![thinking :-?](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/39.gif)
Multumesc!
Moderatori: gor965, florentiniuga
ms mult de tot, foarte ajutator filmuletul. eu am cautat pe youtube dar nu am gasitvladuros scrie:http://www.youtube.com/watch?v=aNXMQCnWXS0
ideal e sa pui o bucata de tub(dintr-un pix de exemplu) de aceeasi dimensiune in locul arculetului
ms pt raspuns!Vali_ms scrie:eu am folosit o piulita cu diametrul filetului mai mare decat cel al axului,am carp expert long cast 9000,i-mi ia un pic mai mult de un sfert de rotatie
Salut!elephunk scrie:Poate cineva sa imi explice cum pot modifica frana mulinetei astfel incat la o jumatate de tura, maxim o tura, aceasta sa fie inchisa complet? Am vazut ca unii pescari au facut acest lucru, excelent pentru mulinetele fara baitrunner![]()
Multumesc!
Am vazut ca Dan Mitranescu are Axeonul lui modificat asa, nu stiam ca are si de vanzare respectiva bucsa, o sa ma duc sa vad ce si cum. Multumesc mult pt informatieaddi scrie:Salut!elephunk scrie:Poate cineva sa imi explice cum pot modifica frana mulinetei astfel incat la o jumatate de tura, maxim o tura, aceasta sa fie inchisa complet? Am vazut ca unii pescari au facut acest lucru, excelent pentru mulinetele fara baitrunner![]()
Multumesc!
pentru mulinetele Okuma (Spector, Synex poate si alte modele) gasesti solutia la magazinul din Rahova al lui Dan Mitranescu. Este o bucsa de bronz (...cred) la 3 lei bucata, dar nu strange/elibereaza frana complet la juma' de tura ci cam la o tura intreaga.
Am inteles. Multumesc mult pt ajutor!Vali_ms scrie:cu cat mai scurt cu atat mai bine,probleme nu,am desfacut capacul si nu exista semne de uzura
Asta da raspuns completDan Mitranescu scrie:Am modificat franele le Okuma Axeon acum patru ani.Acum ma laud cu ideea ...Functioneaza foarte bine si acum .
Plaja utila a franei este de aprox. 270 grade ( de la ora 12 pana la ora 9 a unui ceas ... cu limbi).
In acest interval sunt toate sensibilitatile franei de la una tare necesara la aruncare , pana la una lejera , folosita in asteptare. Un fel de baitrunner ... ieftin si sigur.
Bucsa folosita trebuie sa aiba dimensiunile arcului inlocuit ( diametru interior / exterior si lungime ) si totodata sa fie dintr-un material inoxidabil ,cu duritate mai mare. ( de ex. aluminiul nu este bun deoarece prin strangere se deformeaza si se fixeaza de ax ...).
Acum sunt atat de dependent de acest sistem de franare incat am sfatuit si pe cei de la Hakuyo sa puna pe noile mulinete direct aceste bucse , iar arculetul ,pentru cine doreste, sa vina separat de mulineta intr-o pungulita.
inox, alama ...ca sa nu rugineasca.bujor marius scrie:ca sa se unteleaga mai exact in locul arcului trebuie pus ceva identic cu el ( diametru interior, exterior, latime si lungime) cu o duritate mare( inox) si care sa nu rugineasca ???
un plastic mai dur, cilindric, este ok?Dan Mitranescu scrie:inox, alama ...ca sa nu rugineasca.bujor marius scrie:ca sa se unteleaga mai exact in locul arcului trebuie pus ceva identic cu el ( diametru interior, exterior, latime si lungime) cu o duritate mare( inox) si care sa nu rugineasca ???