1- Eu daca-mi aleg o mulineta o aleg ptr. ca stiu ce vreau de la ea si n-am efectiv timp sa verific toate mulinetele sa vad ce pot fiecare in parte ! Sunt absolut convins ca orice mulineta mi-as lua, intotdeauna va exista o alta care in combinatie cu lanseta , firul si plumbul folosit in aruncare imi va da un rezultat mai bun !mirceasd scrie:
Si daca te duci la magazin cu lanseta si vezi ca se potriveste ti-o iei nu?
Si ajungi acasa si te duci pe balta si vezi ca de fapt ansamblul din punct de vedere tehnic nu este ce ti-ai dorit.
Iata 2 exemple :A) pe FS ,BBLC-ul arata strasnic ,iti dai seama ca ansamblul este totusi un pic cam greu dar zici ,lasa ca ma descurc si totusi vezi ca pierzi 25 -30 metri fata de acelasi bat dotat cu un SPRO ,vinzi BBLC-urile si cumperi 5500 XTB care daca nici asa nu se echilibreaza atunci Doamne iarta-ma ,ajungi pe balta ,dai mai mult decat cu BBLC dar tot nu dai cat dai cu SPRO ,tamburul se goleste mai repede si freaca guta pe buza ,OFTICA MARE;
B) mergi la magazin probezi lansetele si iti plac CC30 ,usoare,finute,rapide,pui mulineta in magazin si simulezi ceva aruncari ,mda super lansete in banii astia ,mergi acasa pui 5500 XTB pe ele si te chinui sa dai 100 m si nu poti ,nu stiu cum sa o incarc ca sa dea suta ,pun acelasi fir si mulineta pe o bata de MTX 12 si dau din prima pe uscat 112 m desi daca probam lanseta la magazin nu o luam niciodata.
Iata de ce rog pescarii sa-mi impartaseasca din experienta lor personala ,ca sa nu mai cheltui timp si bani ,ca tot ce am vandut am dat mai ieftin decat am cheltuit desi erau practic noi.
Multumesc si fire intinse.
2- Ultegra 5500 XTB are un tambur cu buza foarte bine lucrata asa incat daca-i incarcata bine cu fir si acesta e ma subtire , n-o sa ai mare frecare la buza superioara !
3- Sunt de parere ca dupa ce ti-ai luat niste scule bune, e absolut necesar sa le inveti si sa scoti untul din ele, inainte de a le vinde pe motiv de ...nepotrivire de caracter !
p.s
Ca fapt divers...cum sau cat de bine arunca, nu e cea mai apreciata calitate la o mulineta, asa ca multi dintre cei care citesc vor avea pareri diferite despre exact acelasi model !