Mulțumesc George, ne-a luat valul ... cu sau fără frustrări ... cu sau fără flăcări pe net ...gor965 scrie:...
Aveti dreptate...e iarna si pe toti ne-a luat gura pe din-nainte ! Daca nu mergem la peste, toti suntem niste frustrati care o ardem pe net !
Dar ... căci există situații, nu dintre cele mai nocive, căci sunt sau au fost multe alte exemple de postări la modul execrabil
... exemplificând doar una mai "light" şi anume faptul că se mai scria pe undeva într-o expresie incalificabilă, legată eventual, sau mai exact ar putea fi legată doar de, calificarea unui medic de specialitate - "nu am sa mai tolerez aceste atitudini paranoice" - ???
Ce puteam eu a răspunde eventual, unei astfel de insinuări. În ce calitate cineva, fie el şi moderator poate afirma în mod public despre eventuala suferință a cuiva?
Actul medical poartă întotdeauna amprenta confidențialității şi vorbim aici cumva de un act medical calificat ?
Şi câte alte multe expresii ... care dacă ar fi fost spuse la malul apei lângă un foc de tabără, între pescari ... poate cumva erau de înțeles.
Răspunsul tău simplu, aproape cumva de adevăr şi editarea ta de mai sus, ne poate da răspunsul cel mai corect şi de bun simț în situația de fapt.
Nu cunosc tehnic dacă eventuale editări se pot realiza de către un moderator sau numai de către un administrator. Dacă moderatorii au această posibilitate de a post edita un text al unui user ...
asta ar fi soluția !!!
Mai exact cum văd eu cea mai bună rezolvare ... (căci şi eu sunt în asentimentul lui Sebastian şi anume îmi doresc la fel de mult ca acest forum să dăinuie) ... aș exemplifica astfel: să ne imaginăm că un membru al acestui forum are în textul postat, o expresie dăunătoare fie forumului şi imaginii acestuia pe net, fie este adresată într-un mod necuviincios, lipsit de respect sau cu un conținut malițios sau chiar execrabil - atunci ar putea interveni doar tehnic moderatorul fără a mai face eventuale interpretări personale, sau a intra în jocul celui ce a postat într-un mod mizerabil forțând astfel eventuale replici ce nu îşi au rostul aici.
Astfel, el ,moderatorul ar putea post edita acel text fără a șterge integral postarea ci doar ar rade pur şi simplu sectorul de text ce nu face obiectul activității acestui forum. Poate pune eventuale puncte de suspensie precedate de cuvântul moderator şi astfel fiecare user de bună credință va înțelege că acel membru al forumului a comis o greșeală şi a fost astfel sancționat! După care ar bloca o eventuală reeditare a postului respectiv de către userul în cauză!
E foarte adevărat că acel moderator ar trebui să aibe nervii foarte tari, multă răbdare, atenție distributivă căci ora la care s-ar loga el de exemplu ... ar putea fi cu mult peste timpul la care a fost editat textul respectiv de către user. E un mic impediment peste care se poate trece cu vederea. În aceste condiții tot mai puțini membri ar avea de citit texte să le numim pentru început incalificabile, astfel am evita din ce în ce mai mult, eventuale conflicte gratuite pe forum ... iar meritul unei atmosfere de lucru civilizate ar fi numai şi numai al moderatorului !!!
Eu aşa aş proceda ... aş edita postarea respectivului, fără avertismente, fără eventuale critici neinspirate ci doar cu puncte de suspensie pe textul respectiv urmate sau precedate de semnătură. Orice om de bun simț ar înțelege că în textul respectiv s-a produs o modificare de conținut! Ar rămâne pe topic numai un text cenzurat cu respectivele puncte de suspensie şi semnătura cenzorului.
E foarte adevărat că unii dintre noi ceilalți, am putea apuca să citim textul şi poate am şi răspunde la fel de neinspirat după care ne-am trezi cu modificări pe text ... dar chiar acesta ar putea fi din nou un merit cu atât mai mare al moderatorului!
Ușor în timp "pacea" s-ar putea instala pe forum, oamenii vor înțelege că nu pot posta orice şi oriunde fără a mai intra în conflict direct cu cei ce asigură buna funcționare a forumului. Oricine din afară va citi un text curat fie el şi cenzurat şi va constata cu plăcere că poate naviga pe un forum CIVILIZAT.
Repet nu oricine poate face o astfel de muncă, trebuie să ai multă răbdare, tărie de caracter să fii un pacifist convins şi nu numai. Eu aşa aş proceda ca moderator, fără a mai intra în conflict cu nimeni şi fără a mai alimenta eventuale conflicte gratuite!
E dificil dar nu imposibil!
George te rog frumos, analizează tu aceste rânduri împreună cu stafful forumului şi dacă veți considera că e de bun augur şi dacă se poate realiza tehnic acest lucru - eu cred că ar fi dacă nu cea mai bună măcar una dintre soluţiile bune, diplomatice chiar, ce ar putea în mod implicit aduce mai mulţi membri pe forum şi nu numai!
Vă mulțumesc tuturor celor ce aţi avut răbdarea de a citi până la capăt. Cu speranța că acest text nu a inoportunat pe nimeni ci doar s-a vrut a fi, un mesaj de sprijin în a "construi" ceva frumos şi plin de substanţă pe INFOPESCAR.