ROBIN RED SAU BOIA DE ARDEI DULCE
Moderator: florentiniuga
ROBIN RED SAU BOIA DE ARDEI DULCE
Ma intereseaza daca cineva a folosit in paralel cele doua produse in mix (boilies) si daca a observat diferente.
- MARIUS MUNTEANU
- utilizator
- Mesaje: 12
- Membru din: 04 Iun 2009, 23:34
Re: ROBIN RED SAU BOIA DE ARDEI DULCE
e adevarat nu am facut tone ,nici macar sute, de kg de bile dar mari diferente nu cred ca pot fi.o mare deceptie am avut cand am vazut ca s-au castigat concursuri cu porumb de plastic si daca iti aduci aminte de o emisiune infopescar cand Florentin a participat la un concurs la brasov a pescuit cu o bila de burete inmuiata in sirop de porumb,asa ca se pare ca in final ca proteinele,aminoacizii,atractantii,colorantii sunt mai mult pentru pescari.O sa spuneti ca nu conteaza ce pui pe ac,conteaza nada.Atunci ar trebui sa-l intrebam pe Dan Mitranescu.Baboieru,Mosharu,Catalin Duta si altii,. cate proteine si inplicit aminoacizi baga in mamaliga.Eu sunt adeptul pescuitului cu bile pentru ca imi place sa le fac,si pana acum nu cred ca este ceva ce se poate numi indispensabil la fabricarea lor.este umila mea parere.
Re: ROBIN RED SAU BOIA DE ARDEI DULCE
Ai dreptate ca multe concursuri se castiga cu plastice dar conteaza continutul saculetului ,este si adevarat ca aceste concursuri se bazeaza pe pescuit viteza la crap pana in 5 kg ( exceptie tenul) si densitate buna de peste pe hectar/luciu apa. Fii sigur ca crapii trecuti de 10 kg se prind la boilies si mai putini la plastice . Am constatat ca pana la 5 kg poti prinde crapul si cu un boiliesuri mai putin complicate cu accent pe carbohidrati ( dulce) si aroma , fara importanta pe proteine .In schimb la cei trecuti de 5kg e tot mai greu de prins cu aceste bile si se muta accentul pe proteine ,aminoacizi,condimente,fainuri predigerate,hidrolizate si mai apoi pe aroma si carbohidrati.
Re: ROBIN RED SAU BOIA DE ARDEI DULCE
Mie lmi place cum pui problema LUCKY ...te ,,cunosc" bine de acum,din postarile pe acest site..o iei asa usurel pe ocolite...de ce nu zici ca tu folosesti,sau ai folosit ln paralel aceste 2 ,,ingrediente" si nu ai observat nici o diferenta..doar ca boiaua nu are colorant(rosu)cum are Robin Red-ul.. si vrei sa vezi daca si altii folosesc la fel...
chiar daca se foloseste,nu o sa se lnghesuie nimeni sa spuna,la fel si cu ,,laptele de porumb"...
chiar daca se foloseste,nu o sa se lnghesuie nimeni sa spuna,la fel si cu ,,laptele de porumb"...
Re: ROBIN RED SAU BOIA DE ARDEI DULCE
Ai mirosit tu ceva Tibi ! adevarul e ca chiar am folosit dar prea putin 1 tura sa vad diferenta la capturi. Sunt hotarat ca sa incerc aceasta schimbare pentru ca dau o gramada de bani pe robin red si eu produc boia de ardei dulce 60-100 kg /an.Din unele informatii am aflat ca robin red-ul este aproape 95% boia de ardei amestecat cu red carophil,ulei de masline,piper negru ,si alte ingrediente secrete .Pentru cei care nu consuma mult robin red /an si nu au o sursa ieftina dar de calitate de boia de ardei nu tenteaza schimbarea .
Re: ROBIN RED SAU BOIA DE ARDEI DULCE
ai dreptate...pacat ca la noi sant adaosurile mari,daca te uiti la Haiths pe site,preturile sant mult mai mici,si normal la banii aia,si veniturile din Anglia,nimeni nu se gandeste la boia..EX.daca cumperi varianta la 5kg=33,4 ron/1kg...astea fiind preturi pe site-ul lor(daca cumperi de la ei ca si firma,si cantitati mai mari,preturile sant substantial mai mici),iar transportul(din uk-Romania,nu trebuie sa fie neaparat cu firmele de curierat,care sant mai scumpe,cei care cumpara bulk de acolo stiu )la noi e 65 ron/1kg...se fac bani frumosi....
PS-Lasa ca-mi fac eu magazin,si voi veni cu preturi de bun simt,la unele produse chiar jumatate de pret,din cel de pe piata...
PS-Lasa ca-mi fac eu magazin,si voi veni cu preturi de bun simt,la unele produse chiar jumatate de pret,din cel de pe piata...
- Madalin Dirla
- Veteran
- Mesaje: 3312
- Membru din: 03 Mai 2008, 14:46
Re: ROBIN RED SAU BOIA DE ARDEI DULCE
Si pe mine ma pui manager !!Tibi30 scrie:ai dreptate...pacat ca la noi sant adaosurile mari,daca te uiti la Haiths pe site,preturile sant mult mai mici,si normal la banii aia,si veniturile din Anglia,nimeni nu se gandeste la boia..EX.daca cumperi varianta la 5kg=33,4 ron/1kg...astea fiind preturi pe site-ul lor(daca cumperi de la ei ca si firma,si cantitati mai mari,preturile sant substantial mai mici),iar transportul(din uk-Romania,nu trebuie sa fie neaparat cu firmele de curierat,care sant mai scumpe,cei care cumpara bulk de acolo stiu )la noi e 65 ron/1kg...se fac bani frumosi....
PS-Lasa ca-mi fac eu magazin,si voi veni cu preturi de bun simt,la unele produse chiar jumatate de pret,din cel de pe piata...
Re: ROBIN RED SAU BOIA DE ARDEI DULCE
se stieee...
Re: ROBIN RED SAU BOIA DE ARDEI DULCE
Revenind la subiect ...., eu folosesc in mixuri si boia de ardei (dulce pt. solubile, iute pt. tari), dar nu am avut curajul, desi mi-am propus de fiecare data cand rulam boilies-uri, sa inlocuiesc total Robin Red-ul. Bineinteles ca as fi tentat de substituire din motive financiare.
Am mai incercat, in schimb, anul trecut, dar doar spre sfaritul sezonului si la nuami la una sau doua partide (deci nu pot sa trag o concluzie pertinenta)un amestec in loc de Robin Red, care dupa parerea mea se apropie destul de mult ca si culoare, miros si textura de R.R. (sper ca si atractie) format din boia şi pudra de sfecla rosie. Am sa incerc aceasta solutie si acest an, la inceput ca nada in bulgari sau pe momitor, apoi si in bile, daca totul este Ok.
Am mai incercat cineva sfecla desidratata, in mixuri sau nada, ce parere aveti?
Am mai incercat, in schimb, anul trecut, dar doar spre sfaritul sezonului si la nuami la una sau doua partide (deci nu pot sa trag o concluzie pertinenta)un amestec in loc de Robin Red, care dupa parerea mea se apropie destul de mult ca si culoare, miros si textura de R.R. (sper ca si atractie) format din boia şi pudra de sfecla rosie. Am sa incerc aceasta solutie si acest an, la inceput ca nada in bulgari sau pe momitor, apoi si in bile, daca totul este Ok.
Am mai incercat cineva sfecla desidratata, in mixuri sau nada, ce parere aveti?
Re: ROBIN RED SAU BOIA DE ARDEI DULCE
Salut Marius.MARIUS MUNTEANU scrie:e adevarat nu am facut tone ,nici macar sute, de kg de bile dar mari diferente nu cred ca pot fi.o mare deceptie am avut cand am vazut ca s-au castigat concursuri cu porumb de plastic si daca iti aduci aminte de o emisiune infopescar cand Florentin a participat la un concurs la brasov a pescuit cu o bila de burete inmuiata in sirop de porumb,asa ca se pare ca in final ca proteinele,aminoacizii,atractantii,colorantii sunt mai mult pentru pescari.O sa spuneti ca nu conteaza ce pui pe ac,conteaza nada.Atunci ar trebui sa-l intrebam pe Dan Mitranescu.Baboieru,Mosharu,Catalin Duta si altii,. cate proteine si inplicit aminoacizi baga in mamaliga.Eu sunt adeptul pescuitului cu bile pentru ca imi place sa le fac,si pana acum nu cred ca este ceva ce se poate numi indispensabil la fabricarea lor.este umila mea parere.
DA, cand pescuiesti cu naditor chiar nu conteaza ce ai la carlig ci ce ai pe momitor. ( vezi porumbul din plastic sau buretele lui Florentin la carlig )
Te asigur ca cei pomeniti de tine fac mamaliga chioara sau eventual, punem ( a si aratat Vasile Baboieru intr-o emisiune facuta de Florentin pe Tancabesti cum face mamaliga ) putina vanilina, si nici vorba de aminoacizi sau alte "secrete"
Uite si aici http://pescarinromania.ro/arhiva-video.html
nu te impiedica nimeni sa bagi in mamaliga facuta de tine animoacizi sau orice altceva. testeaza si trage concluziile....