Daca tot ati inceput , sa va zic si eu cateva cuvinte ....
Anul trecut , pe la inceputul lui Mai am stat cateva zile pe marginea Dunarii , la pescuit la scrumbie ... cu mic cu mare , cu purcel si cu catel
Bineinteles , gratarul si carbunii n-au lipsit din bagaje ... insa au lipsit cu desavarsire halcele de ceafa , pulpele , micii sau carnatii . De ce ? Pentru ca doar ne dusesem la pescuit si aveam peste . Dupa ce crestam frumushel scrumbiile , le puneam la marinat 3..4 ceasuri in bere sau vin alb cu putinel otet ... apoi direct cu ele pe jar ... Huh ... asa cum spuneti si voi , cred ca ar fi trecut si sarbii Dunarea din cauza miresmelor , sa vina la una mica .
Ajunsi acasa ... alta "belea" .. facu sotia pentru iarna vreo 20..25 borcane de scrumbie marinata si restu o baga la congelat ... pai in august cautam si eu sa mai deschid un borcan ... de unde .. ca nu mai erau in camara .
De asemenea , la Craciun , cand toata lumea pune la tara la cos halce de carne si carnati la afumat , am descongelat cateva pungi de scrumbie , le-am bagat la o saramura mica cu sare de sac , otet , usturoi si alte cele si am dat cu ea la cos ... lemn de fag , focul moale .. va inchipuiti ce a iesit ? iti venea s-o mananci goala . Macroul sau pastravul afumat ce se gasec prin magazinele noastre sunt dejaba fata de scrumbiile astea .
Marea majoritate a oamenilor fug de scrumbie, ca cik e numai oase ... gresit ... nu stiu sa o prepare .
Si daca tot veni vb de afumat , am mai facut si scobar afumat ... o alta delicatese
Asa ca dragilor , anul asta luati-va cateva zile libere si mergeti pe Dunare , la scrumbie ... multi stiu , putini cunosc . Sau altfel spus , prietenii stiu de ce ...