Retete BOILIES _INTRATI_
Moderator: florentiniuga
- cristea radu
- senior
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
@claufishi
Si masa .cat e masa.............dincolo era mai ieftin
nu inteleg ce doresti sa spui?scuza-ma , poate tu incerci doar sa faci o gluma insa nu stiu la ce te referi.cristea radu scrie:@claufishi
eu doar am raspuns simplu la intrebarea lui bogdan.18 (cum pot face bilele fara pistol-nu a zis nimic de masa)
cu stima. si o zi buna
"Cine se fereste de agatatura , se fereste de crapi...in speta mari si foarte mari"
CLAUDIU CORAIU - B&C ENDURO CARP TEAM -
CLAUDIU CORAIU - B&C ENDURO CARP TEAM -
- cristea radu
- senior
@clau
Bineinteles ca era o gluma,eu oricum am spus ca fara masa nu face nimic.Pt.carnat merge si asa dar mai departe..........tot cu mana sau sa le faca tip pelete.
Numai bine
Bineinteles ca era o gluma,eu oricum am spus ca fara masa nu face nimic.Pt.carnat merge si asa dar mai departe..........tot cu mana sau sa le faca tip pelete.
Numai bine
De iarna asata incepand, vreau sa-mi fac si eu boilies-uri acasa.. M-am gandit la un mix, proportiile sunt pt 1kg:
Faina de peste LT 94 250g(29 lei/2kg)
Faina de soia 175g(13 lei/kg)
Gris 175g
Clo 250g(22 lei/2kg)
Faina de krill 100g(33 lei/1kg)
Glm 30g(33 lei/100g)
Betaina 20g(33 lei/250g)
O merge rulat? Mix-ul in forma asta e cam scump, poate gasim ceva cu care sa inlocuim anumite ingrediente.. am pus si preturile in paranteza.
Faina de peste LT 94 250g(29 lei/2kg)
Faina de soia 175g(13 lei/kg)
Gris 175g
Clo 250g(22 lei/2kg)
Faina de krill 100g(33 lei/1kg)
Glm 30g(33 lei/100g)
Betaina 20g(33 lei/250g)
O merge rulat? Mix-ul in forma asta e cam scump, poate gasim ceva cu care sa inlocuim anumite ingrediente.. am pus si preturile in paranteza.
Banii, interesele, gloria...pot oricand schimba istoria.
Eu as scoate 50 gr din clo ,25 gr din gris,25 gr din soia si a- si pune 100gr faina predigerata de peste ,sau proteina solubila de peste de la Imperial Baits. La clo mare grija sa nu fie ranced,si pentru a mai reduce costurile mai poti inlocui faina de soia cu srot de soia macinat (rasnit)daca este faina degresata sau cu full fat soia tot macinat care inlocieste bine faina de soia grasa, LT -ul cu faina de peste de la NBM Sercaia si ceva lichide nutritive inainte si dupa fierbere sunt de mare folos , etc , spor la rulat !
o reteta simpla in care sa nu irosesc mai mult de 25 lei?
700 gr peleta pentru purcei sugari BabyPro de la Purina 3 lei /kg
- marius6251
- membru activ
ai incercat reteta asta. daca da eram curios cum ai folosit peletele. leai macinat? cu ce? cit de fin? sau se pot inmuia in partea lichida?LUCKY scrie:700 gr peleta pentru purcei sugari BabyPro de la Purina
marius andrei
Daca nu o incercam nu o dadeam pe forum ,peleta trebuie macinata la o granulatie asemanatoare cu faina de malai sau gris se dizolva usor si in partea lichida dar mai usor lucrezi cu ea daca e deja macinata( am avantajul ca partenerul meu de pescuit are moara cu ciocane pentru animale )peleta este o peleta mai speciala fata de celelalte din zootehnie pentru ca este fabricata din ingrediente usor de asimilat de purcei( zer praf ,proteine din soia,grasimi hidrolizate ,vitamine ,minerale ) chiar din ziua a 5 de viata in conditiile in care intarcarea in ferme se face la 28 zile iar in gospodarii la tara la 45 zile pentru o mai buna digestie ingredientele au fost deja tratate la aburi dupa care au fost granulate la 1.5 mm are si o aroma incorporata ,este singura peleta cu doar 2 luni termen de valabilitate de la data fabricarii .Singurul dezavantaj e ca nu contine faina de peste sau de carne.
MULTUMESC LUCKY sper sa imi fie folositoare apropo ce culoare au bilele???
scz de 2x POST vin si eu cu o reteta :
1 Kg gris
700 gr. malai
500 gr. soia
250 gr. lapte praf
150 gr mei de papagali macinat
1 lingurita de sare
15 lingurite de boia dulce
15 lingurite de scortisoara
2 lingurite de zahar topit pus peste oua
8-10 oua...
ESTE BUNA DE CEVA RETETA??pentru cine este cunoscator al bilelor merita sa o fac sau stric totul degeaba?
1 Kg gris
700 gr. malai
500 gr. soia
250 gr. lapte praf
150 gr mei de papagali macinat
1 lingurita de sare
15 lingurite de boia dulce
15 lingurite de scortisoara
2 lingurite de zahar topit pus peste oua
8-10 oua...
ESTE BUNA DE CEVA RETETA??pentru cine este cunoscator al bilelor merita sa o fac sau stric totul degeaba?
Nu sunt cunoscator in ale bilelor, dar pot sa-ti atrag atentia ca "mix"-ul tau este sarac in proteine. E doar un amestec de fainuri de legatura. Macar niste faina de peste ar trebui sa adaugi. De asemenea cred ca este prea mult malai si gris. Iti vor iesi niste bile foarte tari din cauza procentului de gris si nu stiu cat de usor se vor rula. Raportat la cantitatea asta de gris, malai si faina de soia, laptele praf si meiul ala aproape ca le pui degeaba. Si partea lichida ar putea beneficia de imbunatatiri, macar niste csl sau whisky link. Nu costa o avere.
Daca iti place sa iti faci singur momelile trebuie sa fii constient ca o sa ai costuri mult mai mari decat un producator de bile la o reteta asemanatoare. Daca tu ai pretentia sa iesi la costuri chiar mai mici e clar ca nu poti beneficia si de calitate.
LUCKY reteta postata de tine mi se pare excelenta ca si costuri. Unde se gasesc peletele acelea? La farmacii veterinare?
Cum se ruleaza mix-ul?
Daca iti place sa iti faci singur momelile trebuie sa fii constient ca o sa ai costuri mult mai mari decat un producator de bile la o reteta asemanatoare. Daca tu ai pretentia sa iesi la costuri chiar mai mici e clar ca nu poti beneficia si de calitate.
LUCKY reteta postata de tine mi se pare excelenta ca si costuri. Unde se gasesc peletele acelea? La farmacii veterinare?
Cum se ruleaza mix-ul?
I Fish. Therefore I am.
cu 100 gr robin red /kg nu puteau fi decat roscat maroniibogdan.18 scrie:MULTUMESC LUCKY sper sa imi fie folositoare apropo ce culoare au bilele???
pharaoh scrie:
Cum se ruleaza mix-ul?
OK am inteles multumesc LUCKY
pt LUCKY
BabyPro de la Purina 3 lei
faina de peste de la NBM Sercaia 4 lei /kg
spune-mi si mie te rog de unde le pot cumpara? sunt eficiente?
esti cumva din zona brasov?
multumesc anticipat
BabyPro de la Purina 3 lei
faina de peste de la NBM Sercaia 4 lei /kg
spune-mi si mie te rog de unde le pot cumpara? sunt eficiente?
esti cumva din zona brasov?
multumesc anticipat
Succesul nu este cheia fericirii. Fericirea este cheia succesului. Daca iti place ce faci,vei avea succes
MUNTEANU BOGDAN
***CAMPION NATIONAL 2012 ***
***CAMPION NAȚIONAL 2017***
**CC CORBU**
MUNTEANU BOGDAN
***CAMPION NATIONAL 2012 ***
***CAMPION NAȚIONAL 2017***
**CC CORBU**