sfirsit de sezon
Moderator: vali003
sfirsit de sezon
Acasta se pare a fi una dintre ultimele iesiri pe anul acesta , vremea a inceput sa fie din ce in ce mai rece , pestii nu prea mai au chef de intilniri de gradul trei , oricum am avut o dimineata splendida impreuna cu buni prieteni .
- mirceaognean
- membru activ
Re: sfirsit de sezon
Salut Vali ! Am incercat si eu ieri o partida pe Chicago River dar fara nici un rezultat.Apa scazuta si rece.Se pare ca asta a fost cam tot pe anul asta.Mai ramane pescuitul la somon pe Lacul Michigan si ceva stiuca pe balti.
Fir intins si o iarna cat mai scurta!
Mircea.
Fir intins si o iarna cat mai scurta!
Mircea.
Sal Vali, ai schimbat locatia favorita ? Podul ala nu cumva trece prin Cornwall spre yankey ?
Sa avem o iarna de 3 sapt si sa ne vedem mai repede la locul stiut de V Day
Sa avem o iarna de 3 sapt si sa ne vedem mai repede la locul stiut de V Day
Ce-si face pescarul cu mana lui se numeste ....boillies
Da Dane , sintem in Montreal , linga Champlein bridge , un loc de nota 10 , la primavara il omorim , plus niste locuri la sturioni , te asteptam cu placere , data viitoare cind vii aranjam sa pescuim impreuna .fire intinse daca mergi la copca
- CaRp-HuNtEr
- membru activ
Salut baieti ,scuzati ca ma amestec in topicul vostru dar as avea si eu o intrebare.Stiti cumva ceva locuri private prin Canada unde pot da la peste dar seara sa am unde dormi ? Mi-am propus o vacanta in Canada in urmatorii 2 ani dar inainte de a ma decide trebuie sa-mi strang toate informatiile necesare ,pescuiesc doar la crap
numai bine si fire intinse !!
numai bine si fire intinse !!
- CaRp-HuNtEr
- membru activ
- alex_mures
- membru activ
Razvane
si mai in traducere libera...insemnand?
si mai in traducere libera...insemnand?
- mirceaognean
- membru activ
Pt Alex un mic rezumat
in traducere libera Jeff descrie modul de pescuit al romanilor in Canada: intotdeauna cele mai scumpe scule, geanta cu momeli plina cu tot felul de ciudatenii printre care si mamaliga, incapatanarea de a pescui in locuri si cu momeli total diferite decat restul pescarilor,nelipsita tuica de prune care te arde pe gat, in stomac si la capatul p...i ( scuzati exprimarea dar asa a scris el), mancarea delicioasa si amabilitatea de care dau dovada romanii.
In schimb recunoaste ca sunt pescari foarte priceputi si 4 din 5 capturi record au fost facute de romani.
E interesant si destul de adevarat
in traducere libera Jeff descrie modul de pescuit al romanilor in Canada: intotdeauna cele mai scumpe scule, geanta cu momeli plina cu tot felul de ciudatenii printre care si mamaliga, incapatanarea de a pescui in locuri si cu momeli total diferite decat restul pescarilor,nelipsita tuica de prune care te arde pe gat, in stomac si la capatul p...i ( scuzati exprimarea dar asa a scris el), mancarea delicioasa si amabilitatea de care dau dovada romanii.
In schimb recunoaste ca sunt pescari foarte priceputi si 4 din 5 capturi record au fost facute de romani.
E interesant si destul de adevarat
- alex_mures
- membru activ
Dar in engleza suna cu mult mai bine !
- CaRp-HuNtEr
- membru activ
am ras 20 de min cand am citit ce a scris tipul ... :mrgreen: ,frumos si la obiect ,iar jos la sfarsit cand a spus in romaneste ma topit de tot !!!!.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:gor965 scrie:Dar in engleza suna cu mult mai bine !
ai un PMCaRp-HuNtEr scrie:am ras 20 de min cand am citit ce a scris tipul ... :mrgreen: ,frumos si la obiect ,iar jos la sfarsit cand a spus in romaneste ma topit de tot !!!!.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:gor965 scrie:Dar in engleza suna cu mult mai bine !
sal Vali, am citit "ghidul de prezentare al pescarului roman" postat de Jeff la el pe site, si trebuie sa precizez ca o mica contributie am avut si noi, Cristi si cu mine, in a-i forma o parere despre noi dar totul involuntar si natural. In ultimul long weekend la motel, seara, ne-a instalat gratarul si l-am tentat cu o palinca si o visinata, stii de care . A gustat un paharel impreuna cu Jason si au servit un carnacior cu coleslaw made by Costco apoi a disparut cu Marian sa ia cina undeva prin Cornwall.
A doua zi dupa pranz ne-a vizitat la locul faptei si a mirosit interesat/amuzat mamaliga preparata de Cristi dupa care atunci am auzit pentru prima oara ideea cum ca noi romanii venim dotati cu zeci de feluri de boillies-uri home made si atractanti dubiosi. Desi i-am zis ca nu avem timp sa preparam si ca porumbul e de baza in zona lui nu am fost prea convingator. De unde are el ideea asta cu arsenalul ? Tot ce am prins in Long Sault a fost la porumbul din containerele lui.
Nu ne-a spus daca seara precedenta dupa bautura a avut arsuri la "extensie" :shock:
In fine..i-am dat un reply in stilul lui ghidush si o idee totodata de o competitie intre noi si britanici la anul prin mai-iunie cand motelul va fi plin de "meseriashi".
Atasez si niste poze din arhiva cu amintiri placute
Sa auzim numai de bine
Aaa.. era sa uit, in cat timp a invatat sa scrie romaneste cu Ctrl+C ?
A doua zi dupa pranz ne-a vizitat la locul faptei si a mirosit interesat/amuzat mamaliga preparata de Cristi dupa care atunci am auzit pentru prima oara ideea cum ca noi romanii venim dotati cu zeci de feluri de boillies-uri home made si atractanti dubiosi. Desi i-am zis ca nu avem timp sa preparam si ca porumbul e de baza in zona lui nu am fost prea convingator. De unde are el ideea asta cu arsenalul ? Tot ce am prins in Long Sault a fost la porumbul din containerele lui.
Nu ne-a spus daca seara precedenta dupa bautura a avut arsuri la "extensie" :shock:
In fine..i-am dat un reply in stilul lui ghidush si o idee totodata de o competitie intre noi si britanici la anul prin mai-iunie cand motelul va fi plin de "meseriashi".
Atasez si niste poze din arhiva cu amintiri placute
Sa auzim numai de bine
Aaa.. era sa uit, in cat timp a invatat sa scrie romaneste cu Ctrl+C ?
- CaRp-HuNtEr
- membru activ
aha,deci aveti si voi vina voastra(joke) :mrgreen: ,oricum englezul a scris super
@Carp-hunter, asa este, a scris superb, glanda humorului ii secreta din abundenta, e mucalit rau nici nu ai zice ca e britanic.
Despre locurile de crap pe care le cauti pentru o vizita in Canada ...in umila mea opinie ai doua solutii :
1. pe fluviul Saint-Laurent fie in provincia Quebec fie in Ontario , zona pe care eu o denumesc "azilul" crapilor, aici mor de plictiseala si batranete iar cel mai competent ghid care te poate sfatui e Vali, cat despre cazare sunt moteluri berechet dar la Jeff ai conditii super la pret decent, motelul sau este in Ontario si la 1 ora cu masina de Montreal
2. In British Columbia, dar nu cunosc inca pe nimeni acolo nici nu am fost inca, deci nu ma pot pronunta, dar stiu ca e o provincie cu un imens potential piscicol si foarte multe emisiuni de profil se filmeaza in locatii de acolo
...lacuri private nu exista, iti cumperi licenta provinciala, 23-28 CAD, si pecuiesti cand vrei unde vrei, cu UNA !!! bucata lanseta, precizez acest lucru, nu stiu cum e la tine dar aici daca incalci cat de putin legea e cam prapad.
Chiar acum cateva luni eram in acea zona la Jeff, pescuiam la un concurs organizat de Vali, chiar langa el, si a venit "paznicul" imbracat ca Rambo, bocanci,pistol, statie, cutit-maceta, a verificat licentele noastre apoi a gasit doi isteti nascuti tot in interiorul arcului carpatin care dadeau la 50 m in stanga noastra cu 2 lansete fiecare :shock: . Au avut noroc ca au scapat doar cu o amenda dar cred ca la urmatoarea abatere au intalnire cu judecatorul. Aici sunt politisiti nu garcei, si de asta merg lucrurile bine.
Sper ca ce am scris sa-ti fie de folos si sa ai capturi cel putin la fel de mari ca gravizii aia din pozele tale
Toate cele bune
Despre locurile de crap pe care le cauti pentru o vizita in Canada ...in umila mea opinie ai doua solutii :
1. pe fluviul Saint-Laurent fie in provincia Quebec fie in Ontario , zona pe care eu o denumesc "azilul" crapilor, aici mor de plictiseala si batranete iar cel mai competent ghid care te poate sfatui e Vali, cat despre cazare sunt moteluri berechet dar la Jeff ai conditii super la pret decent, motelul sau este in Ontario si la 1 ora cu masina de Montreal
2. In British Columbia, dar nu cunosc inca pe nimeni acolo nici nu am fost inca, deci nu ma pot pronunta, dar stiu ca e o provincie cu un imens potential piscicol si foarte multe emisiuni de profil se filmeaza in locatii de acolo
...lacuri private nu exista, iti cumperi licenta provinciala, 23-28 CAD, si pecuiesti cand vrei unde vrei, cu UNA !!! bucata lanseta, precizez acest lucru, nu stiu cum e la tine dar aici daca incalci cat de putin legea e cam prapad.
Chiar acum cateva luni eram in acea zona la Jeff, pescuiam la un concurs organizat de Vali, chiar langa el, si a venit "paznicul" imbracat ca Rambo, bocanci,pistol, statie, cutit-maceta, a verificat licentele noastre apoi a gasit doi isteti nascuti tot in interiorul arcului carpatin care dadeau la 50 m in stanga noastra cu 2 lansete fiecare :shock: . Au avut noroc ca au scapat doar cu o amenda dar cred ca la urmatoarea abatere au intalnire cu judecatorul. Aici sunt politisiti nu garcei, si de asta merg lucrurile bine.
Sper ca ce am scris sa-ti fie de folos si sa ai capturi cel putin la fel de mari ca gravizii aia din pozele tale
Toate cele bune