ceapa am taiato cam in 6 si am aranjato printre bucatile de carne. Ardeiul iute, rosiile, portocalele si usturoiul(cu tot cu foi) au fost aranjate de asemenea in tava. Totul a fost taiat cat mai mare posibil. Am pus sare, piper, cimbru. Atat si nimic mai mult. Am bagat tava la cuptor (la 220 de grade ca asa a zis Vali) si am uitat de ea, in timp ce noi "aveam o gramada de treaba" cu sticlele de Jidvei. Din cand in cand am urmarit sa vad daca s-a facut carnea si am mai si intors-o de pe o parte pe alta. La sfarsit cand era aproape facuta, am adaugat o cana de vin peste preparat. Vreau sa spun ca initial adaugasem apa in tava si Vali mi-a spus sa o arunc caci oricum carnea si legumele isi vor lasa sucul propriu. In fine, vreau sa va spun ca s-a creat un fel de sos care sincer nu poate fi definit in cuvinte cat de bun a fost. Toate legumele se inmuiasera si devenisera dulci. Carnea de asemeni se patrunsese de toate sucurile respective si arata fenomenal.
Vreau sa va spun ca am mancat toata tava in mai putin de 5 minute si ai mei prieteni ma intrebau daca sa mearga sa mai cumpere carne de la supermarket ca sa mai facem. In orice caz nu ma asteptam ca aceasta combinatie de portocale, usturoi si ceapa sa fie atat de buna.
Inca o data, multumiri maestrului Vali !
Multumiri Vali
Moderator: vali003
Re: Multumiri Vali
salut Cosmine , imi pare bine ca tia iesit , nici eu nu ma asteptam sati iasa asa de bine , deci am nimerito , cind nu vezi despre ce carne este vorba , este cam greu , iar maestru stii si tu cine este . si ai dreptate in acelasi fel se poate face si peste , am sa postez un astfel de preparat si inca multe altele , dar asta in noul site :mrgreen: :mrgreen:
Re: Multumiri Vali
Cosmine mai bine faceai niste poze dupa ce ai scos-o din cuptor sa ne minunam si noi
Wants food.......but it's too late to eat!!!