Mai baieti, eu am descris un eveniment ca sa sustin cele spuse de Claufish legat de cat de rezistent e blankul la impacturi sau lovituri,raportat la grosimea si greutatea lui ! Modelul ala de lanseta de 3 lbs l-am vazut aruncat destul de bine plumbi de 120 gr. , deci nu se pune problema ca ar fi o problema legata de folosirea lor la pescuit ! Nu stiu ce-ati inteles voi din ce-am spus eu dar nu am stat sa anchetez cazul si sa fac masuratori sa vad cum ,de ce si unde s-au lovit cele 2 lansete ! Am mai vazut lansete lovite, dar pana in momentul acela n-am vazut nici una retezata !...si putea sa fie orice model de lanseta din carbon High Modulus, nu doar Speddmaster !scorpio1990 scrie:George ai cam dat cu batzu in balta scuza`ma ca iti spun dar exact asta ai facut oricum am mers pe shimano beast master cu shimano bbrlc luate noi noutze la 1000 de euro toate 4.de abia astept caldura ca sa vad cum se comporta.Multumesc tuturor care mau ajutat in alegerea lor!
DILEMA....
Moderatori: gor965, florentiniuga
Re: DILEMA....
Vin cu o completare: Modelul speed master AX 13" 3,5 lb are 314 g iar cel de 3 lb are 303.Dan Andrei scrie:Ulmeanu din cate stiu eu avea modelul de 3 lbs si acum conteaza si in ce zona s-au intalnit lansetele in momentul impactului ......daca FMJ-ul a lovit Speed-ul cu cotorul intr-o zona mult mai subtire este firesc sa se intample asta.Unde mai pui ca un Speed de 3 lbs are doar 340gr pe cand FMJ-ul daca nu gresesc are un pic peste 500gr .....Ce spui tu George nu are nici-o relevanta in discutia purtata de noigor965 scrie:Are dreptate !Anul trecut , intr-un concurs, fiindca afara ploua, Jubileu a scapat din mana lanseta cu care facea aruncarea peste o alta lanseta aflata pe picheti ! Lanseta din mana era un FMJ iar cea de pe picheti un SpeedMaster AX . FMJ-ul n-a patit absolut nimic...Shimano s-a retezat in doua !...nu s-a crapat, julit,indoit, fisurat...pur si simplu a fost taiata in doua ! Razvan Ulmeanu poate sa confirme , ca erau lansetele lui !Neamtul scrie:@Claufishi
Esti sigur ca e vorba despre SpeedMaster AX?
Categoric un FMJ "taie" un bat mai subtirel si mai usor in primul rand prin "full metal jaket" ca material de confectionare si in al 2-lea rand prin greutate. Oricum nu dupa acest aspect alegem betele insa speed-l AX este totusi cam subtirel si muuult prea usor pt bblc . Poate un shimano aerotechnium magnezium (care si ea este f usoara) sa fie o echilibrare corecta sau o mulineta mai usoara sa fie atunci un ansamblu usurel.
Nu are rost sa mai vorbim pe langa din moment ce betele au fost alese si zic eu O ALEGERE FOARTE BUNA SI ECHILIBRATA.
Sa le folosesti la maxim si sa scoti trofeele din adancuri cu ele !!!
Sanatate si fir "INCINS"
"Cine se fereste de agatatura , se fereste de crapi...in speta mari si foarte mari"
CLAUDIU CORAIU - B&C ENDURO CARP TEAM -
CLAUDIU CORAIU - B&C ENDURO CARP TEAM -
Ei, nu cred ca poate taia chiar orice bat mai subtire si mai usor ! Am apucat acum 7-8 ani sa vad o lanseta DAM rupta si-am fost impresionat sa vad rezistenta unui blank ce contine si fibra de sticla, intarit si de o camasa de kevlar pe deasupra .Era un model Green Cross Power , lanseta fusese lovita puternic de o tija metalica iar segmentele rupte se tineau in fasii de fibra si firele de kevlar !claufishi scrie:............................
Categoric un FMJ "taie" un bat mai subtirel si mai usor in primul rand prin "full metal jaket" ca material de confectionare si in al 2-lea rand prin greutate..................
George,eu nu m-am referit la ce ai spus tu despre SpeedMaster.Eu m-am referit la faptul ca SpeedMaster AX este modelul nou,aparut in 2010,cel putin asa apare pe toate magazinele online.
- alexutz_1989@yahoo.com
- membru activ
salutare am si eu o intrebare .... lansetele crap beater 3.60 2.75 lbs sunt rezistente la aruncari peste 120 m ?
- Dan Andrei
- senior
Probabil ca rezista dar greutatea pe care o poate arunca trebuie sa fie usoara,maxim 70gr.....
Numai bine!
Rezistente poate la aruncari CATRE 120m ...ca PESTE 120 m n-or sa dea niciodata !...poate cu fir de 0.18 , mulineta buna , aruncator bun si plumbul singur, fara montura !alexutz_1989@yahoo.com scrie:salutare am si eu o intrebare .... lansetele crap beater 3.60 2.75 lbs sunt rezistente la aruncari peste 120 m ?
- alexutz_1989@yahoo.com
- membru activ
multumesc anticipat