incarcare tambur/trucuri
Moderatori: gor965, florentiniuga
- catalin2804
- membru activ
Re: incarcare tambur/trucuri
Am si eu niste okuma pl si sistemul de asezare a firului este nasol. Mi-am cumparat acuma niste shimano aerlex si nu se compara cum aseaza firul mulinetele okuma cu cele shimano.
Daca compari si pretul ,ai sa vezi ca nu se compara shimano cu okuma.
- stefan_kwr
- Veteran
M-am uitat la toate mulinetele si toate au pe ax o saiba de 1mm grosime din plastic transparent, asezata deasupra rotii dintate.gor965 scrie:Vezi daca sub tambur ai o saiba pusa pe ax...si daca este ,scoate-o !
La mulineta la care am incercat eu, am descarcat vreo 30-40m de fir plus inaintasul pe o rola goala, iar apoi l-am mulinat la loc pe tambur iar cu 5-6mm pana in buza tamburului nu imi pune fir deloc si se formeaza un gol acolo,doar ca mai aluneca cate o spira cand si cand.gor965 scrie:Inteleg ca e vorba doar de inaintas ca nu se aseaza pana in capat , nu de tot firul ?
Cred ca asa bobineaza mulinetele astea care n-au wormshaft !
Am inteles ca ai frati care folosesc aceste mulinete, stii cumva daca au intampinat asa ceva?
Ma gandesc ca se intampla acest lucru din cauza ca am pus firul pe tamburi cu masina electrica, si dupa primele aruncari mai la distanta, mulineta o sa-l bobineze cum vrea ea si o sa-mi ramana un spatiu gol, adanc in apropierea buzei tamburului.
Desi ei nu folosesc prea mult fir pe tambur (ca sa-mi dau seama exact cum ajunge firul sa stea in final ) pot sa spun ca din ce-am vazut si la LB-50 si la LB-65 ,firul sta centrat bine pe tambur ! Faptul ca nu incarca suficient la baza inferioara si superioara se datoreaza sistemului de oscilare folosit de modelul asta de la Okuma (chestia aia eliptica folosita si la Powerliner) N-am mai stat sa le scot alora sculele din huse ca sa umblu la mulinete ,dar am facut cateva poze la tambur sa-ti faci o idee cum este asezat firul ,atat cat este !stefan_kwr scrie: Am inteles ca ai frati care folosesc aceste mulinete, stii cumva daca au intampinat asa ceva?
P.S
Parerea mea e ca masina de bobinat previne rasucirea firului ,dar asezarea ideala a firului pe tambur ,o face doar mulineta !
- stefan_kwr
- Veteran
Multumesc mult George pentru poze, tot asa se aseaza si la mine firul doar ca atunci cand tamburul este incarcat la maxim este mai evident spatiul acela de la buza tamburului.Credeam ca doar la mine e acesta problema, inseamna ca nu am de ce sa-mi fac griji...
salut, ai gasit problema cu asezatul firului pe tambur, si am aceasi minora problema, ms sau dac ne poate ajuta cineva care a intampinat aceasta problema sa ne zica cum a rezolvato, ms
- catalin2804
- membru activ
Nu este nici o problema. Asa este sistemul EOS. Nu poti schimba asezarea firului decat cu alta mulineta.