A trecut (concursul) si s-a incheiat (sezonul).
Raman impresiile si concluziile. Fiecare le are pe ale lui. Eu, am o misiune mai grea. Trebuie sa sintetizez o concluzie generala, sa o extrag din multimea afirmatiilor, disputelor, orgoliilor, observatiilor tuturor dar si a celor personale. Si trebuie sa fiu obiectiv, sa-mi evit propriile subiectivisme, simpatii, antipatii, etc.
Din toate astea, ar trebui sa rezulte fundamentul strategiei clubului pentru anul viitor. E greu sa-i multumesti pe toti, e si mai greu sa-i impaci pe fiecare cu fiecare. E cel mai greu sa avem in club mai multe echipe de valoare pe care sa ne putem baza in realizarea obiectivelor anului viitor.
Pe fondul acestor considerente, am sa incerc sa fiu corect in aprecierea modului cum a fost abordat acest concurs. Va trebui deci sa incep prin a felicita echipa Mitranescu - Mirea si ma mir ca nu ati retinut numele Florin Mirea, un pescar la fel de bun ca partenerul sau Dan. Au venit pregatiti, au muncit pe branci, au scos aproape o tona si s-au suit, firesc, pe podium. Nada, a facut 50% din diferenta. A fost bine pregatita, pe gustul pestelui de crescatorie proaspat introdus (aici ar fi de spus ca cine si-a facut bine temele, s-a interesat de unde a fost adus pestele si cu ce a fost hranit pana atunci) si IN SPECIAL, a fost preparata (la fel ca in primavara) direct pe balta, pe masura ce se consuma. ASTA a facut diferenta in ceea ce priveste nada.
In ceea ce priveste "strategia" de pescuit (cum le place unora sa spuna), situatia sta in felul urmator:
1. Lui Dan Marinita nu-i gasesc nicio vina. Nu se poate compara echipa Mitranescu/Mirea, bine sudata, formata din pescari exceptionali, experimentati, cu echipa lui Dan, avand in componenta doi incepatori, aflati la prima participare intr-un concurs. In aceste conditii s-a facut ce s-a putut. Cine crede ca ar fi putut sa imparta pestele de la egal la egal cu Mitranescu, fiind secondat de doi incepatori, dati-mi voie sa cred ca este cel putin infatuat.
2. Nici George cu Iulian nu au gresit. In conditiile date, au facut tot ce au putut desi George afirma ca au gresit la inceput dar atunci nu aveau de unde sa stie. Ghinionul sau nesansa lor s-a numit MATY. Norocul lor, ca diferenta sa nu fie si mai mare, s-a numit Ratusca. Maty a inceput concursul singur. Daca ar fi avut o echipa atat de bine sudata cum este cea a lui George/Iulian sau Mitranescu/Mirea, cred ca se mai schimbau datele putin dar asta tine de scenarii si nu vreau sa ma bag in asa ceva. Concursul asta a fost un mare castig pentru ei si sunt convins ca in primavara vor stii exact ce au de facut, in orice conditii de loc sau vecinatate.
3. Eu inca nu am reusit sa-mi gasesc un partener stabil dar sper ca, odata cu aderarea noilor membrii la club sa se formeze mai multe echipe care sa progreseze. Ce am reusit sa fac, a fost sa-i dau o sansa lui Iulian Comanescu sa "simta" si sa participe intr-o competitie apriga si sa-l aduc in postura de a se descurca singur cu tot ceea ce inseamna preparat nada, nadire, pescuit, cantarit, tras cu ochiul la vecini, etc. De aceea l-am lasat singur pe finalul concursului, ca sa ia in plin competitia. Noi oricum nu mai aveam o miza.
4. Felicit si celelalte doua echipe pentru ca au promovat pescari incepatori si pentru implicarea acestora in concurs.
5. Felicitari pentru participare si celorlalti membrii Carp Zone, care nu au fost in echipe exclusiv formate din membrii ai clubului.
O apreciere speciala pentru Maty, pentru tot ceea ce reprezinta acest OM si pescar pentru pescuitul sportiv romanesc.
Felicitari castigatorilor, tuturor participantilor pentru efortul depus si nu in ultimul rand organizatorilor.
Multumiri Lui Ghita pentru gustoasa sponsorizare.