FILE DE SALAU UMPLUT CU SPANAC , GARNITURA LEGUME RATATOUILLE
Materii prime 4 portii -file de salau 4 bucati de 0,200 gr. bucata
spanac congelat-0,300 gr.
ceapa- 1 mica
usturoi 2 catei
sare piper -dupa gust
sos alb (bechamel )-0,200 gr.
o jumatate de lamiie
ulei de masline -0,150 ml.
Modul de preparare - Se spala fileurile de salau , se sterg , se sareaza ,pipereaza , se stoarce putina lamiie pe fiecare . Intr-o craticioara mai mica se pun 2-3 linguri de ulei de masline , se adauga ceapa si usturoiul care in prealabil au fost tocate marunt , se soteaza pt. 2-3 min. se adauga spanacul taiat marunt si se continua la foc mic pentru inca 4-5 min. , saram si piperam dupa gust , adaugam o lingura de sos alb ,rasturnam spanacul pe o farfurie sa se raceasca .
Rulam fileurile de salau cu umplutura de spanac si ne ajutam de o scobitoare sa fixam pestele sa nu se desfaca , il dam la cuptorul dinainte incins la 200 celsius , pentru 8-10 min. Cind este gata se scoate de la cuptor , scoateti scobitorile , puneti pe un platou si serviti cu sos alb si citeva picaturi de lamiie , merge super cu un vin alb sau roze demi-sec. Pofta buna .
cadou 8 martie -
Moderator: vali003
- toader nicolae
- Veteran
Re: cadou 8 martie -
aoleu,frate mi-ai facut balele cravata,sa-ti fie rusine ca nu-mi trimiti si mie o portie.
Mai nea Nicule , daca tot esti asa de aprins, hai sa vezi si un preparat mai de primavara
SALATA DE PRIMAVARA -ANDIVE CU RATA CONFIATA
SALATA DE PRIMAVARA -ANDIVE CU RATA CONFIATA
- toader nicolae
- Veteran
Ai dat de belea cu mine,ma mut in Canada.Cat spuneai ca se plateste la taiat de lemne?????Imi dau si ceva sporuri ca omor mustele care se hranesc cu veninul din mine??????
Multumiri lui vali pentru reteta
Dupa ce ieri ma fost la pescuit azi am incercat sa-mi rasfat iubita sotie cu o reteta de la Vali si uitati ce a iesit.

Dupa ce ieri ma fost la pescuit azi am incercat sa-mi rasfat iubita sotie cu o reteta de la Vali si uitati ce a iesit.
- florentiniuga
- Master Admin
Felicitari Cosmake, esti un barbat adevarat!
Vali, cu retetele tale da omul in ulcer salivand.
Ce "acuarela" ai folosit la pictat dungulitele alea verzi de pe salau? Cred ca prezentarea in farfurie e la fel de importanta ca si preparatul in sine.

Vali, cu retetele tale da omul in ulcer salivand.

Ce "acuarela" ai folosit la pictat dungulitele alea verzi de pe salau? Cred ca prezentarea in farfurie e la fel de importanta ca si preparatul in sine.
- IULIAN C
- carpZone team
Da D-le Florentin....aici este partea comuna si as zice atuul,constand in faptul ca bucatarul,cu cat face prezentarea mai finuta si atragatoare,cu atat vinde mai bine acel preparat,care daca mai si miroase bine.....florentiniuga scrie:Felicitari Cosmake, esti un barbat adevarat!![]()
Vali, cu retetele tale da omul in ulcer salivand.![]()
Analog si cu pestele,cu cat gaseste o prezentare mai atractiva.....ii ploua-n gura ca si Dv si "hat"...se repede sa infulece!
SISTEMUL DE VALORI N-O SA MI-L SCHIMB NICIODATA