Discutii generale despre lansete...scumpe, ieftine, la moda...

Moderatori: gor965, florentiniuga

Scrie răspuns
mirceasd
Veteran
Veteran

Re: Greys Torsion 50 vs. Greys Prodigy Plus 50

Mesaj de mirceasd » 02 Feb 2011, 20:48

Madalin007 scrie:.................cand vorbim de bete peste 1000 lei vorbim de FITZE ;) !!
Pai si cu moda , trendul si tendinta ce facem?
Pai de ce dl.Madalin iti cumperi pantofi noi de primavara ,ce ti s-au rupt cei vechi?
Te pomenesti ca ai desuuri marca Botezatu :)) ?????!!!!!!!!

Acum serios ,si rog fara suparare, pentru achizitionarea unui produs trebuie sa se parcurga mai multe etape si anume:
-stabilirea gradului de necesitate care depinde de mai multi factori intrinseci cum ar fi aruncari la distanta ,placere drill sau combinate;
-incadrarea necesitatii in buget;
-prospectare piata;
-achizitie.
Varianta de mai sus este valabila pentru achizitionarea unui produs nou de nisa ,dar te rog ia in calcul si urmatoarea varianta:
-ai deja in dotare un set de lansete de la Century (e doar un exemplu);
-au aparut deja noi modele cu imbunatatiri tehnologice si cosmetice;
-te asigur ca in mod automat NECESITATEA se contureaza si iata nu din fite ti le iei si pe ultimele.
Faptul ca multa lume in tarisoara noastra din pacate nu au suficienti bani nu inseamna ca nu-si doresc lansete sau lucruri de o calitate net superioara ,sunt sigur ca deja ai parcurs forumurile englezilor si ai observat cam ce scule au aia in mod curent ,nici vorba de fite in capul lor ci mai degraba capacitate de cumparare produse la un alt nivel de calitate fata de care noi suntem inca departe.
E bun nene Hakuyo pentru noi, dar in mod sigur daca maine ne va creste de 10 ori nivelul de trai fac pariu ca le vom folosi pe post de bete de batut fasolea... :D
Pana atunci fire intinse la .....Hakuyo
PS si eu am 2 buc Hakuyo >:D<
Nu sunt un pescar grozav dar ma simt grozav pe balta.

Madalin Dirla
Veteran
Veteran

Re: Discutii generale despre lansete...scumpe, ieftine, la moda.

Mesaj de Madalin Dirla » 02 Feb 2011, 21:21

Dan Andrei scrie:Madalin vad ca ai devenit brusc ff.modest :D Stiu ca pana acum 2 ani foloseai niste lansete destul de snoabe si scumpe,cred ca era vorba de Shimano Tribal......Ma gandesc ca te-o fi lovit criza asa de rau incat nu ti-le-ai mai permis :-?? Parca nu-l mai recunosc pe bunul meu prieten Madalin care a devenit brusc foarte modest si ff nesigur pe el........auzi,ieftine,scumpe ,moda,fitze?! ... :))
Saluate prietene Andrei ,stai linistit ca am si acum un rand de Shimano :D nu e vorba de criza.........am ajuns la concluzia ca ce fac cu un shimano de 200 euro pot face si cu un MTX de 65 euro poate chiar mai bine.............fire tensionate daca te duci la copca ;) !!

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 02 Feb 2011, 21:56

Adrian B scrie:Salut,

Am mai spus-o si cu alte ocazii. Nu sculele de pe rod pod te fac mai pescar.
Dar sa pui semnul egalitatii intre o firma ce produce lansete de zeci de ani la cele mai inalte standarde, apreciate in intreaga lume prin tehnologia materialelor si a constructiei, prin paleta de modele de la cele specializate pana la cele blande, de dril, prin performantele inregistrate in casting (in competitii oficiale) si fiabilitatea in timp si alta firma care nu se bucura de aceleasi lucruri mi se pare putin exagerat. Aparent toate fac acelasi lucru.
Pana la urma, fiecare alege ce e mai bine pentru el.
Chiar nu inteleg de ce e o fitza sa ai o lanseta scumpa (si buna). De asemenea nu inteleg de ce trebuie sa se simta cineva oarecum cu niste lansete mai modeste pe rod pod. Eu ma duc la pescuit cu Dacia Break, si e ok, dar credeti ca nu ar fi altceva o Toyota Hilux?
Si daca discutiile despre echipamente observ ca sunt discutabile, sa trecem la cele despre nade.
Il intrebam pe Madalin, de ce crede ca cel mai bun boilies e porumbul. De ce nu e viermusul? Cum spuneam mai sus, poate asa e, dar daca ar dezvolta ideea ar fi excelent.
Toate bune.
Adrian
... si cine a spus ca "o fita " denigreaza o persoana ?
Fiecare avem "pasaricile" lui . Ba un ceas ,chiar daca ora o avem si pe mobil , ba o masina cu sute de cai putere cu care stam in coloana alaturi de masini ieftine si ajungem tot acolo unde ajung si ele , ba un mobil cu functii de care nu o sa avem nevoie niciodata cand un Nokia de 100lei are si semnal foarte bun cat si o autonomie a acumulatorului mult mai mare ... Exemple sunt multe si fiecare dintre noi avem cate o '' fita " ... asa ca unde este problema ?

Sunt persoane care vad numai partea utila a lucrurilor si persoane care vor sa iasa in evidenta ...Ce este de judecat si condamnat ?

Ca sa revin la lansete prin MTX-uri am incercat sa acopar partea utila a unui pescuit la crap . Asta este oferta mea pe piata .
Blank-urile sunt Peltzer , inelele sunt Kigan si mandrinele Fuji . Rareori am spus acest lucru si nu am fost interesat ca brand-urile respective sa apara pe lansete atata timp cat pretul crestea simtitor. Am avut nevoie numai de calitatea lor.

P.S. Viermusul nu este mai bun decat porumbul pentru ca este interzis in pescuitul crapului ... :D
Daca este voie "la liber" dam cu "bomba" si asta bate tot ! :D

Madalin Dirla
Veteran
Veteran

Mesaj de Madalin Dirla » 02 Feb 2011, 22:26

Si daca discutiile despre echipamente observ ca sunt discutabile, sa trecem la cele despre nade.
Il intrebam pe Madalin, de ce crede ca cel mai bun boilies e porumbul. De ce nu e viermusul? Cum spuneam mai sus, poate asa e, dar daca ar dezvolta ideea ar fi excelent.
Toate bune.[/quote]

Dl. Adrian,porumbul alaturi de un saculet cu mamaliga va prinde pe orice balta din Romania in schimb cu boilesul este mai greut,daca pestele nu este obisnuit cu boiles este mai dificil sa il convingi.......... de viermusi nu mai am idee ca nu-i voie :D .
Ca si o comparatie,daca pui un locuitor de la tara sa aleaga intre o bucata de mamaliga si una de somon fiti sigur ca va alege mamaliga..........dar stiti de ce?cu mamaliga s-a mai hranit si este obisnuit in schimb de somon nu are habar cu toate ca somonul este o delicatese ;) .........

Adrian B
membru activ
membru activ

Mesaj de Adrian B » 02 Feb 2011, 22:36

Dan

Nu incerca sa extragi ce iti convine din exprimarea mea. :)
Eu nu am nicio problamea de fite. Madalin avea. Din partea mea sa vina lumea la pescuit si cu lansete cu mandrina de aur. E cu atat mai haios cu cat ii bati tu la sute de kg in concurs cu mtx si okuma. Si mamaliga. Nu asta e problama.
Spun doar ca exista o diferenta mare intre un Shimano sau Daiwa (bbrlc de ex. care se fabrica de mai bine de 10 ani) si o okuma (care si ea e o mulineta chiar ok) Nu mai vorbesc de alte marci de mulinete. Intre o camera foto normala si un dslr. Exemple gasim o groaza.
Nu stiam ca mtx-ul e opera ta. Nu spun ca e slaba, pt ca nu am pescuit cu ea, ba chiar am vazut-o, si mi-a facut o impresie foarte buna mai ales pentru pretul ei. Dar sa spui ca e la acelasi nivel de performanta cu o lanseta de top mi se pare putin fortata afirmatia.

Viermusul este permis in pescuitul crapului, atata timp cat se pescuieste cu un carlig, si mai ales daca alegi sa eliberezi pestele. Nu este permis in concursuri dupa regulamentul cips. Intrebarea era de ce porumbul e cel mai bun boilies?

Madalin.

Pot sa inteleg ca o bobita de porumb pe un musuroi de mamaliga poate prinde inaintea boiliesului. Insa prin porumb nu poti face selectie. Prin boilies poti, prin diametru, duritate si aportul nutritiv.
Taranul ala cand o prinde gustul de somon, sa vezi atunci. :D
Toate bune.

Madalin Dirla
Veteran
Veteran

Mesaj de Madalin Dirla » 02 Feb 2011, 23:07

Madalin.

Pot sa inteleg ca o bobita de porumb pe un musuroi de mamaliga poate prinde inaintea boiliesului. Insa prin porumb nu poti face selectie. Prin boilies poti, prin diametru, duritate si aportul nutritiv.
Toate bune.[/quote]

Aveti dreptate ca boilesul face selectia,dar pe mine nu ma intereseaza calitatea ci cantitatea intr-un concurs,nu ma bag la concursurile de genul "se puncteaza doar cei mai mari 5 crapi",am zis atunci si ma repet si acum mamaliga in combinatie cu porumbul bate boilesul la cantitate nu si la calitate ;) ............. ---<>< ---<>< ---<><

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 02 Feb 2011, 23:30

Adrian B scrie:Dan

Nu incerca sa extragi ce iti convine din exprimarea mea. :)
Eu nu am nicio problamea de fite. Madalin avea. Din partea mea sa vina lumea la pescuit si cu lansete cu mandrina de aur. E cu atat mai haios cu cat ii bati tu la sute de kg in concurs cu mtx si okuma. Si mamaliga. Nu asta e problama.
Spun doar ca exista o diferenta mare intre un Shimano sau Daiwa (bbrlc de ex. care se fabrica de mai bine de 10 ani) si o okuma (care si ea e o mulineta chiar ok) Nu mai vorbesc de alte marci de mulinete. Intre o camera foto normala si un dslr. Exemple gasim o groaza.
Nu stiam ca mtx-ul e opera ta. Nu spun ca e slaba, pt ca nu am pescuit cu ea, ba chiar am vazut-o, si mi-a facut o impresie foarte buna mai ales pentru pretul ei. Dar sa spui ca e la acelasi nivel de performanta cu o lanseta de top mi se pare putin fortata afirmatia.

Viermusul este permis in pescuitul crapului, atata timp cat se pescuieste cu un carlig, si mai ales daca alegi sa eliberezi pestele. Nu este permis in concursuri dupa regulamentul cips. Intrebarea era de ce porumbul e cel mai bun boilies?

Madalin.

Toate bune.
Uite un subiect in care pot sa ma angrenez fara sa fiu acuzat de subiectivism : bblrc vs. okuma axeon.
Eu am ales okuma pentru ca:
- are 600g in comparatie cu 900g cat are bblrc
-are viteza de recuperare mai mare.
-este de doua ori mai ieftina.
-tamburii sunt mult mai bine tratati ,nu se deterioreaza usor si-mi permit sa am trei de rezerva pe fiecare mulineta.
-nu am auzit de Axeoane stricate pe cand bblrc sunt stive.
-sistemul baitrunner este depasit ( vezi shimano aero technium , iar la Okuma am o improvizatie asemanatoare ).

Astea sunt motivele mele .
Aici pot sa intervina Madalin si Maxx pentru ca ei au trecut de la Okuma la bblrc.
Chiar sunt curios sa aflu motivele ... Ia spune Madalin care este "cea mai buna mulineta raport calitate pret'' ! :D

vioril
Veteran
Veteran

Mesaj de vioril » 02 Feb 2011, 23:53

fratilor , eu am 4 buc MTX 12 si sunt multumit de ele , singururele motive pt care le-as schimba ar fi
- as rupe din greseala una dintre ele ( dar as cauta sa o inlocuiesc sau sa cumpar partea rupta )
- si daca ar face Nea Dan M. un sistem buy-back ,le-as da si as cumpara MTX 14 .

nu cred ca o sa dau niciodata ,dar niciodata, banii pe shimano , fox ETC . , decat daca le-as primi cadou ,poate doar asa as avea si eu asemenea branduri . sincer nu cred ca-si au rost fitzele in achizitia echipamentului de pescuit la crap , am pescuit cu mulinete de la hakuyo ( XH 7000 parca ) si am dat dulapi afara ( apoi leiberati ) , numai ca le trec in rezerva datorita faptului ca nu prea ma ajuta in lanseuri lungi ( dar nu le vand ) .
in ceea ce priveste partea cu mestecatul in mamaliga ( asa cum spune prietenul nostru de suferinta ) nu cred ca va face cineva asa ceva , mai degraba le-ar pastra ca amintire , sa arate si la nepotii lui cu ce pescuia el si cu ce iesea pe podiumuri la concursuri .

fire intinse va doresc si hai mai repede cu primavara asta ca simt ca turbez !!!

---<>< ---<>< ---<>< :-h :-h :-h

Madalin Dirla
Veteran
Veteran

Mesaj de Madalin Dirla » 03 Feb 2011, 00:01

Uite un subiect in care pot sa ma angrenez fara sa fiu acuzat de subiectivism : bblrc vs. okuma axeon.
Eu am ales okuma pentru ca:
- are 600g in comparatie cu 900g cat are bblrc
-are viteza de recuperare mai mare.
-este de doua ori mai ieftina.
-tamburii sunt mult mai bine tratati ,nu se deterioreaza usor si-mi permit sa am trei de rezerva pe fiecare mulineta.
-nu am auzit de Axeoane stricate pe cand bblrc sunt stive.
-sistemul baitrunner este depasit ( vezi shimano aero technium , iar la Okuma am o improvizatie asemanatoare ).

Astea sunt motivele mele .
Aici pot sa intervina Madalin si Maxx pentru ca ei au trecut de la Okuma la bblrc.
Chiar sunt curios sa aflu motivele ... Ia spune Madalin care este "cea mai buna mulineta raport calitate pret'' ! :D[/quote]

Este cea mai buna mulineta in raport calitate/pret bblrc-ul :D ......este o parere personala vezi ca mai am si 2 okume :D pe care le folosesc la spod si la marker.................. loganul vs. cc ?? cam asa a sunat intrebarea ta :D

vioril
Veteran
Veteran

Mesaj de vioril » 03 Feb 2011, 00:14

Este cea mai buna mulineta in raport calitate/pret bblrc-ul :D ......este o parere personala........... loganul vs. cc ?? cam asa a sunat intrebarea ta :D[/quote]

Mada , ma crezi sau nu , dar piesele de logan sunt mai scumpe fata de cele de la cc . daca spargi o bara de la cc te costa 400 ron , la logan te costa 500 ron . de ce ? nu mai continui ca o dam in altele .

vezi ca mai am si 2 okume :D pe care le folosesc la spod si la marker........

adica astea duc greul ? nu ?

Dan Andrei
senior
senior

Mesaj de Dan Andrei » 03 Feb 2011, 07:36

Dane BBRLC-ul are fix 785gr nu 900gr :)) iar greutatea este data de piesele de calitate care le contine +carcasa dintr-un aliaj smecher de tot..... :)) Ca sa nu mai zic de asezarea firului Okuma vs Shimano,oricare dintre modele...
Numai bine!

mirceasd
Veteran
Veteran

Mesaj de mirceasd » 03 Feb 2011, 07:51

Din pacate iata de ce nu pot vorbi de raportul calitate/pret cel putin in termenii uzuali:
- probabil ca am dispus de suficienti bani pentru a-mi sustine achizitiile;
-sunt adeptul pescuitului specializat -la distanta ,balti mici ,stalking ,momitor , dimensiunea pestelui de pe balti ,etc;
-nu concurez niciodata pentru ca mi se pare ca placerea mea nu poate intra in competitie cu a altora;
-sunt puturos dar nici timp excedentar nu am si tocmai de aceea mi-am constituit seturi specializate care contin si lansetele si mulinetele si rigurile si forfacele si cutiile si ma rog trusa completa (toate acestea mi le pregatesc din timp ,stau gata de lupta);
-nu pescuiesc niciodata pe o balta pe care nu am fost in prealabil s-o cartografiez ,sa o cunosc cat de cat ,sa intreb paznicii si eventual pescarii despre tot felul ,sa trag cu ochiul la micile particularitati - asa ca stiu intotdeauna cu precizie ce fel de pescuit voi practica pe acea balta si insfac completul de pescuit care mi se pare potrivit;
-am mai spus-o intr-u topic anterior si o repet : pescuit = pretext ,planificare ,tactici=hobby ,scule=NEBUNIE.
Fire intinse si sigur ca placerea pescuitului consta in suma tuturor actiunilor cu privire la activitatea de pescuit pentru ca toti pescarii cu aceleasi intentii bune de pescuit sportiv SUNT EGALI PE BALTA ,fara sa conteze prea mult (in ochii lor bineinteles) priceperea si calitatea echipamentului ,toti se duc la balta sa-l vada pe mustacios ,sa inregistreze amintir ,sa se simta bine si importanti.
Iarna cat mai scurta.
Nu sunt un pescar grozav dar ma simt grozav pe balta.

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 03 Feb 2011, 12:35

Dan Andrei scrie:Dane BBRLC-ul are fix 785gr nu 900gr :)) iar greutatea este data de piesele de calitate care le contine +carcasa dintr-un aliaj smecher de tot..... :)) Ca sa nu mai zic de asezarea firului Okuma vs Shimano,oricare dintre modele...
Are poate 785g fara fir ... :D ... si 860 cu acesta ...
"Asezarea firului" este o mare smecherie cu care ne scoate ochii "lumea" .Cred ca este plecata de la noi din Obor. :D Cum mama lui de fir este asezat pe unele mulinete si ce avantaje ne ofera acest lucru . Aruncam mai departe cumva ? Sau ce face daca il aseaza intr-un mod anume ?
Nu m-am uitat niciodata cum aseaza firul o mulineta decat sa fie cat mai exact de la o fata a tamburului si pana la cealalta. Atat conteaza !

Dane , tot "fita" ramane baza :D ... ca daia' am dat 10 milioane in plus si mi-am lual LED ... LCD-ul nu mai era bun :D . Acum ma prind si eu de poantele din filme ! :D :-/ :D

pharaoh
site team
site team

Mesaj de pharaoh » 03 Feb 2011, 12:41

vioril scrie: Mada , ma crezi sau nu , dar piesele de logan sunt mai scumpe fata de cele de la cc . daca spargi o bara de la cc te costa 400 ron , la logan te costa 500 ron . de ce ? nu mai continui ca o dam in altele .
Cu scuzele de rigoare pt. off-topic dar nu pot sa raman impasibil la astfel de aberatii. Pai prietene, daca tu iti iei bara de cc de la dezmembrari sau facuta de nu stiu ce firma de garaj si la logan te duci si o iei de la cel mai scump dealer, atunci nu e cazul sa faci comparatii de-astea pt. ca esti penibil.
I Fish. Therefore I am.

vioril
Veteran
Veteran

Mesaj de vioril » 03 Feb 2011, 13:43

pharaoh scrie:
vioril scrie: Mada , ma crezi sau nu , dar piesele de logan sunt mai scumpe fata de cele de la cc . daca spargi o bara de la cc te costa 400 ron , la logan te costa 500 ron . de ce ? nu mai continui ca o dam in altele .
Cu scuzele de rigoare pt. off-topic dar nu pot sa raman impasibil la astfel de aberatii. Pai prietene, daca tu iti iei bara de cc de la dezmembrari sau facuta de nu stiu ce firma de garaj si la logan te duci si o iei de la cel mai scump dealer, atunci nu e cazul sa faci comparatii de-astea pt. ca esti penibil.

te rog sa incerci sa fii 2 secunde istet si dute la un magazin ce vinde piese auto si cere o bara de cc si una de logan .ai sa observi ca se uita nenea vanzatoru intr-un calculator si-ti va da niste preturi de la diversi distribuitori de piese . acum de unde sa stii tu ca bara de cc si cea de logan sunt de provenienta turceasca ?
faza si ideea este : piesele masinilor frantuzesti sunt foarte piperate , piesele masinilor nemtesti sunt mai ieftine .
gata cu off topicul ca ne cearta baietii , iar despre partea cu penibilitatea mea , te las sa te mai gandesti PRIETENE
Ultima oară modificat 03 Feb 2011, 13:45 de către vioril, modificat 1 dată în total.

Scrie răspuns

Înapoi la “Undite si lansete”