minciog ???

Moderatori: gor965, mini_mic

Scrie răspuns
sece4u20
senior
senior

minciog ???

Mesaj de sece4u20 » 03 Ian 2011, 22:22

as dori sa achizitionez un minciog pentru a pescuit la crap etc adica in general pe balta! dupa ce elemente trebuie sa ma uit ca sa achizitionet unealta corespunzatoare?? ca nu as vrea nici unul mic, doamne fere poate imi intra unul mare si nu imi incape in el dar nici unul de dimensiuni colosale ca nu cred ca eu o sa am sansa sa prind unul la 20 de kg. deci un minciog bunicel pentru un incepator si sa mearga la crap pana in 10-12 kg asa( cam asa sper eu sa prind, apoi nu stiu zau daca se va intampla :)) :)) :)) )

pharaoh
site team
site team

Re: minciog ???

Mesaj de pharaoh » 03 Ian 2011, 23:14

Pentru pescuit la crap iti trebui un minciog cu deschidere mare, cel putin 80 cm. Majoritatea sunt in jur de 95-100 cm.
In general sunt standard, cu brate rigide detasabile, plasa cu ochiuri mici...lungimi in jur de 2,8 m. Si mai ales daca pescuiesti singur ar trebui sa-l echipezi cu un flotor.
I Fish. Therefore I am.

sece4u20
senior
senior

Mesaj de sece4u20 » 04 Ian 2011, 08:42

multumesc acum stiu macar ce trebuie sa caut.

Madalin Dirla
Veteran
Veteran

Mesaj de Madalin Dirla » 04 Ian 2011, 17:30

sece4u20 scrie:as dori sa achizitionez un minciog pentru a pescuit la crap etc adica in general pe balta! dupa ce elemente trebuie sa ma uit ca sa achizitionet unealta corespunzatoare?? ca nu as vrea nici unul mic, doamne fere poate imi intra unul mare si nu imi incape in el dar nici unul de dimensiuni colosale ca nu cred ca eu o sa am sansa sa prind unul la 20 de kg. deci un minciog bunicel pentru un incepator si sa mearga la crap pana in 10-12 kg asa( cam asa sper eu sa prind, apoi nu stiu zau daca se va intampla :)) :)) :)) )
Cel mai in masura sa iti raspunda este Petre Iulian ;) .

iulian petre
Veteran
Veteran

Mesaj de iulian petre » 04 Ian 2011, 17:48

:)) :))

In primul rand conteaza foarte mult plasa minciogului . Daca este o plasa care se imbiba cu apa o sa-l manevrezi mult mai greu ca se ingreuneaza considerabil .Alea de "fite" cum le zic eu cu barile din carbon sunt si foarte firave ca eu am rupt doua pana acum . E bine cand cumperi un minciog sa vezi daca gasesti si plasa de rezerva la el ca o poti rupe imediat cu un "tub de oxigen" adica un cteno mare si ramai cu restul "pieselor" si nu mai ai ce face cu ele daca nu ai plasa .Cauta un minciog care se gaseste plasa de rezerva ca sigur o rupi **== .

sece4u20
senior
senior

Mesaj de sece4u20 » 04 Ian 2011, 18:23

iulian petre scrie::)) :))

In primul rand conteaza foarte mult plasa minciogului . Daca este o plasa care se imbiba cu apa o sa-l manevrezi mult mai greu ca se ingreuneaza considerabil .Alea de "fite" cum le zic eu cu barile din carbon sunt si foarte firave ca eu am rupt doua pana acum . E bine cand cumperi un minciog sa vezi daca gasesti si plasa de rezerva la el ca o poti rupe imediat cu un "tub de oxigen" adica un cteno mare si ramai cu restul "pieselor" si nu mai ai ce face cu ele daca nu ai plasa .Cauta un minciog care se gaseste plasa de rezerva ca sigur o rupi **== .
atunci daca nu cer prea mult o recomandare ceva ??? si nu prea cred eu ca o sa prind eu crap mare deoarece pana acum in afara de platica si caras nu am vazut mustati :D poate peste vreo 5 ani cand mai capat experienta.

BerNard
membru activ
membru activ

Mesaj de BerNard » 04 Ian 2011, 19:37

pai tu la ce pescuiesti? La crap ori la stationar?ca nu poti lua un minciog cu deschidere de 90 cm pentru platica si caras
Catch and Release
TEEN CARP TEAM

BerNard
membru activ
membru activ

Mesaj de BerNard » 04 Ian 2011, 19:47

dar poti prinde si tu cel putin niste ciortani pescuind cu boabe la conserva in iunie cand manca mai bine
Catch and Release
TEEN CARP TEAM

sece4u20
senior
senior

Mesaj de sece4u20 » 05 Ian 2011, 10:01

BerNard scrie:pai tu la ce pescuiesti? La crap ori la stationar?ca nu poti lua un minciog cu deschidere de 90 cm pentru platica si caras

daca ati fi citit mai mult v-ati da seama ca sunt incepator in ale crapului si pescuind la crap am mai prins si o platica sau un caras. deci pestele tinta este crapul insa daca intra si altceva care imi va face un drill frumos nu ma supar.

BerNard
membru activ
membru activ

Mesaj de BerNard » 05 Ian 2011, 10:52

in functie de ce ti-au spus ceilalti si in functie de ceea ce crezi tu...poti sa-ti iei un minciog nu foarte sofisticat...potrivit cerintelor tale
Catch and Release
TEEN CARP TEAM

florentiniuga
Master Admin
Master Admin

Mesaj de florentiniuga » 06 Ian 2011, 05:56

Minciogul "ideal" pentru (incepatori dar nu numai) crap trebuie sa aiba cateva caracteristici: sa aiba o deschidere suficienta cat sa incapa un crap de orice dimensiune si chiar daca este mai ingust, sa fie neaparat suficient de adanc; plasa rezistenta, cu ochiuri suficient de mici ca sa nu desolzeasca pestele dar dintr-o ata cat mai rigida si subtire pentru a se agata cat mai putin carligul si a nu se ingreuna de la apa; tot ansamblul sa fie cat mai usor, recomandabil din aluminiu; lateralele plasei sa fie detasabile nu pliante; coada preferabil dintr-o singura bucata si cat mai putin flexibila. Poate fi si telescopica dar atentie la imbinare, daca e cu strangere pe manson de plastic nu o extindeti la maxim iar daca e din carbon telescopic, sa aiba manson metalic de intarire la imbinare; Verificati ca piesa in forma de Y sa fie preferabil din aluminiu nu din plastic iar piesa in care se infileteaza Y-ul pe coada sa fie bine fixata. De obicei e doar lipita superficial si ne trezim ca ramanem cu manerul in mana si plasa cu peste in apa.
In ceea ce priveste manevrarea minciocului, nu vreau sa ma dau expert pentru ca deja a raspuns Iulian :D dar oricat ar fi de fragil poate scoate un crap mare daca nu este ridicat ci tras inspre pescar pana poate fi apucata plasa si ridicata.
223816.jpg
223816.jpg (14.53 KiB) Vizualizat de 2641 ori
4792_2470.jpg
micren17.jpg
Cred ca ai suficiente date iar oferta este destul de bogata ca sa ai de unde alege. Eu personal am doua, unul asa-zis de competitie (shimmano) din carbon si altul made in China, din aluminiu, cu coada telescopica si sectiune hexagonala (inca se mai gasesc). Asta e preferatul meu si nu m-a tradat niciodata in cei 5 ani de cand il am.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

serban_31
Veteran
Veteran

Mesaj de serban_31 » 06 Ian 2011, 09:50

sece4u20 scrie:
iulian petre scrie::)) :))

atunci daca nu cer prea mult o recomandare ceva ??? si nu prea cred eu ca o sa prind eu crap mare deoarece pana acum in afara de platica si caras nu am vazut mustati :D poate peste vreo 5 ani cand mai capat experienta.
Eu unul iti recomand asa ceva calitate pret este excelent: http://www.baracuda.com.ro/index.php?p= ... od=1316%20
Serban Ionescu
0722.439.937
ionescu.serban@yahoo.com
www.heruselectric.ro

Scrie răspuns

Înapoi la “Altele”