Clabuc scrie:
0.Si atunci de ce sa mai fabrica ? , nu ma intelege gresit pentru ca si eu le prefer pe cele rigide dar hai sa fim flexibili si sa vedem si meritele celor flexibile
1. sunt mai comode, cel putin in mom aruncarii, nu te intrebuintezi aproape deloc, poti sa arunci de 1000 de ori fara sa obosesti , in schimb la cele rigide stii f bine ca trebuie sa iti folosesti si cel mai mic muschi al corpului
2. nu iti trebuie inaintas rezulta o prezentare mult mai discreta a monturii - e clar ca monofil e mai putin vizibil decat multifil. un plus la comoditate nu mai stai sa legi inaintasi si nici nu mai folosesti degetar.
3. poti sa folosestii fire f subtiri fara sa se rupa in dril, tu o sa zici ca asta rezolvi din frana sau nici macar - mulinezi inapoi dar nu e asa usor ptr toata lumea. aporpos tu folosesti frana sau mulinezi inapoi ?
4. sunt mai ieftine !
5 unii spun ca ar fi mult mai utile cand pescuiesti in nuferi (taie tulpinile mai bine)
si poate or mai fi.
0. O cere piata ! Lansetele tari sunt scumpe ...
1. Sunt comode si poti sa arunci de 1000 de ori fara sa obosesti , dar "cateodata" este nevoie sa depui putin efort si sa dai un 140m ... nu ai sa reusesti !
2. Inaintasul nu are nici o treaba cu prezentarea monturii !
3. pescuiesc cu fire foarte subtiri in mare parte ( 0,20 ) si cu lansete tari ...nu este usor ,dar este un avantaj ... Folosesc ambele variante de franare . ( subiectul este mai amplu )
4. Trebuia sa fie punctul 1 !!! ... spune tot !
5. Prea putine situatiile si nici nu vad explicatia . La 100m firul se intinde 5-10m . Nu vad ce mai conteaza o elasticitate de 1m din partea lansetei ... si nici la ce ajuta asta ...
Sunt "flexibil" si vad ambele variane. Am pescuit 20 de ani cu Germine si 4 cu lansete rigide de crap , am pescuit 10 ani cu lansete moi de spinning si 5 ani cautand din ce in ce mai tari ( plus fir textil ) ... am tras cu ochiul la unditari de top si am vazut ce bete prefera ... stiu ce spun .
Gresala mea este ca vad numai utilul in pescuit ... Chiar si in afacere am gresit la inceput aducand numai produse pe care eu le credeam suficiente. Acum am magazinul plin , nu pot sa recomand nici 30% din produse , dar treaba merge mult mai bine ... Nu am dreptul sa rapesc visele nimanui ...