De ce iubim Romania...
Moderatori: mini_mic, vali003, Coleman
De ce iubim Romania...
Sursa : Facebook
Fericirea lucrurilor simple.
Fotograf: Mitchell Kanashkevich
"Vesnicia s-a nascut la sat"
Fericirea lucrurilor simple.
"Vesnicia s-a nascut la sat"
Re: De ce iubim Romania...
Fotograf: Adrian Secolof
Zona Diham...loc de joaca ! Sighisoara. ... o poarta spre Cer...
La intrare in schitul Daniil Sihastrul - Straja - Suceava
Fotograf: Mugur Chirilescu Din vremea copilariei...casuta in Ardeal
Fotograf: Sfrangeu Silviu Andrei Localitate: Bârsănești, jud Bacau.
Fotograf: Bogdangoim A nins cu zahar pudra...poate devenim mai buni...
Fotograf: Balanuca Bogdan Refugiu in Parang. Priveste...si-asculta povestea...
Pe drumul intre Rucar si Bran,
Fotograf: Vlad Andrei Popescu Stransul fanului in Apuseni, catunul Doda Pilii
Fotograf: Mada Gheorghe Vacuta Lili ...Detunatele.
Fotograf: Mocan Adina Casa misterioasa in curtea cetatii Bran
Fotograf: Gabriel Lutea
Zona Diham...loc de joaca ! Sighisoara. ... o poarta spre Cer...
La intrare in schitul Daniil Sihastrul - Straja - Suceava
Fotograf: Mugur Chirilescu Din vremea copilariei...casuta in Ardeal
Fotograf: Sfrangeu Silviu Andrei Localitate: Bârsănești, jud Bacau.
Fotograf: Bogdangoim A nins cu zahar pudra...poate devenim mai buni...
Fotograf: Balanuca Bogdan Refugiu in Parang. Priveste...si-asculta povestea...
Pe drumul intre Rucar si Bran,
Fotograf: Vlad Andrei Popescu Stransul fanului in Apuseni, catunul Doda Pilii
Fotograf: Mada Gheorghe Vacuta Lili ...Detunatele.
Fotograf: Mocan Adina Casa misterioasa in curtea cetatii Bran
Fotograf: Gabriel Lutea
Sfatul Batranilor
Fotograf: Rot Ana Miros de primavara.
Sita Buzaului
Fotograf: Maria Carmen Petis Lacul Stiol, Borsa.
Fotograf: Rodica Moldoveanu. Borsa, Maramures
Fotograf: Apostol Livia Mercheasa.
Fotograf: Mihaela Marcu Cetatea Brasov.
Fotograf: Ana Rot "Drumul nu-i o povara, daca la capatul lui te asteapta un vis ..."
Brasov
Fotograf: Lucian Tataru
Fotograf: Rot Ana Miros de primavara.
Sita Buzaului
Fotograf: Maria Carmen Petis Lacul Stiol, Borsa.
Fotograf: Rodica Moldoveanu. Borsa, Maramures
Fotograf: Apostol Livia Mercheasa.
Fotograf: Mihaela Marcu Cetatea Brasov.
Fotograf: Ana Rot "Drumul nu-i o povara, daca la capatul lui te asteapta un vis ..."
Brasov
Fotograf: Lucian Tataru
Locomotiva cu aburi- Mocanita. Valea Vaser. Maramures.
Foto: Michael Schneeberger Gura Portitei Barajul Vidraru Cascada Iadolina, Stana de Vale, Judetul Bihor Lacul Negovanu, (Muntii Cindrel - Sebes).
Foto de Emi Cristea. Lacul Gâlcescu , lac glaciar, situat în Munții Parâng din Carpații Meridionali. De aici izvorăște râul Lotru. Lacul Bolboci, Munţii Bucegi
Foto: Michael Schneeberger Gura Portitei Barajul Vidraru Cascada Iadolina, Stana de Vale, Judetul Bihor Lacul Negovanu, (Muntii Cindrel - Sebes).
Foto de Emi Cristea. Lacul Gâlcescu , lac glaciar, situat în Munții Parâng din Carpații Meridionali. De aici izvorăște râul Lotru. Lacul Bolboci, Munţii Bucegi
- florentiniuga
- Master Admin
Sa traduc raspunsul tau :
- pentru ca e bine ca satele mai sunt populate doar cu batrani,
- pentru ca e placuta munca primitiva ca acum 100(0) de ani, cu boii si furca,
- pentru ca adoram sa locuim in varf de munte, unde nu exista drumuri asfaltate (doar suntem ciobani, ce ne trebuie?) sau in vai peste care mai aluneca din cand in cand terenul, avalansele sau viiturile si unde se incalzeste pe la pranz cand ajunge soarele si risipeste ceata,
- pentru ca ne plimbam pe litoral cu faleze cu tot
- pentru ca in anumite momente (dar sa nu fie prea lungi), ne place aproape masochist sa evadam in locurile descrise.
Dar poate m-am inselat si ai vrut sa spui ca iubim fotografia si pe strainii care nu surprind nimic urat (noroaie, gunoaie, saracie, paduri retezate, campuri necultivate, saline prabusite, ape poluate, mizeria urbana, conlocuitorii sau inlocuitorii dupa ultimul recensamint etc.) Pot sa pun 100 de poze care sa contrazica tot ce arata bine in cele surprinse de Mitchell Kanashkevich, asa ca astept ceva mai mult si mai profund ca explicatie la intrebarea lansata.
Eu iubesc Romania dar din cu totul alte motive. Lucruri simple (in analiza foto de mai sus s-ar putea numi primitive) se gasesc pretutindeni in lume. Sunt doar incantatoare dar nu ma fac sa iubesc acele locuri. De fapt in cot ma doare de Romania ca notiune de ansamblu. Daca e sa fiu realist si sincer, imi iubesc locurile natale, locurile comune, familia, apropiatii, imi asum istoria si greselile prezentului ca avand partea mea la culpa colectiva, sunt parte a grupurilor sociale in care activez, ma lupt pentru viitorul copiilor mei, pentru educatia si siguranta lor si in masura in care pot, caut sa fiu o fiinta sociala si sociabila.
Sunt dispus la orice sacrificiu pentru oamenii care sunt in situatii critice dar sa fie clar, nu mi-as da viata pentru Romania asta, condusa de oamenii astia in felul asta. Pentru societatea asta nu as face nici cel mai mic sacrificiu. Deci, "iubesc Romania", in ansamblul ei, e prea mult spus. Pot generaliza doar raportat la aspectele mentionate anterior insa, de exemplu nu am fost niciodata la Barlad. Pentru mine e doar un punct pe harta si daca acolo s-ar petrece nu stiu ce nenorocire (scuze barladenilor, e doar un exemplu), as percepe-o la fel ca pe una similara de la Plovdiv sau Denver, nu m-ar atinge cu nimic unda geografica a iubirii de tara. Poate suna cinic pentru unii dar tara asta in ansamblul ei mi-a dat doar necazuri asa ca nu pot iubi decat acele parti comune mie.
Taramul asta... da, a fost binecuvantat de Domnul cu de toate. Au avut insa grija romanasii sa-l pangareasca intr-atat incat sa nu mai ramana mare lucru de iubit.
Frumoasa tara, pacat ca-i locuita!
Romania mea de zi cu zi... te iubesc !???
- pentru ca e bine ca satele mai sunt populate doar cu batrani,
- pentru ca e placuta munca primitiva ca acum 100(0) de ani, cu boii si furca,
- pentru ca adoram sa locuim in varf de munte, unde nu exista drumuri asfaltate (doar suntem ciobani, ce ne trebuie?) sau in vai peste care mai aluneca din cand in cand terenul, avalansele sau viiturile si unde se incalzeste pe la pranz cand ajunge soarele si risipeste ceata,
- pentru ca ne plimbam pe litoral cu faleze cu tot
- pentru ca in anumite momente (dar sa nu fie prea lungi), ne place aproape masochist sa evadam in locurile descrise.
Dar poate m-am inselat si ai vrut sa spui ca iubim fotografia si pe strainii care nu surprind nimic urat (noroaie, gunoaie, saracie, paduri retezate, campuri necultivate, saline prabusite, ape poluate, mizeria urbana, conlocuitorii sau inlocuitorii dupa ultimul recensamint etc.) Pot sa pun 100 de poze care sa contrazica tot ce arata bine in cele surprinse de Mitchell Kanashkevich, asa ca astept ceva mai mult si mai profund ca explicatie la intrebarea lansata.
Eu iubesc Romania dar din cu totul alte motive. Lucruri simple (in analiza foto de mai sus s-ar putea numi primitive) se gasesc pretutindeni in lume. Sunt doar incantatoare dar nu ma fac sa iubesc acele locuri. De fapt in cot ma doare de Romania ca notiune de ansamblu. Daca e sa fiu realist si sincer, imi iubesc locurile natale, locurile comune, familia, apropiatii, imi asum istoria si greselile prezentului ca avand partea mea la culpa colectiva, sunt parte a grupurilor sociale in care activez, ma lupt pentru viitorul copiilor mei, pentru educatia si siguranta lor si in masura in care pot, caut sa fiu o fiinta sociala si sociabila.
Sunt dispus la orice sacrificiu pentru oamenii care sunt in situatii critice dar sa fie clar, nu mi-as da viata pentru Romania asta, condusa de oamenii astia in felul asta. Pentru societatea asta nu as face nici cel mai mic sacrificiu. Deci, "iubesc Romania", in ansamblul ei, e prea mult spus. Pot generaliza doar raportat la aspectele mentionate anterior insa, de exemplu nu am fost niciodata la Barlad. Pentru mine e doar un punct pe harta si daca acolo s-ar petrece nu stiu ce nenorocire (scuze barladenilor, e doar un exemplu), as percepe-o la fel ca pe una similara de la Plovdiv sau Denver, nu m-ar atinge cu nimic unda geografica a iubirii de tara. Poate suna cinic pentru unii dar tara asta in ansamblul ei mi-a dat doar necazuri asa ca nu pot iubi decat acele parti comune mie.
Taramul asta... da, a fost binecuvantat de Domnul cu de toate. Au avut insa grija romanasii sa-l pangareasca intr-atat incat sa nu mai ramana mare lucru de iubit.
Frumoasa tara, pacat ca-i locuita!
Romania mea de zi cu zi... te iubesc !???
- Butaru Gabriel
- Veteran
Pentru ca..
Care intrebare ? Am pus in titlu 3 puncte de suspensie, ptr. ca stiu ca pozele de mai sus sunt doar o alta fata a Romaniei !...una placuta, asa cu batranii ei cu tot ! Mie mi-au placut pozele dar nici pe departe n-am crezut ca asta e adevarata Romaniei. E o fosta , prezenta si viitoare fata a Romaniei ptr. cei care pot si vor s-o vada numai prin prisma lucrurilor surprinse in acele instantanee ! Ptr. mine cel putin sunt niste poze care imi mai taie un pic din convingerea de pana mai ieri, ca m-am nascut in locul si timpul nepotrivit !...taie un pic ...nu mult, nu de tot !florentiniuga scrie:............astept ceva mai mult si mai profund ca explicatie la intrebarea lansata............
Rosia Montana Lacul Bolboci, Munţii Bucegi Moeciu Parcul National Retezat Lacul Bodi, Mogosa. In apropiere de Baia Mare.
Foto by Corina Szasz Lacul cu nuferi si lotusi termali. Staţiunea balneoclimaterică Moneasa.
Foto by Paul PP Cascada Lolaia, Retezat.
Foto by Romeo C. Valea Muresului, Galaoaia Peisaj in apropierea castelului Rasnov. Lacul Izvorul Muntelui, cunoscut si sub numele de Lacul Bicaz.
Foto de Mihai-Ian Nedelcu
George , Romania noastra este frumoasa exact ca in pozele puse de tine , atita timp cit o privesti printr-un teleobictiv de distanta , cum te apropii incep sa apara gunoaiele , ciinii , noroaiele , sa nu mai vorbim de cei ce isi spun oameni .
"Ask not what your country can do for you - ask what can you do for your country"
Superbe poze. Imi aduc aminte de locurile copilariei la tara.
Imaginile sunt "imprumutate" de pe net.
Superbe poze. Imi aduc aminte de locurile copilariei la tara.
Imaginile sunt "imprumutate" de pe net.
- Fişiere ataşate
-
- casa veche din sat
- salcioara sm.png (92.34 KiB) Vizualizat de 2629 ori
I Fish. Therefore I am.
- florentiniuga
- Master Admin
Indiferent ca pui puncte, semnul intrebarii sau semnul intrebarii si al exclamarii, sintagma in sine asteapta un raspuns.gor965 scrie:Care intrebare ? Am pus in titlu 3 puncte de suspensie, ptr. ca stiu ca pozele de mai sus sunt doar o alta fata a Romaniei !...
Inteleg ca asteptati musai un raspuns cu conotatii pozitive, imagistic, nostalgic si sentimental, cu accente rustice si daca se poate sa aiba dimensiune, profunzime si grandoare.
Ei bine, atunci de asta iubesc Romania :
si de asta nu :
si din pacate am mult mai multe cu nu decat cu da, oricat de indulgent si plin de iubire as fi.
PS Sunt cumva off-topic?
Nici nu mai conteaza ce raspuns asteptam...in fapt, de fatza neagra ,trista, urata,sinistra,etc.,etc.,a Romaniei m-am saturat s-o tot vad promovata peste tot in ultimii 20 de ani ! Hai sa mai vedem si altceva !florentiniuga scrie: Indiferent ca pui puncte, semnul intrebarii sau semnul intrebarii si al exclamarii, sintagma in sine asteapta un raspuns.
Inteleg ca asteptati musai un raspuns cu conotatii pozitive, imagistic, nostalgic si sentimental, cu accente rustice si daca se poate sa aiba dimensiune, profunzime si grandoare.
- cristian505ro
- Veteran
George, superbe poze ! Din pacate imi trezesc probabil ca si tie, ca si altora numai nostalgii.... si pun si eu punctele pe care le-ai pus si tu.
Florentin, ai mare dreptate. Pozele tale arata Romania reala, o tara furata si calcata in picioare. Am aceleasi sentimente ca si tine, in special in ultimii 6 ani portocalii, ca cetatean cinstit si platitor de taxe, am fost jefuit si calcat in picioare de acest stat care devine pe zi ce trece mai mafiot si mai politienesc.
Printre altele si acest site,forum si concursurile ma fac de multe ori sa tin drumul drept si sa nu clachez.
De ce nu suntem si noi precum grecii,francezii sau mai de actualitate ca egiptenii ???
Revenind la topicul deschis de George si superbele poze, Romania nu are nici o vina, doar noi o vom putea redobandi, poate...vreodata....
Florentin, ai mare dreptate. Pozele tale arata Romania reala, o tara furata si calcata in picioare. Am aceleasi sentimente ca si tine, in special in ultimii 6 ani portocalii, ca cetatean cinstit si platitor de taxe, am fost jefuit si calcat in picioare de acest stat care devine pe zi ce trece mai mafiot si mai politienesc.
Printre altele si acest site,forum si concursurile ma fac de multe ori sa tin drumul drept si sa nu clachez.
De ce nu suntem si noi precum grecii,francezii sau mai de actualitate ca egiptenii ???
Revenind la topicul deschis de George si superbele poze, Romania nu are nici o vina, doar noi o vom putea redobandi, poate...vreodata....
Cristian Bebesel
- florentiniuga
- Master Admin
Cine mi-a sters ultima postare????
Pe scurt, era adresata lui George si reflectam asupra faptului ca de-aia indura romanii atat de mult si se lasa umiliti, ca gasesc mereu subiecte de visare, de bancuri si de speranta desarta. Probabil ca si din lene (care pe romaneste se traduce rusinos prin lehamite), nu ne mentinem simturile treze si actiunea ferma si hotarata, asa cum fac alte natii. De aceea nu as mai vrea sa vad tot soiul de paleative romantic-siropoase pana cand nu se vor putea bucura in voie toti de ele, fara griji, tristeti si frunti incruntate. Nu in contextul asta. Poate un topic cu frumusetile mioritice era mai potrivit sau chiar asa cum l-a intitulat fotograful "fericirea lucrurilor simple".
Pe scurt, era adresata lui George si reflectam asupra faptului ca de-aia indura romanii atat de mult si se lasa umiliti, ca gasesc mereu subiecte de visare, de bancuri si de speranta desarta. Probabil ca si din lene (care pe romaneste se traduce rusinos prin lehamite), nu ne mentinem simturile treze si actiunea ferma si hotarata, asa cum fac alte natii. De aceea nu as mai vrea sa vad tot soiul de paleative romantic-siropoase pana cand nu se vor putea bucura in voie toti de ele, fara griji, tristeti si frunti incruntate. Nu in contextul asta. Poate un topic cu frumusetile mioritice era mai potrivit sau chiar asa cum l-a intitulat fotograful "fericirea lucrurilor simple".
Florentine, pozele sunt de vis...dar nu surprind vise, ci realitati ! Cine a ramas blocat in vre-o telenovela poate sa creada ca asta e fata reala a Romaniei, si-l lasam in continuare sa viseze...cine e mai treaz asa, stie ca e doar o alta fatza (hai sa-i zicem , optimista) de care se vorbeste ceva mai rar ! Mie mi-au placut pozele (cum sunt realizate, ce exprima) si le prefer stirilor de la ora 5, care pe cat sunt de reale pe atat de mult ma fac sa cred ca daca n-am luat gatul la nimeni pana acum, ori urmeaza s-o fac ori sunt anormal si imi fac neamul de ras !florentiniuga scrie:Cine mi-a sters ultima postare????
- florentiniuga
- Master Admin
Pe aceasta cale ne delimitam categoric de acest comentariu si condamnam folosirea metodelor violente.gor965 scrie:... daca n-am luat gatul la nimeni pana acum, ori urmeaza s-o fac ori sunt anormal si imi fac neamul de ras !
Iubeste-ti aproapele si demonstreaza-i asta in fiecare zi iar ziua iti va fi mai placuta.
Astazi, de Valentine day, e tocmai momentul potrivit.
Casa Borgia